maanantaina, lokakuuta 03, 2011

Ensimmäinen, toinen....

...ja myyty takarivin punapaitaiselle herralle.

Siinähän kävi silviisiin ettei edes kissaa kerinnyt sanoa ja oma huusholli oli myyty. Hieman on pölmistynyt olo. Me muutetaan vielä tässä kuussa! Aivan käsittämätöntä. Viime yönä ei uni meinannut tulla silmään kun piti pohtia että mikä se olisi kiva väri poikain huoneen seinään. Entäs millainen pöytä mun askartelupaskartelunurkkaan? Aatella, että mä saan oman askartelupaskartelunurkan <3

Keittiö siellä pitäisi rempata eli laittaa oikeastaan kokonaan uusiksi. Olen ihastunut kovasti Ikean punaiseen, kiiltävään kaapistoon. Onko teillä siellä ruudun toisella puolella kokemuksia Ikean keittiöistä? Ja jos on niin mimmosia, kuulisin mielelläni.

Sitten kun ollaan saatu suurinpiirtein kamat paikoilleen ja vähän maalattua seiniä niin meillä kyllä pidetään tupari-rukkirallit. Koska Aapramikin on taas radalla. Liimattuna mutta radalla.

31 kommenttia:

 1. Ei mitään kokemusta Ikean kyökeistä, mutta onnittelut hyvin onnistuneista kaupoista!

  VastaaPoista
 2. Ohhoh, nopeaa toimintaa! Mutta teillä onkin (tai siis oli :) kiva koti ja niin kivalla paikalla, joten en yhtään ihmettele että meni noin nopeasti. Onnittelut!

  VastaaPoista
 3. Onnea! Tosi nopeaa toimintaa, hyvä juttu, ei tarvi stressata myymättömyydellä.

  100 m päässä kälyllä on ikean keittiö eivätkä ole valittaneet ainakaan kovaan ääneen. Luulen että ovat suhteellisen tyytyväisiä. Tuskin Ikea ihan sutta voi myydä, kun on niin iso ja tunnettu.

  VastaaPoista
 4. Voi pojat! Onneksi olkoon ja iso rutistus! Ja askartelunurkkaus! (tulee aika lailla nyt huutomerkkejä..) Ikean keittiöistä olen ymmärtänyt, ettei niissä ole ollut muuta valittamista kuin se, että ne eivät ole mittatilaustyötä.:) Kaverilla on se punainen kiiltävä keittiö (vain alakaapit ja lisäksi sekalaista irtokalustetta) ja onhan se leuhka. Ei muuta kuin sisutus- ja remppahommiin! Sehän menee kuin omakotitalorakentajalla; jouluksi uuteen kotiin. Ehdit vielä repiä lempparikasvitkin pihalta ylös tai jakaa ja istutella uuden kodin pihalle, jos myyjälle passaa.;)

  VastaaPoista
 5. Ja sori, Aaprami, meinasi unohtua: ihana, kun olet palannut elävien kirjoihin.

  VastaaPoista
 6. mevrouwWalvis: eihän tämä enää joutuisammin olisi voinut mennä :)

  minskuH: ja tällä samalla paikalla pysytään, muutetaan kahden oven päähän

  morso: Ikeassahan on monen tasoista tavaraa, mutta ei kait ne antaisi 10 vuoden takuuta jos olisi ihan huonoa?

  outi: kiitos! Ne ovat ikea huutomerkkejä!!! Ja niitä on kolmin kappalein. Se punainen kööki on kyllä aika mellevä. Ja Ikean hinta on jottain aivan hämmästyttävää! En tiedä uskallanko repiä enää tähän aikaan kasveja maasta, ovat tykänneet syysistutuksista huonoa. Pitää neuvotella ostajan kanssa josko voitaisiin keväällä tehdä jakohommia. Mutta ne kirjopikarilijan sipulit kyllä tekisi mieli kaivaa ylös, ne ovat niin nättejä ja niitä näkee harvoin myyntilaareissa...

  VastaaPoista
 7. Onnea uuteen kotiin ja mahtavia sisustus sessioita. Ikean keittiöstä olen kuullut vain hyvää ja ne korkeakiiltoiset ovat tosi mast. Väri on omanpersoonan mukainen , minun tutuilla on niitä valkoisia.

  VastaaPoista
 8. En voi ymmärtää, että jollain menee asunnonvaihto noin nopsaan. Eräät pyöri asuntomarkkinoilla noin viisi vuotta ennen ostopäätöstä.

  Naapurirappuun on muuttamassa uudet henkilöt. Keittiöksi tulee kuulemma Iikkea. Edellisessäkin asunnossa oli ollut eikä ole ilmennyt mitään syytä vaihtaa toimittajaa. Tämä lähin kosketukseni aiheeseen.

