keskiviikkona, lokakuuta 19, 2011

Tanssitaan robottia

Lapsen villapaidat ovat käyneet pieneksi ja sehän vaatii toimenpiteitä. Ensin haastatellaan että minkä väristä toivottaisiin. Punaista. Okei, tuleeko kuvioita tai muuta? Ei. Raitoja? Joo, semmosia ohuita. Minkäs värisiä? Sinisiä ja keltaisia. Jaaha. (Äitihenkilö kuvittelee mielessään ohuita punaisia, sinisiä ja keltaisia raitoja ja meinaa saada migreenikohtauksen.) Miten olisi jos tehtäsiin uusi Robottipaita? Joo! Punainen pohja ja minkäs värisiä Robotteja? Valkoisia. Asia vilpitön. Äitihenkilö kurvaa Alpakkafestivaaleille ja palautuu kotia punaisen ja vaaleanharmaan Liman kanssa. (Ja taantuu heti tarhaikäiseksi langan nimen kanssa. Lima, räkä, kuola...)

Kunhan ruoka on saatu pöytään ja siitä edelleen mahaan, alkavat puikot käydä. Tosin äitihenkilö unohtaa taas kerran tehdä sen helman pienemmillä puikoilla ja ärsyää nyt kääntyilevää reunaa. Äitihenkilö ei kuitenkaan pura (vaikka ehkä pitäisi) vaan päättää tehdä helmalle jotain kunhan koko paita on valmis. Äitihenkilöllä ei taida lamppu palaa vintillä erityisen kirkkaasti.

Robotit kuitenkin kierros kierrokselta kasvavat ja jospa jo tänä iltana nähtäisiin niiden naamat! 

PS. Tämä oli näköjään 800. postaus, skål sille!

12 kommenttia:

 1. Anonyymi17.55

  Ne on nuo energiansäästölamput semmoisia.
  Vaativat hieman aikaa.
  -äiti-

  VastaaPoista
 2. Mulla käy ihan samalla tavalla tuon kyseisen langan nimen kanssa:) Mahtavia nuo robotit!

  VastaaPoista
 3. Robottipaitasi on mahdottoman ihana! Kiitos ohjeesta, jonka tajuaa tällainen vähän yksinkertaisempikin tekijä.

  Tein kesällä pienemmälle pojalle vaaleanvihreä-ruskean (mikä sattuma, Lima langasta :) ) ja Seinäjoen käsityömessuilta ostin langat isomman pojan puseroon. Odotan kovasti energiapuuskaa, että pääsisin kutomisen alkuun.

  VastaaPoista
 4. Kiva, että joku muukin taantuu Liman kohdalla. :)

  Robotti näyttää hyvältä. Olisipa minullakin noin tasainen kirjoneulekäsiala.

  VastaaPoista
 5. Skål minunkin puolestani. Ja Limaräkä uppoaa ihan kiitettävästi. Minä olen puolestani taantunut jotenkin muuten; mikään ei oikein nappaa. Tainnut neulemojo lentää tuulen mukana jonnekkin muualle. Istun siis täällä ja luen kirjaa. Kaikkea sitä. Tsemppiä robojen kanssa! Vaikka eiköhän sulla ne hoputtajat ole siinä vieressä.

  VastaaPoista
 6. Minäkin oon aina kuusvuotiaana kun mietin Lima-lankaa! (hehe. heh. hehe. Lima. Hehe.)

  VastaaPoista
 7. Poden samaa tuskaa yhden kääntyvän helman kanssa, joten jään odottamaan kokeneemman neulojan vinkkejä sen korjaamiseen.

  Robot on ihan parhaat ja kyllä Lima saa samanlaisia lapsekkaita merkityksiä tässäkin taloudessa :)

  VastaaPoista
 8. äiti: se on pimeän tuleen semmoista

  mevrouw: kunhan ei ihan pissa-kakka-asteelle jouduta...

  maija: kiitos! Kiva kuulla että olet tykännyt ohjeesta

  judiuni: jotenkin se harmaa Lima nyt vaan ei kuulosta erityisen viehkolta :DD tasaisen kirjoneulekäsialan saa vain tekemällä, mutta kyllä se sieltä tulee

  outi: tämän illan neuleputki katkesi siihen että niska kramppasi. Se juili jo töissä ja illalla kun käytiin merenrannalla tutkimassa että kuinka paljon se vesi onkaan noussut (n. 10 metriä) taisi hartian seutu saada sen verran kylmää että se oli sitten menoa.

  sadelma: ne on ne neulojan halvat huvit. Lima, Lima-lanka, hähää!

  sara: yleensä siihen on auttanut neuleen kastelu ja höyrytys. katotaan miten nyt käy.

  VastaaPoista
 9. Odotan innolla lima-robotin naamaa, näyttää jo nyt hienolle :) Kirjoneuleet on yksi mihin mulla ei oo oikein rohkeus riittänyt...ehkä vielä jonain päivänä!

  VastaaPoista
 10. Mukavat on värit :)
  Ahkerasti jaksat blogata - kiitos mukavista sivuista!

  VastaaPoista
 11. Lukija ilmoittautuu..
  Tulipa tuossa erään täkäläisen lankakauppiaan neulekerhossa keskusteltua, kuinka Liman laatu vaihtui jossain vaiheessa huonompaan suuntaan. Kerän metrimääräkin väheni toistakymmentä metriä. Ilman halaistua sanaa.

  Eipä muuta!

  VastaaPoista
 12. Minna9.19

  n luvan robottipaidan tekoon. Ninjat kiinnostaisivat enemmän. Nyt sitten odottelen sormet syyhyten lankoja - Babyalpakka Silkkiä tilasin herkkähipiäiselle. Robottipaidan lisäksi olen perin kiitollinen Leipä-kirjavinkistäsi. Vinkkaan puolestani helposta saaristolaislimpun ohjeesta, jota voi kokeilla vaikka muuttokiireiden hellitettyä: http://perjantaikokki.fi/2007/09/28/leivonnan-henkinen-puoli/ Olen jakanut kolmeen vuokaan, nostattanut noin tunnin ja paistanut puolitoista. Viimeksi tuli vahingossa korvattua puolet vehnäjauhoista ruisjauhoilla, mutta ihan hyvää tuli silti.

  VastaaPoista