sunnuntaina, kesäkuuta 19, 2011

Yksi hyvä visio, kiitos

Kirjoneuletakin kanssa ollaan siinä pisteessä että pitäisi päättää mitä tehdä yläosan kanssa.

Tehdäänkö kaarroke? Plussaa se että kuviot jatkuisivat yhtenäisinä ilman saumaa kädentiellä. Ei ommeltavia saumoja. Miinusta se pitää miettiä kaarrokkeen kuvioihin kavennuskohdat ja paljonko niitä nyt sitten pitää tehdä? Toisaalta ei yläosan kuvioitakaan ole vielä mietitty...disain äs juu kou, juu nou.

Vai olisko se sitten istutetut hihat? Plussaa se ettei tartte miettiä kavennuskohtia. Sen kun muotoilee pään- ja kädentiet. Lisäksi istutetuilla hihoilla oleva takki istuu minulle paremmin. Miinusta se että tulee saumat kädenteille ja sitten se hihan pyöriö. Se ei vaan mene jakeluun.

Tämmösiä täällä mietitään.

15 kommenttia:

 1. Molemmat oat hyviä vaihtoehtoja. Onko sinulla Elizabeth Zimmermannin EPS - systeemiä missään? Se antaa selkeät laskukaavat kaarrokkeen kavennuksiin. Kyllä ne kavennukset sinne kuvioon jotenkin istuu, jos kuvio ei ole valtavan korkea.

  Toinen vaihtoehto - istutetut hihat on sekin hyvä. Entäs jos neulot hihat kiinni samalla kun teet yläosaa?
  Elikäs teet kainaloon muotoiluja kuten tasonakin tehtävässä hihassa. Neulot kunnes pyöriön kavennusten pitäisi alkaa ja sitten kavennat "hihan puolella" pyöriötä kuten normaalistikin. Voi tosin tarkoittaa vähän xtreme- kavennuksia, mutta hyvä puoli on että voi pelata kaventamalla tarvittaessa joka kerroksella tai jopa 2 s kerralla. Muistelen että tein näin Little Birds-neuleessa ja ihan hyvin toimi.

  takki näyttä hienolta... jään odottamaan jatkoa :)

  VastaaPoista
 2. mari: ei ole zimmermanin opit käytössä. Tutkailin tuossa sitä harmaata kirjoneulekaarroketakkiani (ihana yhdyssana!), siinä menee ne kavennukset vallan nätisti ja takki toimii päälläkin, itseasiassa mun lempivillis. Löysin arkistoista sen ohjeen ja nyt pähkitään miten se sovellettaisiin pikkasen erilaiselle tiheydelle.

  Vielä on vähän aikaa miettiä, hihoihin kun pitää molempiin tehdä yksi kuvioraita

  VastaaPoista
 3. En osaa sanoa tuohon mitään. Muuta kuin että mielettömän upea nyt jo.

  VastaaPoista
 4. wrs: mua viehättää jotenkin aikas paljon tuo nurja puoli. Noissa langanjuoksuissa on sitä jotakin

  VastaaPoista
 5. Upea villatakki taas tulossa.

  Olet sä kyllä uskomaton noiden kirjonauleittes kanssa. Mulla ei taida kärsivällisyys riittä, kun ei riitä sitkeys yksiväriseenkään; 1½ hihaa puuttuu yhä.

  VastaaPoista
 6. Mä kans mietin, et kyllä mä teen, jos ohje on eessä. Mut ei himpula mun kärsivällisyys yltäisi tuohon! Mulla on muuten yleisesti sama ongelma istuvuuden suhteen; tykkään ihan älyttömästi kaarrokeneuleista, mutta istutetut hihat sopii mun uimariharteille paremmin. Mikään uimari en ole kuin harrastusmielessä, mutta jostain syystä yläkroppani luulee toisin..