  Onnea!

  VastaaPoista
 9. Jee uudelle kodille, ja iso JEE Aapramille.

  VastaaPoista
 10. No eipä siinä kauaa nokka tuhissut, vaikken sitä yhtään epäillytkään. Hyvänpäivän tutuilla ja ystävillä on loppukesän ja alkusyksyn aikana mennyt talot kaupaksi nopsaan. Tsemppiä muuttoon ja ihanaa kuulla, että Aaprami voi jo paremmin. :)

  VastaaPoista
 11. sirkkis: kiitos, täällä on pää täynnä kaiken maailman ideoita. katotaan sitten mitä toteutetaan ja mihin rahat riittää

  kirsiär: meillä on sen verran kiva paikka missä koti on ja kun naapurista tuli myyntiin isompi niin siihen piti tarrata. Mutta on se aika käsittämätöntä että eka näytöllä...

  taina: jee ja JEE! Varsinainen testiajo on vielä ottamtta, mutta pikapolkasulla pelitti. No, olipa törkiä kielikuva.

  judiuni: Aaprami selviytyy. Pienien elvytystomiten jälkeen. Eräs toinen välittäjä maalaili meille lähinnä ilmestyskirjan petoja myynnin vaikeudesta. Otettiin toinen välittäjä ja kaikki kävi kuin tanssi. Vaikka vaikea tätä on vieläkään uskoa.

  VastaaPoista
 12. Anonyymi22.21

  Mun kotiin just asennettiin Ikean keittiö. Olen TOSI tyytyväinen, mitä nyt alakaappien ovet (mustat, ei ne kiiltävimmät) on aika sormenjälkiin taipuvaiset. Asennus oli tosi helppoa! Ja kun itse mittasi erittäin tarkasti ja suunnitteli sillä Ikean omalla ohjelmalla niin sai sitä mitä halusi. Tosin sen ohjelman kaikkia "varoitan tämä ei mahdu tähän näin" varoituksia ei kannata noudattaa kun omakin järki sanoo että asiat tehdään turvallisuuden ja järjen ääntä noudattaen kuitenkin.

  Saa kysellä lisää jos kiinnostaa.

  Ravelryssä: Auvomieli

  t. Henna.J.

  VastaaPoista
 13. Onnea! Onpa vauhdikas kodinvaihto!

  Meillä on jo toinen ikea-keittiö, eli tyytyväisiä ollaan. Ikean kodinkoneita (Whirlpool) en kyllä enää ottaisi, niiden kanssa on kränätty ja takuukorjauksissa on kestänyt (mm. uuni 3 kk pois käytöstä). Itse kaapistoista ei pahaa sanaa ja hyvin ovat kolmilapsisen perheen käyttöä kestäneet.

  Edellisessä kodissa meillä oli musta korkeakiiltoinen, nyt punainen. Tykkään!

  Täältä löytyy muutama kuva: http://ahdintila.blogspot.com/search/label/keitti%C3%B6

  VastaaPoista
 14. Onnittelut nopeista kaupoista! Varmasti ihanaa päästä suunnittelmaan remonttia ja sisustusta. Onhan muutto aina työlästä, mutta toisaalta niin mukavaakin. Ja muutto parin oven päähän on varmasti sutjakka. Huojentavaa kuulla Aapramin tervehtyneen :)

  VastaaPoista
 15. Minä olen sen verran hurja, että saattaisin kaivaakin. Juurtuminen on tietty huonoa, mutta jos ottaisi tosi isolla multapaakulla/juuripaakulla, niin saattaisi onnistua.:) Mekin on Ikeaa haaveiltu, mutta minä vaan tylsästi niitä valkoisia. On mulla monella muullakkin tuttavalla Ikea-kööki ja ovat tykänneet, kun niihin on sitten niin helppo vaihdella osia, ovia ja kahvoja jne. Ymmärtääkseni sängyt ja köökit ovat siellä kovaa tasoa. Ei muuta kuin shoppaamaan!

  VastaaPoista
 16. Anonyymi9.17

  Onnea täältäkin suunnalta!
  -äiti-

  VastaaPoista
 17. Voi että, se kävi tosiaan nopeasti! Vaikka niinhän siinä käy jos on oikea ihminen oikeassa paikassa. Mä oon kans aiemmin myynyt tyyliin ekalla näytöllä kotini, mutta ens vuonna jos sama on edessä, niin silti se jännittää aina. Kiva kun teillä meni kaikki hyvin ja pääsette hyvissä ajoin ennen joulua muuttamaan. Ei ole kivaa muuttaa viikko ennen joulua, nimim. kokemusta löytyy ;) Nyt vaan sitten keittiötä ja omaa nurkkausta suunnittelemaan :)

  VastaaPoista
 18. Onnea nopeista kaupoista ja onnea uuteen kotiin.

