sunnuntaina, elokuuta 21, 2011

Inkkarit kanottiin!Takaraivoon jäi kaihertamaan uusimmassa Interweavessa ollut Dahlia-takki. Ensin piti tietty hommata lehti. Vierailu Akateemisen hyllyllä tuotti vesiperän. Myyjä kertoi, että lehden pitäisi olla hyllyssä seuraavana päivänä. Ajauduin mutkan kautta lehden verkkosivuille ja huomasin, että lehteä voi ostaa myös e-lehtenä. Muutaman minuutin kuluttua oli lehti ladattuna ja ohjeen sivut printattuina.

Pari päivää aiemmin olin visiteerannut Lumoavan uudessa kaupassa hypistelemässä. Tarkoituksena oli ostaa Merisockia. Sitäkin tuli ostettua kuten myös Cascaden Heritage Silkkiä, joka oli ihanan tuntuista ja väristä. Aikomuksissa oli tehdä vaikka joku huivi. Mutta siten vertailin lankaa Dahlian ohjeessa käytettyyn lankaan ja siitä ei kauaa kulunut siihen, kun olin jo tekemässä pientä mallitilkkua. Tiheys meni eri puikkokoosta huolimatta nappiin ja siitä se sitten lähti.

Heksagonit siirrettiin tuosta vaan telakalle, ja Dahlian pitsikuviota syntyi vaudilla. Maanisella sellaisella. Tällä hetkellä on takakappale valmis. Päätin, että teen sen ensin, neulon ylä- ja alakappaleet ja yhdistän saumat. Sen jälkeen vasta etukappaleiden puolelle. Kunhan saan vielä muutaman sentin kädenteitten molemmille puolille, voin sovittaa takkia kunnolla. Vielä on vähän epätietoisuutta kokoasian tiimoilta. Pitsi kun pitää pingottaa, eikä oikein voi olla varma minkä kokoiseksi se sitten asettuu. Välillä kun mittailee niin tulossa on soputelttaa, toisella mittauksella makkarankuorta.

Tälle illallehan on luvassa oikea neulemaraton, kun Frodo taas koittaa tuhota Sormusta.

16 kommenttia:

 1. Mä vähän odottelinkin jo, mitä sieltä on tulossa. Kävin nimittäin Langassa ja mulle informoitiin sun ostokset. Ja olisihan se pitänyt arvata, että Dahliaa sieltä tulee. Se kun oli minullakin aikomuksena. Että totta kait. Mutta jäänpä nyt sitten odottelemaan mielenkiinnolla; takin etuosa ei natsannut täällä kuten se pitsipuoli ja jos kehittelet siihen jotain, nappaan idean. Toisaalta en ole satavarma, kehtaanko noin ohkasella tempaista kokonaista takkia. En tiedä muistatko, mutta minä olen tehnyt alpakasta semmoisen puseron, jossa oli sekä etu- että takakappaleella pitsit. Sitä pingotellessa huomasin, että kappaleet olisi kannattanut päätellä vieläkin löyhemmällä kuin mitä tein. Ja kyllä, muuten se venyy.:)

  VastaaPoista
 2. outi: vai että on Dahlia sielläkin listoilla. Miten ei yllätä yhtään? :D

  Mä taas tykkäsin takin etukappaleista enemmän... mulla on vähän semmonen pito että teen etuliehukkeista pidemmät. Katotaan mihin lanka riittää. Kait osasivat kertoa etä ostin sitä kolme vyyhtiä?

  Pitsi venyy aina yllättävästi, varsinkin kun sen kastelee. Katotaan miten käy.

  VastaaPoista
 3. Miten sä voit olla noin nopea? Voi olla, että mun lankavalinta on nyt tehty, mä en ollut edes ehtinyt miettiä sitä vielä, mut nyt oon.

  VastaaPoista
 4. Täällä taas katsellaan ihan silmät pyöreinä, että millä ajalla sä noita teet? Taidat olla nopeampi kuin neulekone. ;) Upealta näytää, väri on hieno kuvassa, vaikken siä ikinä omaan vaatekaappiini ottaisi (ei mätsää mun naaman värin kanssa yhteen).

