lauantaina, kesäkuuta 04, 2011

Valmista!

Pari viikkoahan siihen meni mutta nyt on valmista!

Mennäänpä katsomaan.

Tervetuloa palstalle! Samainen paikka on tuttu viime vuodelta, jolloin sitä nimitettiin Rikkaruohohelvetiksi. Eikä se ollut mikään hellittelynimi. Tänä vuonna kaivoin huolellisemmin, kahteen kertaan väänsin koko palstan ympäri. Rikkaruohonjuuria kertyi joku 6 kottikärryllistä. Varmaan niitä maahankin jäi, kaksi tai kolme kappaletta...

Palstalla viljellään tänä vuonna hernettä, punasipulia, parsakaalia, avomaankurkkuja, kesäkurpitsaa, mangoldia, keräsalaattia, romanesalaattia, vuonankaalta, raparperia ja maissia. Lisäksi myös auringonkukkia silmäniloksi sekä samettiruusuja.

Maissi nyt saattaa olla ihan suurta humputusta, mutta katotaan nyt. Olisihan se kiva pari maissintähkää saada.

Viime kesänä minulle mainittiin "muutamaan" otteeseen katteen käytöstä. Olen koittanut haalia katemateriaalia, mutta vähän on hakusessa. Keväällä kun haravoimme pihaa, keräsin lehtiä sekä kaikkea kukkapenkeistä tullutta räihkää. Eihän sitä kuitenkaan ollut tarpeeksi. Tänään hain Kekkilän olkikatetta. Sillä vaan on niin järjetön hinta, että parempi miettiä toisia vaihtoehtoja. Pitää lähteä joku päivä käymään tuossa merenrannalla. Siellä on joskus valtavia röykkiöitä kaislaa. Se varmaan kelpaisi ja olisi ilmaista.


18 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää! Nyt sitten pidetään peukkuja ilmojen ja kaiken sen semmoisen puolesta.

  VastaaPoista
 2. Olki ja merilevä on hyvää katetta, kaisla myös mutta se on silputtava. Kerää kaikki omat nurmikon niitosta tullut ruoho ja kysy lisää naapurista.Sillä tavoin minä haalin aikoinaan katetta ja naapurini antoivat minulle sitä mielisteen. kokeile ja onnea kasvimaalle on hyvän näköinen.

  VastaaPoista
 3. Anonyymi18.56

  Hyvännäköinen alku viljelyksillä. Mietin että saisikohan täältä jostain maalaistalosta olkipaalin...hmm
  Paljon onnea stipendistille ja hyvää lomaa hänelle. Parin viikon kuluttua tavataan.
  Toivotaan että täällä on silloin hyvät uimakelit.
  -äiti-

  VastaaPoista
 4. Komea palsta! Me lapset kasvatimme äidin kanssa maissia - meillä tuli ihan tähkäksi asti, tosin Tampereen korkeudella, aurinkoisella paikalla kasvihuoneen seinän vieressä. Pidän peukkuja!

  VastaaPoista
 5. outi: nyt jo vähän hymyilyttää, mutta oli se kyllä hikinen urakka. Eilen tuli kavereiksi vielä hyttysetkin

  sirkkis: meillä on sen verran pieni tuo takapihan pläntti ettei siitä pahemmin katetta tule. syksymmällä saa yhdellä ajokerralla ämpärillisen. sillä ei pajoa juhlita.

  en malttanut, vaan kävin äsken merenrannalla kaislajahdissa, ja voi pojat kun sitä oli paljon. Sitä viimevuotista, joka on muussaantunut isoiksi kasoiksi vesirajan yläpuolelle. sitä iso kottikärryllinen. huomenna lisää

  äiti: stipendi oli 15 euroa, ja arvaappas kuinka paljon se taskun pohjalla polttelee

  mari: kiitos, tästä se lähtee. se maissi on kyllä vähän arpapeliä, onhan tuo pelto tosin erittäin aurinkoinen paikka. mutta meri on ihan kiven heiton päässä. noh, kahden kuukauden kuluttua tiedetään miten kävi.

