sunnuntaina, heinäkuuta 31, 2011

Love is in the air

Hän on nyt valmis. Ravelryyn olen merkinnyt aloituspäiväksi 19. maaliskuuta, joten voitaneen todeta että ihan säpäkkää tahtia tuli tehtyä. Vaikka välissä oli viikkoja, joilloin täkkiin ei edes vilkaistu. Paksussa puuvillassa on etunsa: ei mene samanlaiseksi marmatukseksi kuin viime vuonna Heksiksen kanssa. Virkkaaminen on joutusaa 4,5 millin koukulla ja paloja ei tartte tehdä ziljoonaa kappaletta.

Täkissä on käytetty lankoina Rico Creative Cotton ja Drops Paris lankoja. Ricot tilasin First4Yarns -kaupasta, jossa myytiin Attic 24 Lucyn väripakettia. Se oli silloin erityisen kysytty, ja tilauksessa vierähtikin aikaa kun lanka loppui jo langan valmistajaltakin. Ricoa oli 30 kerää, josta jäi vähän jokaista väriä tähteeksi. Väripaketissa oli muutamaa väriä lukuunottamatta hyvät värit. Se sininen oli mielestäni liian kirkas ja sitten se tumma mintun vihreä oli vaikea yhdisteltävä. Luonnonvalkoinen on Parisia, sitä meni ehkä 20 kerää. Hankin sitä ensin säkillisen Villiinasta, mutten enää muista tarkkaan kerien määrää. Jotain 14-16 väliltä. Kujeesta hankin lisää keriä, ja niitä meni viisi. Rico on ihanan pehmoista, mutta säikeentyy kamalan helposti. Paris on aavituksen jämäkämpää ja pysyy hyvin kasassa. Siksi olikin mukava kuulla, että Parisia tulee myös Lumoavan valikoimiin. Tämmöisiä paksumpia, merseroimattomia puuvilloja kun on aika vähän tarjolla.

Paloja täkissä on yhteensä 130 kappaletta. Kokoa n. 140 x 170 cm ja painoa, noh, aika paljon.

Ohessa on kuva, jos Mary Olkimaiseen tapaan käy lapun teko selville, klikkaa kuva suuremmaksi. Eli ensin 4 kjs lenkki, johon 12 pylvästä. Sitten 12 kahden pylvään rypästä, joiden välissä 1 kjs. Sitten 12 kolmen pylvään rypästä, joiden välissä 2 kjs. Sitten ympyrästä tehdään neliö, tekemällä kolme pylvästä, 2 kjs ja taas kolme pylvästä samaan ketjusilmukkaväliin. Vain nurkan keskellä on kaksi ketjusilmukkaa, muissa väleissä on yksi. Viimeinen kierros menee muuten samallalailla kuin viideskin, nurkkien välissä on kolme kolmen pylvään ryhmää. Sillä kierroksella voi lappusia kiinnitellä yhteen siten että nurkassa tekee vain yhden ketjusilmukan, sitten kiinteä silmukka toisen lapun nurkkaan, sitten pylväät ja taas ketjusilmukan asemasta kiinteä silmukka viereisen lapun vastaavaan kohtaan.

Kun väriä pitää vaihtaa olen tehnyt liitoskohtaan merimiessolmun ja virkannut pylväät langanpäitten päälle ja sitten leikannut langat poikki. Siten erillistä päättelyä ei tarvita kuin viimeisen langan osalta.

Reunukseen tein samanlaista pylväsverkkoa kolme kierrosta ja viimeiseksi eri väreillä viiden pylvään viuhkoja.

Niin ja kaikki palat ovat erilaisia. Se olikin aikamoinen yllätys. Osassa on samat värit, mutta eri järjetyksessä. En suunnitellut värejä mitenkään etukäteen, osaan arvoin seuraavan väriin, osaan valitsin. Jotkut ruudut eivät ole värien puolesta niin kauhean jees, mutta sinne ne maastoituvat muiden mukaan.

Joten kaiken kaikkiaan tyytyväinen rouva hän. Tai sanotaan nyt turhia kainostelematta että tykkään ihan valtavasti! Kauhian paljon kamalasti!

Nyt tekemään viimeiset silmukat kirjoneuletakkiin. Siitäkin tykkään jo nyt hirmuisesti.

45 kommenttia:

 1. Todella kaunis peitto. Ihanat väritkin. Minustakin olisi kiva virkatta puuvillapeitto joka olisi kiva kesäpeitto. Saas kattoo koska saan homman alkuun, ehkäpä ensi kesäksi. Onnittelut sinulle upeasta työstä!

  VastaaPoista
 2. Se on ihana! Kesäinen ja herkkä, värit ovat valkoisen ansioista raikkaat.