  VastaaPoista
 19. Onnea nopeista kaupoista. Kiiltäväpintaiset ikeat taitavat olla ok.(kommenteista päätellen) Itse en enää ikeaa ottaisi, meillä on noin 10v-11v koivuviiluiset ovet ja ovat jo kovin vanhan näköiset. Varsinkin siellä, jossa on vesi lähellä.... Myös kylppärissä on hyllyjen listat kuluneet jostain pois. Tietty sitten voi muttaa keittiön hyvällä omalla tunnolla uudestaan. Itse haluaisin kyllä yli 10v keston kaapin oville.

  VastaaPoista
 20. Meillä in Ikean keittiökaappeeja väärinkäytettynä siellä täällä, mutta ei keittiössä. Niistä on rakennettu yhtä ja toista ja kodinhoitohuoneen kamat on edellisen asuunon keittiöstä 10 v takaa. Ei valittamista, mutta ottaisin ei-siitä-halvimmasta-päästä... Vaatekaapit on valkoisia kiiltäviä meillä ja ne on kivoja...

  VastaaPoista
 21. Onnittelut nopeista kaupoista! Ihana tuo kuva, sellaista tunnelmaa haussa, vai?

  Muutama tuttavaperhe on kehunut Ikean hinta-laatu-suhdetta hyväksi. Eli siitä vaan!

  VastaaPoista
 22. Wau :o Mä olen kade: ITSE olen suunnitellut viimeiset 5 vuotta kodin ja paikkakunnan vaihtoa, mutta se on sitä vaikeampaa, mitä syvemmälle juurensa työntää...Niin vain ITSE, kun täytyy kuunnella vähän muitakin....
  Onnea Teille ja voimia muuttohässäköihin. Toivottavasti laitat sitten joskus kuvia uudesta kodistanne.

  VastaaPoista
 23. Onnea kovasti! Uudesta kodista ja Aapramin paranemisesta. Mun puuseppäveli sanoo, että Ikean keittiöt on laadukkaimpia Ikean tuotteita, hyvä hinta-laatusuhde.

  VastaaPoista
 24. Tännehän on tullut paljon mielipiteitä Ikean keittiöstä, kiitos jokaisesta. Keittiötä pitää miettiä tarkkaan, koska se on kuitenkin aika kallis ostos. Ja jos sellaisen tulee hankinneeksi on hyvä että se toimii, kestää ja on ilo silmälle.

  Tuo kuva tuossa on idea keittiön ikkunan alle tulevaan pöytäryhmään, huushollissa kun on erikseen ruokailutila. Aamupalatee on kuitenkin ehkä kivempi hörppästä köökin puolella. Ihan noin romanttiselle linjalle ei kuitenkaan lähdetä.

  Sopivat pinnatuolit löytyivät kirpparilta. Toivottavasti odottavat huomiseen, paikassa kun kelpasi vain käteinen.

  VastaaPoista
 25. Voi jestas miten nopeeta! Kateeksi käy, kodinvaihto on nimittäin semmoinen asia, että kun se pitkittyy, se mutkistuu. Onnea!

  VastaaPoista
 26. Meillä oli Saksassa asuessa Ikean keittiö, sieltä halvimmasta päästä tosin ja toimi oikein hyvin ja tykkäsin. Ei moittimista. Tällä perusteella olisin valmis ostamaan toisenkin kerran keittiöjutut Ikeasta, jos olisi ajankohtaista. Ja siellä netissä tosiaan on se suunnitteluohjelma.

  Nyt meillä on vaatekaapit ikeaa, vanhimmat ostettu Saksasta 2006 keväällä ja olleet muutamassa muutossakin jo mukana. Toimivat silti ja ovat ehyitä.

  Niin ja onnea nopeista asuntokaupoista ja siitä, että Aaprami tuli kuntoon!

  VastaaPoista
 27. Sari15.38

  Onnea uuteen kotiin!

  Ikea-keittiökehuja seuraa: keittiö on toiminu mukavasti jo 7 vuotta. Ihan itse (ilman minkäänlaista koulutusta aiheeseen) se asennettiin ja vieläkin on kaapit seinissä. Ovet on osaksi korkeakiiltoisia abstrakteja, mutta väri valkoinen, ja osaksi maitolasisia. Hyvältä näyttävät edelleen. Tasot on massiivitammea, eikä Ikea-kodinkoneidenkaan kanssa ole ollut vielä ongelmia (uuni, liesitaso ja liesituuletin). Hinta-laatusuhde on hyvinkin OK.

