keskiviikkona, elokuuta 10, 2011

Laiska töitään laskee

Todettakoon kuitenkin että puuhassaan pitää.

Lintu-takkiin tuli ajatus. Nyt on etureunoja neulottu ja sopiva remelikin löydetty. Harmi että remeleitä oli vain yksi. Tällä kuitenkin mennään.

Titityystä hankitut Madelintoshit ovat muotoutumassa Old Rose Wrapiksi. Sanoinko jo että lanka on aikas mehukasta? Ja vie minut todennäköisesti vararikkoon?

Suurin työmaa kuitenkin odottaa takapihalla. Mustaherukkapensaassa on ihan valtava sato. Tänään keräsin viiden litran kattilan täyteen, ja kuitenkin näyttää siltä ettei pensaaseen ole koskettu. Pensas on aikamoinen Rölli-peikko ja se kaipaa leikkaamista. Osa oksista laahaa maata ja on kasvattanut jo juuretkin. Vähän sitä jo harvensin ja totesin että pitää ostaa uusi tuki. Vanha kun on aivan liian pieni ja matala. Saas nähdä kuinka paljonko pensasta raaskii leikata. Elän semmoisessa käsityksessä että seuraavan vuoden sato kärsii jos rajusti leikkaa.

Ai niin, se riikinkukko ja kana saivat kuin saivatkin jälkikasvua. Kuten linnunpojatkin yleensä, tämäkin lensi pian pois pesästään ja muutti Haukiputaalle.

Ja vielä semmonen juttu, että Porttiin ilmoittautuminen alkaa sunnuntaina 14.8. kello 12.

9 kommenttia:

 1. Voi miten kaunis on takkisi nahkakiinntys. Sopii aivan täydellisesti siihen! Hienoa, että keksi tuollaisen. Sama juttu, marjat painaa päälle... ja rastaat....

  VastaaPoista
 2. Mistäs tuollainen remeli on peräisin? Näyttää hyvältä.

  VastaaPoista
 3. auli: meillä rastaat ovat antaneet pensaitten olla rauhassa. Pensaisiin ei ole tarvinnut viritellä verkkoja eikä mitään. mutta niitä metsäluteita piisaa.

  VastaaPoista
 4. Jaana: Nappi-Kikasta löytyi. Mutta tämä oli ainoa lajiaan

  VastaaPoista
 5. Iik, miten upean remelin löysit! Ja jotenkin muhevilta näyttävät myös keskenoleviesi sävyt. Hyvälle näyttää!

  VastaaPoista
 6. outi: eikös olekin hieno remeli? Eilen sitä mallailin paikoilleen. pitää eka tehdä neulalla reiät mistä ompelee. Saas nähdä miten käy...

  enkuli: nin minäkin toivon :)

  VastaaPoista
 7. Kerrassaan upea neuletakki!! Ihailen kovasti. Kiitos muuten että laitoit linkin tohon Old Rose Wrap- ohjeeseen. Hauska monikäyttövaate/asuste, ja sen lisäksi kaunis malliltaan.

  VastaaPoista
 8. Voi tuota värikylläisyyttä, siinä menee nuo marjatkin vaikka vähän tummia ovatkin.
  Miten minä tykkäänkin sun väreistä.

  VastaaPoista