  VastaaPoista
 5. kaisa: tuo takakappaleen pitsikuvio on helppo, eikä erityisen iso. Myönnetään että vauhti on liiankin kanssa päällä, mutta nyt ei jarrutella! Nyt sitten väännetään sileää oikeaa maailman tappiin...siinä voi jo vauhti hyytyä :)

  morso: ihan tällä tavallisella ajalla. perjantaina alottelin saunan jälkeen, hauskoja kotivideota katellen. Lauantaina kun pojat kattelivat lastenohjelmia ja ajoivat pihalla pyörällä. Sekä illalla kun tuli katottua sitä huonoa elokuvaa. Aina silloin tällöin muutama kierros ja sitten imuroidaan tai laitetaan ruokaa. Sillain se siitä valmistuu

  VastaaPoista
 6. No eivät sanoneet, montako otit, mutta sen sanoit, että jätit ystävällisesti ko sävyä yhden vyyhdin. Että jos jollakin muulla se persottaa. Minäkin mmietin tuota takkia, että se voisi olla ylipäänsä pidempi, mutta en ole tosiaan ihan sujut tuosta etumuksesta. Minulla on täällä viikkotolkuiksi hommaa sellaisissa talvi-tulee-pakko-tehdä-tyyppisissä neuleissa, en pääse aloittelemaan mitään hauksaa vähään aikaan. Eli ehdin odotella Ravelryyn muiden toteutuksia ihan rauhassa. Upealta näyttää tuo sävy tuossa kuvassa; sitähän huitasee hyvästi etiäpäin illalla siinä sormusurakassa.:)

  VastaaPoista
 7. Ja joku puhe- tai kirjoitusvikakin näyttää tulleen... Saat ehkä kuitenkin selvän. Sori.

  VastaaPoista
 8. Juu kiitti vaan ;) e-lehti on nyt siis ostettuna ja lankavalikoimia tässä tutkailen.........

  VastaaPoista
 9. outi: onneksi mulla ei oo koskaan kirjoshvihretä. Pääsin just sovittamaan takkia ja peijakas kun se tuntuu olevan aikas lyhyt. Siellä niskassa pituutta piisaa, mutta alaosa on lyhyt. pitää nyt tuumata onko se LIIAN lyhyt. Pitääkö purkaa ja tehdä alaosa uusiksi. Sehän kyllä vajoaa alaspäin niitten etuliehukkeiden kanssa ja kun pitsi osa on pingotettu. Pitäis purkaa se saumaus ja kaikki. urgh. Mutta liian lyhytkin on huono vaihtoehto

  siinak: taitaa tässä taloudessa vähentyä neulelehtien kasa kun on mahdollisuus ostaa pdffänä.

  VastaaPoista
 10. Joku oli Ravissa luonut taka-alaosan silmukoiksi tuplamäärän kun oli kans tykännyt, että tulee liian lyhyt. Mietin sitä vaihtoehtoa kans...
  Joku viehätys sitä paperiversiossa kyllä on, mutta kun halvemmaksi tulee niin mikä jottei pdf.

  VastaaPoista
 11. aaha, täällä on ihan kiitettävää aktiivisuutta näköjään. minäkin sitä nettilehteä yritin viimeviikolla, mutta oli joku piuhavika ja jäi sitten... taidankin katsoa miten pitkiä ja leveitä te noista teette ja sitten vasta seurata perässä...

  VastaaPoista
 12. Upea alku! Maaninen neulominen on parhautta. :D

  VastaaPoista
 13. Mä oon ihan sanaton sun neulomisvauhdista... Kyllä meilläkin pojat kattoo telkkaria ja pyöräilee, mutta ei täällä sinä aikana mitään pitsiä synny, höh.

  VastaaPoista
 14. Uijui! Dahlia huisin kaunis villatakkinakin ;)
  Saako ohjeen tilattua suomennettuna? Ikinä en ole vieraskielisen ohjeen perusteella tehnyt, joten arveluttaisi kokeilla.

  VastaaPoista
 15. Näyttää niin upealta että jään odottamaan valmista jännityksellä. Väri on tuo minun mielivärini, yksi niistä.

  VastaaPoista
 16. heli: ohje on englanninkielinen. mutta ei neulominen englanniksi ole yhtään sen kummempaa kuin suomeksikaan. Kuvio on kaaviona ja muutta kappaleet ovat suoria, ilman muotoiluja, joten sanoisin että malli on helppo pitsikuviota lukuunottamatta. Pitsi vaatii vähän keskittymistä, mutta ei se mikään vaikea ole

  VastaaPoista