  Suosittelen kuitenkin tilaamaan keittiön kotiinkuljetuksella, jos päädytte siihen vaihtoehtoon. Kuljetus toimi ihanasti, miehet kantoivat jokaisen pikkupaketinkin perille sisälle asti ja niitä yksittäisiä paketteja oli PALJON. Taitaa suurin osa muistakin keittiötoimittajista veloittaa toimituskulut ja ne on ihan samaa luokkaa (Ikean toimituskuluissa on yläraja).

  Niin ja suunnittelu onnistui niinkin, että lähetin/faksasin käsin piirretyt kuvat sinne ja saimme koneella piirretyt kuvat takaisin. Silloinen suunnitteluohjelma ei oikein tahtonut alkaa yhteistyöhön minun kanssa ;)

  VastaaPoista
 28. Onnea, onnea vaan koko poppoolle, varsinkin sille askartelemis- ja Aapraminurkalle ja kaiken mukavan suunnittelulle!

  VastaaPoista
 29. Anonyymi23.05

  Lisää kehuja ikean keittiöön. Musta kiiltävä ollut nyt käytössä 6- vuotta. Perheessä 4 lasta ja aluksi oli vielä hoidokkejakin ja edelleen loistavassa kunnossa. Samaa eu voi sanoa kaikista muusta asioista jotka samassa rempassa tehtiin:) ainut haaste kasauksessa oli itse tekemämme mittavirhe jonka takia jouduimme tilaamaan yhden uuden kaapin jonka ovea odotimme Ruotsista kuukauden...mut oma moka. Meillä ehdottomasti myös mahdollisen tulevan kodin keittiö tulee olemaan hinta-laatusuhteen takia ikeasta. Tsemppiä remonttiin! T. Jonna

  VastaaPoista
 30. Anne F20.56

  Hei ja Onnea! Ikeasta meidänkin keittiö on kotoisin ja ollut paikallaan jo lähes 7 vuotta. Itse asennettu ja haettu. Olivat ainakin silloin pakanneet valmiiksi paketteihin, jotka vain haettiin ja maksettiin. Lisäksi meille tuli pari väärää peitelevyä, ihan oma moka niin tosi kiltisti ottivat takaisin. Nykyisin on kai kunnollisia "hiljentimiä" laatikoihin ja oviin, joita suosittelen, sillä meidän laatikot kolisevat aika tavalla. Saa niitä nyt myöhemminkin laitettua, mutta olivat aika huiman hintaisia.

  Korkeakiiltoisesta on pakko sanoa, että kannattaa miettiä kuinka kova siivooja ja rätin kanssa heiluja on, sillä ovat aika nopeasti lähmityn näköiset. Joskus jopa lehtikuvissa jonkun kotona on unohdettu pyyhkiä ovet, niin on aika kamalan näköiset! Eivät siis sopisi mulle...

  VastaaPoista
 31. Onnea ja voi kuinka herkun näköinen tuo inspiraatiokuva tuossa on.

  Meillä on Ikean keittiö, selvitin hinta-laatu-asioita paljonkin keittiötä suunnitellessa. Meillä on massiivitammiovet, ei siis mitään melamiinia ja viiluja. Ne on ihan täydelliset ja juuri sellaiset kuin halusin. Äiteellä on ne korkeakiiltoiset valkoiset ja hän on supertyytyväinen omaansa. Minusta ne hiljentimet laatikoissa ei olleet kalliita, kun vertasi kunkin kaapin muodostunutta kokonaishintaa kilpailijoihin.

  Ainoa asia, joka vähän jurppii, on apteekkarinkaappien hyllyjako. Siinä kuuluu mukaan kaksi korkeaa vetolaatikkoa ja kaksi matalaa. Korkeisiin saa ne ihanat poikittaiset välijaokkeet pitämään kaikki ryynipurkit paikallaan, mut niihin matalampiin ei. Ilmeisesti kaikki osat olis voinut ostaa erikseenkin, niin et oman kaapin sisus olis ollut vain niitä korkeita, mut kun ei sillon tajunnut.

  Meil on myös se hana, jossa erillinen suihku (tykkään, joskin alussa vaati totuttelua miten päin namiskat on milloinkin) ja valkoinen kantrityylinen posliiniallas. Allas on kyllä nätti (siistinä), mutta valkoinen väri tekee siitä "vähän" epäkäytännöllisen.

  Kaappien kasaus sujuu helposti, itse kasasin oman keittiöni. Ja kannattaa ihmeessä tilata kotiin kuljetus, meillä ne kaksi karskia äijää nosteli kaksi tuntia kamoja autosta, tosin siinä tuli vaatekaapit ja kodinhoitohuonekin, mut ei ollut kevyen näköstä hommaa.

  VastaaPoista