lauantaina, marraskuuta 12, 2011

Pöllöilyä, yhä vaan

Täällä ollaan ihan pöllönä. Niissä on nyt jotain tiettyä joka vetoaa ja kovasti. Myös minuun. Haluaisin kovasti jonkun ihanan pöllöfiguurin. Ebaystä jo löytyikin, mutta myyjä oli sitten rajoittunut Ameriikan sisälle. Höh. Pitää jatkaa etsintöjä.
Tämän kertaiset pöllöt ovat neulahuovutettuja. Ostin kaksi erikokoista styroksimunaa. Leikkasin pohjasta viipaleen pois, niin pysyy paremmin pystyssä. Sitten vaan neulalla tiku-tikuttamaan villaa styroksin pintaan. Olen käyttänyt joskus aiemmin superlonia täyteaineena, ja täytyypä todeta että se on paljon mukavampi.
Isompi pöllö on n. 10 cm korkea ja pienempi n. 5 cm. Ja molemmat vietiin heti käsistä kun valmistuivat. Jos olisin oikein varoissani ostaisin semmoisen Oiva Toikan Riihipöllön.

Aiemmin oli puhetta siitä Pinterestistä. Menin ja avasin itelleni Twitter-tilin. Sinne en aio piipittää mitään, mutta sainpahan Pinterestin auki. Sieltä löytää sillä oikealla nimelläni, jos haluaa käydä kattomassa.

19 kommenttia:

 1. hienot! ovat vähän pöllömistyneitä! :)

  VastaaPoista
 2. Aivan ihania pöllöjä! Toteutus kuulostaa helpolta, vaikka varmaan se pistely aikaakin vie.

  VastaaPoista
 3. Nastilla oli hieno kuva elävästä pöllöstä, ja täällä näitä. Messuilta ostin Virkkukoukkusen pöllökortin, joten ei pöllömpi saldo yhdelle päivälle. :)

  VastaaPoista
 4. kio: pöllön pitää ollakin vähän pöllömistynyt :)

  tess: :) minäkin tykkään

  ingi: se ON helppoa, eikä siihen niin kauaan mene, ottaa vaan tarpeeksi pienen pohjan, johon lähtee rakentelemaan.

  morso: ei pöllömpi!

  VastaaPoista
 5. Nuo pöllöt ovat kuin oikeita, pehmeä höyhenpeiteja ihana väritys. Ah' niin suloisia.

  VastaaPoista
 6. Oi, miten ihania! Varsinkin nämä pehmeämmällä höyhenpeitteellä varustetut! :o)

  VastaaPoista
 7. Kyllä nuo ihan hyvin Toikalle pärjäävät - ovat aivan hurmaavia!

  VastaaPoista
 8. sirkkis: ovat mukvan pörröisiä. Oikeastaan pitäisi vielä vähän nakuttaa neulalla, ettei tule sulkasato

  johannal: <3

  paula: kiitos, pitää kuulemma tehdä aina vaan lissä

  mustakissa: meinaatko? No, ohan se lasinen pöllö vähän kova eikä sovi lasten näppeihin

  VastaaPoista
 9. Anonyymi21.26

  Kiitos ihanasta blogista! Nyt seuraa kiperä kysymys: miten ihmeessä saat tuon villan tarttumaan siihen styroksipalloon huovutusneulalla? Yritin viime pääsiäiseksi tehdä samalla tyylillä pääsiäismunia, mutta yritykseksi jäi. Villat vaan liukui sinne tänne ja käteen jäi pelkkä koloinen styroksi (ja pari haavaa:)

  terveisin MinnaS.

  VastaaPoista
 10. Sonja22.37

  Ooh, täällä eräs lapsuusaikainen pöllöfani lumoutuneena seurailee, mitä seuraavaksi keksit! Jos lasitöistä tykkää, niin "Lasini Sini Louko" -toiminimellä toimivalla yrittäjällä on tosi hurmaavia pöllöaiheisia minitauluja ja muita killuttimia! Oon parina kesänä Mikkelissä Kenkäveron käsityömarkkinoilta kiikuttanut kotiini jos jonkinlaista hömppää, kun ovat niin suloisia ja sopuhintaisia. Valitettavasti en ole vielä onnistunut löytämään yrityksen nettisivuja, liekö niitä olemassakaan... (Ohhoh, anteeksi mitä paasausta - voit vapaasti poistaa kommenttini, jos et halua tällaista mainosylistystä blogiisi.)

  VastaaPoista
 11. Pöllöhulluus vaivaa tääläki. En vain vielä ole oikein saanu mittään aikaseksi muutako korvien välissä. :o) Ehkä mieki voisin vanhaa patjaa silpoa pöllöjen täytteeksi ja tikutella villaa pääle..

  VastaaPoista
 12. Sigrun Joh.12.27

  They are SO cute :)

  VastaaPoista
 13. Hu- huu! Claes Ohlsonilla havaittu pinkkejä kuusia!

  VastaaPoista
 14. Ihania pöllöjä! <3

  VastaaPoista
 15. minna: styroksi ottaa villaa itteensä huonommin kuin superlon. Mutta kun tarpeeksi ohkasesti laittaa sitä villaa, niin kyllä se upposi. Sen verran vaan että peittää styroksin.

  sonja: saa täällä paasata, niinhän minäkin teen :)

  heidi: patjoista saa kaikkein parhaat superlonit. Ne ovat sen verran paksuja, että niitä voipi veistellä sopivaan muotoon.

  sigrun: thank you, we love them too :)

  wrs: mulla on kuusi bongattuna myös Bauhausissa. Pitää vielä tuota siippaa totutella ajatukseen...

  arualMaria: :)

  VastaaPoista
 16. Ymmärrän siippaasi. Hyvä ystävä yritti viime vuonna mutta joutui tyytymään pelkästään. pinkkeihin. joulukoristeisiin. Ymmärrän hänenkin siippaansa.

  Hienosti toteutettuja pöllöjä muuten- pelkään kyllä lintuja hulluna ja näin jo pienenä painajaisia pöllöistä ( ne silmät! ) mutta upean näköisiä olet saanut aikaiseksi. Piti jo aiemmin mainitsemani, mutta nyt muistinkin jo.

  VastaaPoista
 17. Eeeeeiiih miten iiihanat! Pöllömania iskee kyllä täysillä, pöllöranteenlämppärit tuli jo tehtyä ja jotain lapasia seuraavan lankatäydennyksen jälkeen. Huovutukseenkin pitäisi joskus tutustua tarkemmin...

  VastaaPoista