  VastaaPoista
 7. Minä tykkään istutetusta hihasta on mielestäni ryhdistävä vaikutelma. Olet sinä taituri ihmeellinen ja nuo värit ovat tosi mahtavat. Kuvio on kaunis kun nuo värit siinä leikkii ja antaa eloa.

  VastaaPoista
 8. Mä oon aina ihan sanaton noiden sun kirjoneuleiden keskellä :) Ei siis tuu mitään muuta sanottavaa, kuin että upeaa, siistiä ja mahtavan harmonista sävyjen kirjoa. Oot ihan kirjoneuleguru!

  VastaaPoista
 9. Kauniit värit, upea takki! Kaarroke tuli minullakin mieleen.

  VastaaPoista
 10. Anonyymi6.19

  Oi, haastetta tuossa riittää..
  Ihailen kyllä taitojasi ja värisilmääsi, takista tulee upea!
  Itse kannatan istutettuja hihoja. Vaikka tietysti niiden tuottaminen voi olla työn ja tuskan takana. Joku valmis malli samalla tiheydellä voisi olla hyvä lähtökohta, mutta onhan se onnistuminen silti aina vähän "korkemman kädessä". Tsemppiä!

  VastaaPoista
 11. Vaikeita kysymyksiä, liian vaikeita mulle. Ei siis mitään vastauksia tältä suunnalta. Tulin vain kertomaan, että luin, katselin kuvia ja ihastelin. Takista tulee aivan upea.

  VastaaPoista
 12. Ihana taas kerran, miten väritkin natsaa toisiinsa. Haastetta olla pitää. Minäkin nauttisin tuon neulomisesta.

  VastaaPoista
 13. Ihastuksen henkäyksiä ja hämmästyksen huokauksia. Ihan tosi hieno. Mutta vaikeita kyselet. Onneksi on Mari - te kaksi olette kyllä ihan huippuja neulontatekniikan taitajia :D

  VastaaPoista
 14. morso: tykkään itse kovasti näistä väreistä. Lankanahan on Cataniaa, merseroitua puuvillaa. Siinä on aivan mieletön värikartta! Ja äärimmäisen mukavaa neulottavaa, ei säieenny

  erika: mulle tulee kaarrokeneuleissa monesti semmoset pussit kainaloiden viereen. Tietty se kertoo ettei kavennuksia ole tehty oikeassa tahdissa tms. Istutetuissa hihoissa semmosia pusseja ei tule

  sirkkis: mitä ylistystä, johan tässä korvat punottavat :) kiitos!

  jaana: noh, guru ja guru. kirjoneuleet vaan taitavat olla mun juttu. aina välillä.

  ingi: paljastetaan nyt tässä vaiheessa että istutetuiksi hihoiksi se meni. jos kerran semmoiset istuu mulle paremmin ja pystyn semmoisessa hanskaamaan muotoilut paremmin, niin tehdään sitten istutetut hihat. eikä potkita tutkainta vastaan!

  kässäopettaja: ainahan on mahdollisuus että menee syteen, neuleessa on kuitenkin se hyvä puoli että voi purkaa. Kertaalleen pieleen leikattua kangasta on vähän hankala uudelleen virittää

  tiina: kiitos, aikas puikeeltahan tämä minunkin silmääni vaikuttaa

  Pirena: nämät kuviot löytyvät jostain vanhasta Novitasta. Veikkaan jotain ennen vuotta 1995. Lehteä minulla ei ole enää tallessa, vain mustavalkokopiot parista ohjesivusta. Kuvioita on käytetty eestivaikutteisissa säärystimissä ja sormikkaissa.

  minna: täällähän nyt niin suitsutetaan, kiitos. tunnustettakoon ettei kaikki maholliset tekniikat ole hallussa, mutta tartteeko sitä nyt jokaikistä juttua nyt tietääkään?

  VastaaPoista
 15. Löytyhän tää blogistakin:) Piti vaan vielä sanoa, että kirjoneuletta ja puuvilla :o Huippuhienoa ja noin tasasta! Pitäsköhän kokeilla pitkästä aikaa...

  VastaaPoista