  VastaaPoista
 6. No niih! Kyllà on hieno tyòmaa. Mitens aiot tuon raparperin kanssa syksyn tullen? Se kun on monivuotinen. Menestyisi muuten hyvin siinà marjapensaan kaverina. Oletkos kàynyt blogini sivustosta lòytyvàssà Riitan puutarhassa. Livenà sità puutarhaa voi ihailla Keuruun Kònttàrillà.

  VastaaPoista
 7. Anonyymi20.01

  Ah ihanaa, nyt se on sulla sitte alkanut! :) Hauskaa seurata taas miten kaikki kasvaa mitä maahan laitatkin. Katetta oli mullakin hankalaa hankkia silloin kun viljelin; menin myös lakki kourassa naapuriin ja kas kummaa, mielellään antoivat leikatun nurmikon jämät mulle :)
  Et kait muuten sentään siivilöinyt sitä multaa..
  Outi (ps. blogger kenkkuilee, tänne voi kommentoida vain valitsemalla anonyymin kommentin! näin vissiin yhdessä jos toisessakin blogissa)

  VastaaPoista
 8. Vau. Hienolta näyttää. Pidetään peukkuja, että säät on suosiolliset ja sato runsas.

  VastaaPoista
 9. 6 kottikärryllistä! VAU! Täytyy ihan hattua nostaa, mulla ei riittäis ikinä kärsivällisyys moiseen.

  VastaaPoista
 10. Moikka, maalaistaloista voi kysellä olkipaaleja, mutta jos ei ole kuin isoja pyöröpaaleja, ongelmaksi muodostuu kuljetus... hinta ei varmaan päätä huimaa. En tiedä, missä asut...mutta kaupungeissa, kaupungin nurmikonleikkuujätettä kertyy valtavsti ja sitä saa helposti.Sanomalehtikin on hyvä, senpäälle hiukan painoksi/silmäniloksi jotakin ja toimii erittäin hyvin.

  VastaaPoista
 11. lissu: raparperi sitten varmaan muuttaa johonkin kukkapenkin nurkkaan talveksi. en tiedä vielä. Pittääpä käydä kurkkaamassa Riitan tiluksia

  outi: siivilöintiin en lähtenyt, se oli vähän turhan HC hommaa mulle. ihan tarpeeksi tuli hiki kun maata talikolla käänsi ja juuria kyykki pois sieltä mullan seasta

  morso: kiitos, seurataan jännityksellä. säätiloja vahdataan ja mietitään että tuleeko vielä hallaöitä

  sannu: sitä juuritavaraa piisasi ja piisasi. varmaan saisi lisääkin jos vaan jaksaisi kaivaa

  taina: vähän on nuot maalaistalot vähissä tässä lähettyvillä. mutta kuten todettu, niin meren ranta oli aarretta täynnään. taidan käydä tänäänkin siellä kottikärryjen kanssa. se maksaa vain vaivan

  VastaaPoista
 12. Oho...siinä riittää työmaata.

  VastaaPoista
 13. Onnea kasvimaalle! Kyllä isosta palstasta iso ilokin seuraa!

  VastaaPoista
 14. Voi miten kiva kasvimaa. Onko nuo pajut pajuaidan alkua. Itsekin olen suunnitellut jotain vastaavaa! Kivan näköistä!

  VastaaPoista
 15. katju: sanopas muuta :)

  lyyti: ja paljon työtä. noh, sitä katetta on nyt haalittu sellaiset kasat, että jos siitä joku läpi kasvaa niin johan on. pitää vaan pitää huolta ettei taimetkin hautaudu :)

  auli: pajut ovat herneitä varten. Tämä pelto kynnetään kahdesti vuodessa, joten mitään pidempiaikasempaa ei voi laittaa

  enkuli: kiitos

  VastaaPoista
 16. Aha, kiitos! Joo pajut ei kyllä olis helposti kynnettävissä kun ovat sen verran versoavaa laatua!

  VastaaPoista
 17. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista