maanantaina, syyskuuta 12, 2011

Kaveri keittiössä

Siitä muhulaisneuleesta innostuneena päätin kokeilla semmoisen kaksivärisen ketjusilmukkareunan luomista. Virolaisessa Käsityö-lehdessä oli siihen ohjeet takkiohjeen alussa, mutten tajunnut yhtään mitään ja sain aikaiseksi aikamoisia viritelmiä, joista sokeakin näki että metsässä ollaan. Kaivoin sitten esille Nancyn Folk Knitting in Estonia -opuksen ja tavasin siitä Kihnu-Troi aloitusta. Siinä oli kuvat ja kaikki, mutta ei niistä hullua hurskaammaksi tullut. Sitten otettiin käyttöön salainen ase nimeltä YouTube ja sieltä löytyi video. Sitä välillä taaksepäin kelaten ja ihmetellen. Pikkuhiljaa alkoi mennä jakeluun.

Videossa se täti pitää lankoja oikeassa kädessä. Minun motoriikkani ei moiseen taivu. Kun vähän aikaa tolskasin, alkoi tulla ihan oikealta näyttävää tavaraa. Kuvassa on aloituksen lisäksi pari nurjaa kierreraitaa. Nyt sitten mietiskellään sopivaa lankaa. Satakieli voisi olla aika hyvä.

8 kommenttia:

 1. Tästähän ne ovat toiset puhuneet; että Käsityön ohjeet ovat varsin haasteellisia. Siinä ohjeessa taisi lukeakin vielä kannustavasti, että "taitaville" tms.:) Mutta hyvältä näyttää! Eli taisit ottaa niskalenkin?

  VastaaPoista
 2. outi: jonniinmoinen niskalenkki on otettu. Sitten kun tuon luontitavan oppi, niin se lehden ohjekin kävi ihan järkeen. Se miten siinä oli selitetty voi ymmärtää aika monella tavalla. Lehden ohjeet ovat ehkä vähän ylimalkaisesti selitetty. Mutta kun tarpeeksi pähkii niin kyllä se siitä

  VastaaPoista
 3. Saapas nähdä, riittääkö mulla sinni, jahka tuo asia tulee eteen.:)

  VastaaPoista
 4. outi: mistä sä muuten tilasit sen muhukirjan? Sitä ootetaan kuin kuuta nousevaa. Saattaa silloin suunnitelmatkin muuttua :)

  VastaaPoista
 5. Minä en edes ymmärrä mitä tuo kuva esittää. Tai mitä on yritetty. Siis en mitään. Aivot ovat poistuneet ruumiistani. Pahimpia ovat kuitenkin mielestäni suomenkieliset ohjeet. Niitä ei voi käsittää. Paitsi jos tekee juuri niinkuin ohjeessa sanotaan. Sitten tulee se mitä on yritettykin. Voiko talvihorros alkaa näin aikaisin?

  VastaaPoista
 6. mokkakissa: kuva kuvastaa tekijänsä kaipuuta vapauteen.

  Ei kö siinä on kahdella eri värillä luotu reuna, johon tulee tommonen ketjusilmukkakuvio. Ja mikä parasta se kuvio on sekä nurjalla että oikealla puolella. Sen perään on tehty kierreraitaa. Ja mikä parasta, tämä reuna ei rullaannu! Voi mahtavuutta!

  En oikein tiedä milloin se talvihorros alkaa, mutta veikkaan että siilit ja karhut sun muut etsiskelevät jo mukavaa yksiötä talven varalle. Ja Muumien mahat pullottavat havunnneulasista

  VastaaPoista
 7. Hieno, kiitos linkistä! Olen itsekin joskus yrittänyt tehdä, onnistumatta...

  VastaaPoista
 8. Anonyymi20.22

  Moikkelis! Kovin malttamattomana jo odotan, joko vihollinen on kuiva. Näytä meille! Mari

  VastaaPoista