sunnuntaina, huhtikuuta 03, 2011

Pullistelua

Jäi vaivaamaan miten se linkkaamani peiton kukkakuvio oli oikein tehty. Aattelin että varmaan jotenkin pylväitä yhteen, joten ei kun kokeilemaan. Ensimmäinen versio Mandarin Petit langalla ja 3,5 millin koukulla. Virkkasin 5 pylvästä yhteen siten että se pylväs ikään kuin jätetään siten viimeistä langan läpivetoa vaille valmiiksi ja viimeiseksi sitten vedetään lanka kaikkien koukulla olevien silmukoiden läpi. En osaa selittää sitä tämän järkevämmin. Koukulla on siis joku 5-6 silmukkalenkkiä.

Vähän pullistelee muttei mitenkään erityisesti. Kokeillaanpa vähän paksummalla langalla ja useammalla pylväällä.

Noh, ei sanottavaa muutosta. Laitetaanpa sitten peliin paksua puuvillaa ja 4,5 millin koukku.
No höh. Kauhiasti vaan menee lankaa, muttei se pullistele ollenkaan! Sitten annoin mokomien lätyskäkukkasten olla kunnes törmäsin yhteen ohjeeseen, jossa puhuttiin pompuloista ja siinä oli myös kukkia. Tavasin ohjetta aikani, mutten tajunnut ollenkaan mitä siinä sanottiin. Jottain että koukku piti välillä ottaa pois ja tökätä jonnekin toisaalle. Sitä ei erityisen selvästi kerrottu, mitä sitä ennen oli tehty. Kaivelin sitten virkkuukirjoja, ja sieltä se löytyi! Ja nyt pullistelee niin pollevasti:Lankana taas Mandarin Petitiä. Ja miten se sitten saatiin pullistelemaan? Noh, virkataan ensin 5 pylvästä yhteen kiinteään silmukkaan. Kun pylväät ovat valmiit, niin koukku otetaan irti työstä (jätetään se silmukkalenkki siis odottelemaan. Se kannattaa vetäistä pikkuisen isommaksi ettei pääse livahtamaan karkuun) ja laitetaan ensimmäiseen pylvääseen, siihen pylvään päällä olevaan silmukkalenkkiin. Sitten koukulle otetaan takaisin se odottelemaan jätetty silmukka, kierretään lanka koukulle ja vedetään silmukan ja pylväästä noukitun silmukan läpi. Ja hip hei! Helppoa kuin heinänteko.

Vähän paksumpaa puuvillaa kyllä pittäisi olla. Toisaalta en tartte yhtään projektia nyt lisää. Kun taas toisaalta...Katotaan sitten kun tämä työnalla oleva on vähän paremmalla tolalla.
16 kommenttia:

 1. Ihania, ihania! Mä tosiaa tein tuota pullistelua ohkasella langalla eikä ole ollenkaan noin komea. Nyt ei puutu kuin sitä paksua lankaa.:D Villiinan täti möi mulle pussillisen sellaista puolipaksua (puikkokoko 4), koitan takoa nuo japanin kukat pois ennen kuin kokeilen sitä.

  VastaaPoista
 2. outi: jo semmonen tennesseen paksuinen voisi olla pop. tennessee taas säikeentyy pelkällä vilkaisulla joten ei sitä kiitos. mitä lankaa löysit?

  VastaaPoista
 3. Ooo, pullistelut näyttää komeilta! Tekee mieli kokeilla. :9 Ja tuo keskeneräinen on aivan hurmaava, joko se on kohta valmis? :D

  VastaaPoista
 4. tiina: kyllä siihen vielä muutama pitää tehdä, veikkaan että neljä kertaa tämä määrä, ei paljoa mittään :DD

  VastaaPoista
 5. Anonyymi23.21

  Tein noita pullisteluja pikkuliinaan jokin aika sitten. Mielestäni ne olivat oikein hyvännäköisiä, mutta ystävättäreni kommentoi niiden muistuttavan lääkäriäitinsä ammattilehtien rakkorakkuloita ja paiseita. Lievimmillään ne toivat mieleen syylät. Saivat aikaan kylmiä väreitä, kuulemma. Liina meni roskiin. Tosin vasta sen jälkeen, kun siihen oli tarttunut kukkien siitepölyä, ja niitä tahroja ei saanut pois.
  t. Ilonpilaaja

  VastaaPoista
 6. Hoi, kyllä kevättä ja kesää pukkaa noilla pullisteluilla, virkeitä värejä!
  Ovelaa, kun virkkaat tuolleen vasurina; vaikuttaako langan kierteeseen?

  VastaaPoista
 7. Kajsa14.26

  Onko kukalla jotain nimeä? Olen niin aloittelija virkkaaja, että enpä taida saada tämän mukaan ohjeesta mitään aikaiseksi

  VastaaPoista
 8. Oli vainaivan ihana peitto! Ja on sinun peittokin ihanannäköinen. Itselläkin on alkanut kuume noussa, että semmoinen peitto olisi ihana. Minulla vain ei taida riittää intoa loppuun saakka. Pitäisikö mummolle viedä langat??

  VastaaPoista
 9. enkuli: näistä tulisi kyllä jottain hauskaa

  ilonpilaaja: no höpöhöpö, kyllä kukat erovat paiseista. olisit suositellut ystävällesi käyntiä optikolla

  pirle: en ole huomannut onko sillä vaikutusta kierteeseen, toki en ole koskaan virkannut oikealla kädellä, joten vaikea arvioida. Mutta mun oikea puoli näyttää kuulemma nurjalle

  kajsa: en tiijä onko tälle mitään tiettyä nimeä. jos saisin aikaiseksi, voisin piirtää kaavion, olisiko siitä iloa?

  linda: otat jottain paksua lankaa ja teet paloja. jos into lopahtaa kesken kaiken, voit tehdä paloista tyynyn. tai sitten jatkaa ensi vuonna

  VastaaPoista
 10. Jotain Marks ja Kattensin lankaa. Alkaisko a-kirjaimella. En millään jaksa kaivaa sitä pussia (joo, ostin pussillisen, vaikka värit ei olleet ihan kovin jees), mutta 100 % puuvillaa. Ja kyllä, se maissijuttu on siinä puutarhaliiton Kotipuutarhalehdessä. Uusin numero. Pitäisi löytyä lehtihyllystä ja jos ei löydy, multa löytyy.

  VastaaPoista
 11. ooh, uusia tekniikoita, kivaa! täytyy kokeilla joku kaunis päivä.
  ihana peitto, huokailen vain kun kaikilla muilla näyttää riittävän kärsivällisyys isoon neliöistä koottuun peittoon paitsi mulla:)

  VastaaPoista
 12. outi: avanti cotton? mäkin pyörittelin sitä, mutta päädyin parisiin

  laura: älä tähtää heti isoon peittoon, tyyny,nukune/vauvan peitto, laukku...

  VastaaPoista
 13. nukune - hohhoijaa - NUKENpeitto

  VastaaPoista
 14. Kajsa10.32

  Oi, kaaviosta tai parista havainnekuvasta olisi apua.

  VastaaPoista
 15. Köh. Ois tota haaste.

  VastaaPoista