  Painavuus on pelkkää plussaa. Jos viileänä päivänä torkahtaa riippukeinuun tai sohvalle, on ihana vetää painava peitto päälle.

  VastaaPoista
 3. Kaunis! Puuvilla on hyvä materiaali. Tahtoisin kans, pitäisi tehdä se ensimmäinen pala. Tiedän että koukkuuntuisin täysillä! :)

  VastaaPoista
 4. Onneksi olkoon! Olet tehnyt tosi kauniin peiton. Tuohon kyllä kelpaa kääriytyä ilmojen viiletessä.

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana peitto! Hurmaavan kirjava, mutta ei missään nimessä niin paljoa, että silmiin sattuisi. Jaksaiskohan sitä itekin...

  VastaaPoista
 6. Upea! Miulle tuli nyt peittokuume, pitänee siis kaivaa virkkuukoukku esiin. :)

  VastaaPoista
 7. No johan nyt on markkinat! Heti kun viikon matkoilla niin joku on virkannut tuollaisen!!! Aivan ihana. Tuollaisessa on nyt tähän aikaan jotain joka vetoaa, värijuttu on tosi hyvä. Et viitsis punnita tuota? Muuten, mikä niissä hexuissa ahdisti? Kysyy hän joka on just meinannut virkata niitä tai afrikan kukkia?

  VastaaPoista
 8. Siis vaudeupee. Sä sitten jaksat olla ahkera. :) Täällä yksi laiska vaan kateellisena huokailee. Toisaalta moinen virkkausurakka varmaan tekis mun kädet ihan kipeiks, että tyydyn ihailemaan. Ja kannattaa tykätäkin, kun on tuollaisen kasaan raatanut. Olisi ihan hirveää huomata sen valmistuttua että ihan plääh tekele!

  VastaaPoista
 9. auli: kiitos, nyt kun aloittaa niin varmasti on valmista ensi kesäksi

  katriina: tuo luonnonvalkoinen tuolla välissä raikastaa, tavallinen valkinen olisi ollut liian kova. nyt kun vielä olisi se riippumatto...

  villanne: siitä vaan koukku heilumaan. jos tekee kaksi palaa päivässä peitto on tällä palamäärällä valmis reilun kahden kuukauden kuluttua!

  lammas: kiitos, kyllä kelepaa!

  kirsikka: niin, tuo valkoinen rauhoittaa. ja jos haluaa tuoda paljon ympyräosuutta enemmän esille, niin tekee jo ensimmäien nurkkakierroksen valkoisella

  merzu: anna palaa vaan!

  mokkakissa: kun pyysit niin punnittua tuli. keittiövaaka näytti lukemia 2 250g. Heksuissa ahdisti liian ohut lanka. Siitä tulevat pylpyrät olivat niin pieniä että niitä piti tehdä aivan kamalasti. Heksu on suurinpiirtein samaa kokoluokkaa kuin tämä, mutta paloja on tuplasti enemmän.

  VastaaPoista
 10. Vau! Tää on hienoin peitto minkä oon nähnyt!

  VastaaPoista
 11. Ooh, kaunis. Ihgu mallilappu.

  VastaaPoista
 12. Kertakaikkisen UPEA!

  VastaaPoista
 13. Voi että osaakin olla kaunis.

  VastaaPoista
 14. On kaunis ja upeat värit! Valkoinen tuo hyvin väripalaset esiin!

  VastaaPoista
 15. Ihan mielettömän kaunis peitto, väritkin on kovin herkut. Värimaailmasta löytyy kivasti jotain jokaiselle vuodenajalle. =)

  VastaaPoista
 16. Kyllä on jälleen upea työ valmiina. Täkki on oikein herkullinen kesäyön unelma.

  VastaaPoista
 17. Ai-van ihana!!! Ja kiitos lankalinkeistä. Täytyypä laittaa tulille itsellekin aikanaan tuollainen.

  VastaaPoista
 18. Todella kaunis! Lapun malli on itselle uusi, mutta hyvännäköinen. Olen tehnyt toistaiseksi vain isoäidinneliöitä, mutta alan jo kyllästyä niihin....

  VastaaPoista
 19. Kerrassaan hurmaava!!!! Kadehdin ja haastan itsenikin tekemään yhtä kauniin ja ihanan - vuoteen 2020 mennessä tosin. ;)

  VastaaPoista
 20. Anonyymi15.20

  Ai että minä pidän tuosta kovasti - todella!

  VastaaPoista
 21. Aivan ihana peitto! Pitkään nautiskelin noista kuvista, joissa saattoi selvästi nähdä palojen erilaiset ihanat-kamalat väriyhdistelmät. Ne ovat aivan mahtavia! Jännä, miten erilainen yleisilme peittoon tulee pohjavärillä. Pitäisiköhän kokeilla....

