sunnuntaina, marraskuuta 06, 2011

Pipo päässä pakkasella

Paitsi ettei sitä pakkasta ole ihmeemmin nähty. Eikä siten pipojakaan liiemmin. Hyvähän se on kuitenkin varustautua. Ehkä se talvi joku päivä tulee. 

Rikke Hat
Malli: Sarah Young, ohje löytyy täältä
Lanka: omin pikku kätösin kerättyä superwashmerino-nylon sekoitetta
Puikot: 3,5 ja 4,5 mm
Fiilis: no jopas

Myö pitkätukkaset kyllä tiijetään miten hankalaa sopivan pipon, myssyn tai muun pääasusteen löytäminen on. Jos hiukset ovat esim. jollain sykeröllä, niin miten ne tungetaan jotain uimalakkia muistuttavan pipon alle? Ei niin mitenkään. Pääasusteessa pitää olla tilaa jotta tukka mahtuu.

Siksipä Rikke myssy saapi ihan viisi tähteä. Se on tarpeeksi iso mutta napakka. Ei tipahda silmille mutta tukan saa tungettua sisälle. Lisäksi nopsa neulasta. Eniten aikaa taisi mennä sopivien puikkojen metsästämiseen. Suosittelemme lämpimästi. Nyt vaan pakkaskelejä oottelemaan.

Pienenä loppukevennyksenä: Tiedättehän ne paahtoleipiin ja ties mihin ilmaantuneet Jeesuksen kasvot? Meillä löytyi naama jugurttipurkin kannesta. Ei näytä olevan erityisen ihastunut vallitseviin olosuhteisiin.


13 kommenttia:

 1. Voi jugurtti-parka! Sillä on varmaan ollut liian ahdasta. Tai sitten syömiseksituleminen on (ymmärrettävää kyllä) ahdistanut liikaa...

  Pipo näyttää hyvältä!

  VastaaPoista
 2. Tosi hieno pipo, kyttäilenkin juuri pipomalliehdokkaita. Tuo linkki on muuten särkynyt... ;)

  VastaaPoista
 3. Haha. Minusta tuo ei näytä Jeesukselta. Ehkä se on se alakerran asukki.

  VastaaPoista
 4. maija: on ne huolet jugurteilakin :) tai sitten se vaan on tämä vuodenaika

  iida: no niinpäs olikin, korjasin sen, nyt pitäisi mennä oikeaan paikkaa.

  VastaaPoista
 5. Hieno toteutus omakehrulangalle! Väri upean aatelinen :)

  Hyvähän se on kun on semmonen pää, mihin pipoja voi kehitellä; lyhyt on tukkani, mutta pipot ei kunnolla päässä pysy. Pitkätukkaisenakaan en onnistunut löytämään mallia joka olisi luontunut.

  Olosuhteet saisivat tosiaan muuttua, toisivatko lumi ja pieni pakkanen ilmeen kohennusta?

  VastaaPoista
 6. Upea, upea Rikke! Tykkään väristäkin.:) Ja kait se joulu todella tulee, kun jo kristillisiä kuva-aiheitakin ilmaantuu.. Vai onko teidän uudessa kodissa vaan niin hyvät fiilikset, että jugurtitkin heräävät eloon?

  VastaaPoista
 7. Kiva pipo, täytyy katsastaa ohje. Pari pipoa olen jo tehnyt, paksusta langasta. Olisi kyllä kiva jo käyttää koiran kanssa lenkkeillessä pipoa, ei lippistä. Tulisi siis talvi.

  VastaaPoista
 8. Jaa, pitää kait tuo sitten omaankin jonoon laittaa, kun jo niin moni kerta kehuu mallia. Jos vaikka minäkin saisin joskus kehrättyä sen hatullisen verran lankaa! Tuonhan sitä sitten voisi tehdä.

  Tosi kauniin värinen tämä sinun, ja näyttää muutenkin kivalta.

  VastaaPoista
 9. mokkakissa: ei tää kyllä se j-tyyppi taida olla. joku jolla on tosi surkea päivä?

  pirle: mä olen aina inhonnut pipoja, ne vaan ovat jotenkin...jaiks. Lumi olisi kyllä paikallaan. Erikoista että kohta ollaan marraskuun puolessavälissä ja yhtenä aamuna on ollut yksi aste pakkasta

  outi: siippakin haluaisi tämmösen pipokkeen. Oltaisiin sitten piposamikset. parempi se kait kun tuulipukusamikset?

  toivottavasti muut jugurtit eivät ala elämöimään

  aikku: ohje on tosi helppo ja mukava neulottava, ei tartte ihmeemmin aatella. Olisihan ne pipot ja huivit kiva saada käyttöön

  raiku: laita laita, mukava pannumyssy

  VastaaPoista
 10. Tuota Rikkeä olen minäkin katsellut sillä silmällä, täytyypä pian yrittää saada aikaiseksi. Ihana väri sinun versiossasi.

  VastaaPoista
 11. OI rikke rikke! Yksi harmaa valmiina ja ihanana tuossa jo on, jos olis nyt lankaa niin neuloisin heti uuden, tommosen virkeemmän värisen.

  On se hyvä ja hieno!

  VastaaPoista
 12. Tukan tunkeminen pipon alle on tuttu ongelma, varsinkin miten yhdistää rastamallinen nutturannielevä päälämmitin ja otsaa tarpeeksi napakasti syleilevä pipo. Hyvä että keksit ratkaisun ongelmaan!

  VastaaPoista
 13. Mun pitää varmaan toteuttaa kans pipo tuolla mallilla, ihan samoja ongelmia pipojen kanssa ollut täälläkin. :D

  VastaaPoista