tiistaina, syyskuuta 27, 2011

Oli synkkä ja myrskyinen yö

Olipa aika mielenkiintoista pyöräillä tänään kotiin töistä. Välillä jo luuli että kohta ollaan Peltimiehen ja Leijonan kanssa Ozissa. Merikosken alasillallakin virta oli vaihtanut suuntaa ja nyt aallot löivät metrin korkeina mereltä päin. Kotirantakin näytti siirtyneen aika paljon lähemmäksi kotia kuin tavallisesti. Mutta en minä tänne säästä tullut lätisemään enää tähän aikaan. Vaahtoamaan lähinnä, vähän samaan tapaan kuin tuo meri tuolla.

Leena opetti meille portissa Doublefun sukkien  tekoa. Siinä kuulkaa aivot nyrjähtivät ihan uusille urille. Että sukkaa voi neuloa sillä viisiinkin.

Kotona piti sitten heti laittaa testiversio tulille, ettei saadut opit unohtuisi. Pistin jonkun määrän silmukoita puikoille ja kun kerran oli jääräpäisesti pajassa kysellyt että voiko tähän yhdistää kirjoneuletta, niin piti sitäkin kokeilla. Ja se onnistui!

Sitäkin hienonpaa oli vielä se että sukasta oli ihan järjellisen kokoinen. Myönnetään että se oli vahinko mutta silti. Käsialassa on kyllä vielä rutkasti parantamisen varaa, tekniikka on niin uusi minulle etten vielä hanskaa sitä. Tästä se kuitenkin lähtee!

9 kommenttia:

 1. Kyllä olet nopea! Ja se näyttää hyvältä.

  VastaaPoista
 2. Siinäpä sitä taas suvun isotädeille ihmettelemistä ihan veärin tehyistä sukista. Kuin myös meille pienemmille tätilöille.

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoisen näköinen sukka! Heti olet saanut valmistakin.

  VastaaPoista
 4. sanna: oli niin suuri hinku kokeilla että eihän silloin yhdessä sukassa kauaa nokka tuhise

  lissu: Siinä olisi kummastelemista, nämä sukat kun neulotaan kahdella sukkapuikolla, eikä sitä saumata tai muutakaan. Jännä tekniikka. pitää joskus näyttää sulle

  satuk: seiskaveikasta tulee joutuisasti eikä sukkia ole kuin tämä yksi. Tätä oli jännä tehdä

  VastaaPoista
 5. No jopas on sukka!

  VastaaPoista
 6. Minullakin on koesukka puikoilla, ettei opittu unohtuisi. Kas.opiston piiriläiseni pyysivät opettamaan tekniikan heille, mutta epäilen että pitää tehdä aika monta sukkaa ennenkuin pystyn yhtä hyvään opetukseen kuin Leena.

  VastaaPoista
 7. outi: eikä tämä jää tähän. Käyppä Portin jälkipuinnissa kattomassa mitä Leena oli tehnyt. Puikeat!

  katjuksa: sukka oli ihan pakko laittaa heti puikolle, koska olisi sääli jos opetus unohtuisi. Tekniikkahan ei periaatteessa ole vaikea, mutta se muotoilu ja se ettei tulisi sitä "pitsineuletta" sinne väliin :DD

  VastaaPoista
 8. Hieno. Onko tämä siis sellainen kahdella puikolla neulottu, jossa pitää osata neuloa joka toinen silmukka toisella langalla ja joka toinen toisella? Näin jossain ohjeen ja saisin aikaan varmaan vain epämääräisen lätyn kun langat menis kuitenkin väärässä kohtaa ristiin. :)

  VastaaPoista
 9. Minäkin laitoin heti puikoille ja olen jossain varressa menossa. Kirjoneuletta en kokeillut, mutta huomasin kyllä, että nurjat ovat paljon löysempiä, joten aika "raidallista" on. Nyrjäytti todella ajattelua... saa nähdä, miten kantapään kanssa menee:)

  VastaaPoista