lauantaina, syyskuuta 10, 2011

Sinnillä

Dahlian loppumetrit tai oikeammin -sentit ovat käsillä. Puuduttaa. Nyt mennään ihan vaan puhtaalla sinnillä. Lankaa on tennispallon verran jäljellä ja se kaikki käytetään. Sitten etukappale on valmis. Silloin myös koko härpäke on valmis mutta tällä hetkellä on ole varma tuleeko siitä ihana. Tai edes kiva saati mitään muutakaan positiivista. Joku tässä mättää, en vain tiedä että mikä.

Vai onko syynä se että eilen kauppareissulla otin mukaani uusimman Viron Käsityölehden. Siinä oleva kirjoneule sai punttini tutisemaan. Onneksi huushollista ei löydy mitään tähän sopivaa lankaa, koska muuten ne Dahlian viimeiset sentit valmistuivat aika paljon myöhemmin. Kirjoneuleen ansiosta laitoin Viroon tilauksen Meite Muhu kirjasta. Laskun kanssa tuli kyllä sekoiltua aika rankasti, mutta josko se siitä ja kirja tulisi postissa. Tosin kuin se paketti, jota on odotettu Ameriikasta jo reilu kuukausi. Mitä lyödään vetoa että se on kadonnut?
Palstalla on lähdetty ihan uuteen nousuun. Kesäkurpitsa on aivan villiintynyt ja pukkaa  puikulaa ihan päntiöinään. Auringonkukat ovat myös päässeet vauhtiin ja koko kesän murjottanut raparperi on nyt tehnyt ensimmäiset uudet lehdet koko kesänä. Vähän on myöhäissytytteistä porukkaa mun palstalla. Noh, ei se viljelijäkään nyt ihan aina penaalin terävin kynä ole ollut. Pohtii vain että mistä tietää kun maissi on kypsää?

7 kommenttia:

 1. Toivon kovasti, että Dahliasta tulee kelpo yksilö, ainakin selän kuvio ja langanväri ovat ihanan herkut. =)
  Itse selvitteli just pai viikkoa sitten tuota maissin kypsyyttä, hyvä vastaus löytyy tuolta:
  http://www.maissia.fi/maissista.htm

  VastaaPoista
 2. koo: hei kiitos! Tämän perusteella tulkitsen että yksi tähkä alkaa olla valmista kauraa. Tai siis maissia :D

  VastaaPoista
 3. Hyvä siitä tulee, tottakait! Sullon vaan nyt muhukuume päällänsä; sen rinnalla dahlia on jo vanha ja tuttu. Eli kuvia kohta?

  VastaaPoista
 4. outi: muhukuume juu. ärhäkkää sorttia. Mutta jos muhukuvia jo nyt oottelet, olet vähän etuajassa...

  VastaaPoista
 5. Maissi kypsyy herkästi liikaa ja menettää makautensa. Emit kuolevat eli tähkän "hiukset" kuivuvat ja tummuvat. Suouslehtiä ei saa poistaa ennen korjuuta, mutta tähkää voi varovasti kurkistaa miltä se näyttää ja kokeilla jyvää onko se kypsä. Raa'an jyvän neste on kynnellä puristaessa kirkasta ja kypsän maitomaista.

  Katselin juuri perjantaina kasvitieteellisellä puutarhalla, että on paras maissivuosi niistä, joina olen ollut siellä töissä. Komeita tähtiä, niin suuria, etten ole eläessäni nähnyt muosia jytkyjä.

  VastaaPoista
 6. judiuni: ne pörröt ovat muutamassa semmoset puoliruskettuneet, eli töyhtöstä osa on jo ruskea, osa vielä vihreää. Ja niitä on tulossa paljon! Ootan vielä päivän kaksi ja sitten tarkistan yhden tilanteen. Vähän jänskättää jos se on noin tarkkaa!

  VastaaPoista
 7. Ei se ole rakettitiedettä. xD

  VastaaPoista