lauantaina, huhtikuuta 09, 2011

Kevätretkellä

Kädet ovat lampaanrasvassa ja takin helmoissa roikkuu villakikkaroita. Olohuoneen nurkkaankin on ilmestynyt nyssäkkä jos toinenkin; kävimme jonniinmoisella kevätretkellä Merijärvellä kehräämö Christinassa. Kiitos kehräämölle ja mukavalle matkaseuralle!

Olihan se kehräämön näkeminen aika hieno juttu, enkä olisi sitä kehruukonetta kyllä kehrukoneeksi tunnistanut. Jotenkin olen aina ajatellut että se olisi jotenkin monimutkaisempikin härveli. Niistä karstauskoneista tuli mieleen vanhemman malliset painokoneet.

Kun koneet oli katsastettu ja hyviksi havaittu, siirryttiin puodin puolelle villoja hypistelemään. Tarjolla oli vaikka mitä ja kivaa. Kaikkea olisi halunnut ja järjen pitäminen päässä oli lievästi sanottuna hankalaa. Ihastuin ikihyviksi kainuunharmaksen lankoihin, joita ei sitten kylläkään tullut ostettua. Hankin sitä kuitenkin kehruukuituna. Lisäksi haaviin tarttui magentan väristä suomenlampaan villaa kehrättäväksi, hahtuvakiekkoja sekä punaista lankaa, jonka koostumus kerkisi jo haihtua päästä. Mikäpä siellä kauaa pysyisi.

Oli niillä toisillakin aikalailla syli täynnä...

Kotimatkalla koukattiin Punaisen Tuvan kautta, ja myös siellä oli lievästi sanottua vaikea hillitä ihteensä. Tarjolla oli vaikka mitä ja kivaa lankaa. Mukaan tarttui kuitenkin vain perunanarsisseja ja kynttilöitä sisustuspuodin puolelta.

Kotona sitten käynnistin kerhäämö Patelan. Ensin hurruuttelin hahtuvaa, josta Aaprami ei niin välittänyt vaan ilahdutti minua viskelemällä nyöriä milloin minnekin. Kiekon jälkeen vaihdon Kainuun harmakseen ja sen kanssa onkin ollut ihan toinen ääni kellossa. En ole (muistaakseni) aiemmin kehrännyt karstalevystä, olen ajatellut ettei niistä saa kivaa lankaa. Tätä harmaslevyä on aivan ihana kehrätä! Menen jatkamaan, palataan pyllykukkiin sitten toinen kerta.

8 kommenttia:

 1. On se harmi, etten päässyt mukaan. toisaalta raporttisi antaa ymmärtää, että olisin tuhonnut rahavarani siellä aika ansiokkaasti. Ja kuule, pyllykykkia odotellaan! Mulla on täällä kaksi sellaista aallon pallia odottamassa inspiraatiota!

  VastaaPoista
 2. Siis ei pyllykykkiä (vaikka samapa tuo, sellaisiakin saa esitellä), vaan kukkia. Sentäs suomen kielen ja Agricolan päivä, niin pitää yrittää kieltäkin huoltaa..

  VastaaPoista
 3. Hei!
  Punainen lanka on 80% suomenlammasta ja 20% nailonia. Kiitoksia vierailusta, oli kiva nähdä livenä.:)
  t: Nina

  VastaaPoista
 4. outi: kyllä ne pyllykykit jätetään näyttämättä mutta pyllykukkia, niitä tullaan näkemään ja monta! tule sitten joku toinen reissu mukaan?

  nina: hyvä että sinä muistat :) se punanen lanka on tosi kivan väristä, tykkään kun se ei ole tasainen. ja harmas on aivan ihanaa kehrättävää, valmista tulee kuin itestään. Kiva kun avasit meille ovet, kiitos!

  VastaaPoista
 5. Kiva kuulla, että reissunne oli antoisa. Minä kehräsin kuluneella viikolla myös tuota harmasta, tuntui niinkö oisi purkkaa venytellyt. Ja käsien iho sai mukava rasvaushoidoin samalla :) Mutta ihanaa lankaa siitä kyllä syntyi.

  VastaaPoista
 6. Kiitoksia vain seurasta, kevätretki oli kiva: kukaan ei mankunut karkkia ja vessatauotkin hoitui helposti. Minulla tarttui mukaan tuota kainuunharmasta, ja sitä on pitänyt hypistellä pitkin päivää...

  VastaaPoista
 7. Ja siellä kaikilla oli niin mukaavaa, oi jospa oisin saanut olla mukana...

  Seuraavalla kerralla sitten.

  VastaaPoista
 8. Anonyymi6.51

  Herkkulankoja. Mutta kaikkein ihanimpia olivat ne, jotka sain postissa eilen. Olin mykistynyt, kun avasin paketin: juuri sellaista väriä josta olin haaveillut. Ja vielä itse käsin kehrättyä!
  En osaa sanoa muuta kuin: SuurKiitos. Näistä syntyy todella rakas neule <3

  VastaaPoista