torstaina, toukokuuta 26, 2011

Kasvaa - vähenee

Palakasa kasvaa ja palstalla kääntämättömän maan määrä vähenee. Enää olisi semmonen tunnin homma. Sitten pitäisi vielä tasoitella ja koittaa kaapia viimeisetkin rikkaruohon juuret pois. Ihan niin pieteetillä en taida hommaa hoitaa kuin palstanaapurit: ne siivilöivät mullan. Siivilöivät!

Kunhan viimeiset möyhennökset on tehty, kylvän herneet ja sipulit. Sitten pitää vähän miettiä muitten istutusjärjestystä, taimia ei vielä viiti pistää peltoon. Kuiteskin tulee joku kylmä yö ja se siitä taimikasvatuksesta.

Mitä sitten Unikkopeltohuiviin tulee, niin teen siitä kaavion. Jospa vaikka viikonloppuna saisin sen aikaiseksi. Ovat katsos luvanneet vesisadetta ja silloinhan ei pellolle mennä. Joo, mulla on pakkomielle kaivamisen suhteen.

6 kommenttia:

 1. Kuulosta kivalta ne sun naapurit. Taisi olla joskus puhettakin, että mullakin oli joskus sellaiset palstanaapurit. Opin heiltä monta arvokasta vinkkiä, vaikkakin osa oli tuota siivilöintiosastoa, jonka annoin virrata ohi korvien. Eihän sitä tiedä, jos hurahdat. Me tullaan sitten hakemaan sua sieltä plantaasilta siivilöimästä..:D

  VastaaPoista
 2. outi: siihen siivilöimiaeen en ala. en. en ala. Mä jo viime kesänä ihmettelin kun niillä ei ollut rikkaruohon rikkaruohoa missään ja minä nyhin niitä tunnista toiseen. Nyt se sitten selvisi. On siinä toki varmaan puolensa, mutta silti. Jos se siihen menee, tulkaa tänne ja antakaa rauhoittavia.

  VastaaPoista
 3. Anonyymi4.01

  Kaivaminen on ihan terve pakkomielle, näin keväällä :)

  VastaaPoista
 4. Hahaa, millainen ihminen siivilöi multaa? :D

  VastaaPoista
 5. Siivilään ei kyllä jää rikkaruohojen siemenet, joita on varmasti pelto täynnä. Voit siis yrittää lohduttautua sillä, että kyllä ne naapurit pakolla joutuu kitkemään myös. Yllätä naapurit ja kata viljelyksesi, niin sekä pääset rikkaruohoista että kastelun tarve vähenee =o)

  VastaaPoista
 6. kässä-ope: eiköhän sitä paljon huonompiakin pakkomielteitä löydy :)

  emma: jaa-a, pedantti?

  hanna: siemenistä ei, mutta niistä juurista kyllä. ite olen tähän mennessä kärrännyt juuria pois n. neljä kottikärryllistä...että sitä sorttia riittää. ja katemateriaaleja on hankittu!!

  VastaaPoista