torstaina, syyskuuta 08, 2011

Vanhoi juttui

Kesälomalla mulle tuupattiin mukaan vanha villapaita, jonka kaulus lerpattaa. Että tee sille jottain. Haudoin paitaa pari kuukautta kunnes sain tarmon puuskan ja käytin elämästäni muutaman tunnin uudelleen neulomiseen.
Paita on alunperin tehty vuonna 1996 tai 1997, jompi kumpi. Virikettä on saatu perinteisistä norjalaisneuleista. Muutoin tämä on ihan oman pään tuotoksia. Vartalo-osassa on mustavalkoista täpläneuletta ja sivuissa lumihiutalekuvio, joka on aikas kiva vielä tälläkin vuosituhannella.

Yläosaan tein punaisella "koristenauhat" rinnan päälle, halkioon ja kaulukseen. Uuden kauluksen neuloin vähän pienemmillä puikoilla ja se tehosi lerpattamiseen. Lanka taitaa olla Nallea. 
 Ja jos ihmettelette että näyttääpä olevan hyvin kuosissaan yli 10 vuotiaaksi paidaksi, niin veikkaanpa että paita on koristanut lähinnä hyllyä. Mutta josko nyt pääsisi koristamaan käyttäjäänsä?

13 kommenttia:

 1. Ohhoh, mikä vilapaita! Juuri tuon värisen ja- tyylisen minäkin neuloisin, jos ikinä saisin noin kovatöisen neuleen valmiiksi asti. Mitenhän tuota on malttanut olla käyttämättä!

  VastaaPoista
 2. No eiköhän tuo pääse käyttöön, hurjan kaunis on!

  VastaaPoista
 3. Upea neule tosi hyvin ihan tähänkin päivään ja värit suorastaan herkkuja. Nuo hakaset ovat ihanat ja tuli mieleen juuri norjan-neuleet, tykkään !!

  VastaaPoista
 4. maija: tämmönen kirjoneule on aika helppoa. Se voi neuloa pyörönä kädenteille asti. ei ole pitkiä lankajuoksuja ja värejäkin on vain kaksi per rivi.

  sanna: sittenhän se nähdään, että kelepaako :)

  sirkkis: täähän on niin perinteinen malli ettei se siihen aika pääse puremaan. En muista yhtään mistä aikanaan nuo soljet ostin. Joko Nappi-Kikasta tai Villiinasta, mutta komiat ne ovat.

  VastaaPoista
 5. Komia on paita, värit Karjalan, tykkään.

  VastaaPoista
 6. leairene12.30

  komeapa on paita ja aika pohjoismaisen näköinen, Karjalan värejä, norjalaisia åtteblad-ruusuja sekä islender-pilkutusta ja ihan norjalaisen näköiset tinahakaset. toivottavasti tulee nyt käyttöön kun kauluskin on korjattu

  VastaaPoista
 7. Minäkin ihmettelen, että paita on joutanut hyllyllä pötköttelemään. Luulisi tuommoiselle olevan vientiä.

  VastaaPoista
 8. Anonyymi18.44

  Nyt se on sopiva; käyttäjä kiittää.
  Millainen pesu paidalle passaa, jos niinkuin tulee tarvetta ?
  -äiti-

  VastaaPoista
 9. Anonyymi19.00

  No on sitä paitaa kyllä joka talvi pidetty päällä.
  Laadukas tuote lämmittää ja säilyy hyvännäköisenä kovassakin säässä. KIITOS
  -oravankesyttäjä-

  VastaaPoista
 10. Olet kyllä älyttömän näppärä ja taitava, hienosti korjattu paita.

  VastaaPoista
 11. Hieno! On ihan parasta kun viat saa korjattua ja neuleesta taas käyttövaatteen.

  VastaaPoista
 12. pirena: tuota väriasiaa en tiennytkään, mutta se sopii tähän koko tarinaan

  leairene: sinähän löysit paidasta pitkän liudan eri juttuja. Ja mää olin niitä vaan laittanut perstuntumalla

  outi: no jospa se tästä lähtisi kulumaan

  äiti: mää pelaisin vaan tuulettamalla. jos pesuhommiin täytyy ryhtyä, niin sitten koneeseen villaohjelmaan 30°. Tai sitten käsipelillä. Märkä vaate tasoon kuivumaan, tai sitten onmetriset hihat.

  oravankesyttäjä: sieltä tuli siis puolustuksen puheenvuoro, no ei kait sitä kesällä kukaan käyttäisikään :D

  arualMaria: kiitos

  jii: joskus se voi olla aika pienikin juttu miten voi saada paremman. Joskusn sen pienen jutun tajuamiseen voi mennä paljon aikaa ja tupakkia

  VastaaPoista