  VastaaPoista
 22. Anonyymi17.59

  Ihana peitto!

  VastaaPoista
 23. Onhan se leuhka! Sulla on näköjään semmoinen traditio, että uusi viltti joka suvelle. Tuolla vauhdilla niitä kertyykin sievä pino. Aivan ihania kaikki tekemäsi ovat! Ja kiva kuulla Parisista. Minun mielestäni siellä olisi nyt skål!-hetkelle sijansa.;)

  VastaaPoista
 24. Voi herramunjee että on hieno! Syytäkin on rouvalla tyytyväisyyteen :) Odotan kirjoneuletakkia!

  VastaaPoista
 25. Oi Soile, ootpa taas tehnyt ihanan peiton! :) oli kiva lukea, että tykkäät itsekin hirmuisesti, niin vain sopiikin tykätä. Mä en itse tee kirkkaanvärisiä neulejuttuja, mutta tuollaisen peiton tekisin juurikin iloisenvärisenä, kaikki muu olisi tylsää. Ja valkoinen reuna raikastaa koko peiton. Uskomatonta, että jokainen pala oli erilainen! Kyllä tuohon kelpaa kääriytyä.
  Outi

  VastaaPoista
 26. Oi,kuinka vallottavan ihanuus tää peitto! Oikein semmonen piristävä.

  VastaaPoista
 27. Upea, upea peitto! En malta odottaa omani valmistumista, kun vähän väliä jossakin blogissa esitellään näin upeita neliöitä.

  VastaaPoista
 28. Hyvin kaunis peitto! Pidän siitä, että valkoinen on pääväri, ihanan raikas!

  VastaaPoista
 29. Kiitos teille kailille kommenteistanne! Mikä minusta on ihaninta on se että niin moni tuntuu saavan valmiin täkin kuvista inspiraatiota omansa tekemiseen. Se jos mikä on mukavaa!

  Mutta nyt pitää jatkaa legoilla rakentelua. Vähän jo pipo kiristää, mutta josko se tästä. Miksi kaikki osat ovat kateissa?

  VastaaPoista
 30. Ihana, upea peitto! Juuri tuollaisen haluaisin ja jonkin verran olen virkannut isoäidinneliöitä, mutta ohuesta langasta se tuntuu kestävän liian kauan ja innostus lopahtaa. Täytyypä kokeilla joskus paksummasta langasta :)

  VastaaPoista
 31. leal11.09

  Onneksi olkoon, rouvalla on tosi komee peitto, vähän meinaa kateeksi käydä

  VastaaPoista
 32. Upea, mahtava peitto!! Tahtoo samanmoisen ;-) Ihanat värit!

  VastaaPoista
 33. Aivan mahtava peitto. Sain virtaa oman peittoni loppuun saattamiseen, kun näin sinun peittosi valmiina. Postauksesi myös sai miettimään oman peiton kokoa uudelleen. Tarkoitukseni oli tehdä isompi kuin sinun peittosi, mutta kommenttisi peiton painosta sai toisiin aatoksiin. Koon pienentäminen sai aikaan sen, että kaikki tarvittavat laput on valmiina ja odottavat kasaamista. kiitos sinulle!

  VastaaPoista
 34. Todella upea! Oma Heksis odottelee keskeneräisenä tuolla niitä päiviä jolloin ei muuta tekemistä löydy. Muuten ihan kiva tehdä, mutta vaatii usein seurakseen hyvän tv-ohjelman taikka elokuvan...

  VastaaPoista
 35. Kertakaikkisen kaunis!
  Värikäs, mutta samalla niin harmooninen.

  VastaaPoista
 36. Kaunis, olen ihaillut tuota neliön mallia jo aikaisemminkin ja miettinyt miten se tehdään, joten kiitos ohjeesta.

  VastaaPoista
 37. Voi elämän kevät mikä peitto! Todella kaunis!

  VastaaPoista
 38. Kerrassaan upea täkki! Niin raikkaan värinen ja kuvioinen!

  VastaaPoista
 39. Kaunis ja iloisen värikäs peitto! Siihen kelpaakin kääriytyä! :)

  VastaaPoista
 40. Ihania nämä mummonruutupeitot! :)

  Olen etsiskellyt käsityöntekijää, joka tekisi tällaisia myyntiin verkkokauppaani. Näissä on varmaankin vain melkoinen homma ja aikaakin näiden tekoon varmasti kuluu.
  Mitä ajattelisit, että tällainen peitto käsityönä maksaisi?

  Tervetuloa tutustumaan myös minun blogiini os. www.katihannila.blogspot.com

  Terkuin: Kati

  VastaaPoista