lauantaina, maaliskuuta 26, 2011

Vihdoinkin lauantai!

Odotin kovasti lauantaita. Ei niinkään viikonlopun vuoksi vaan siksi että voisin tehdä aamupalaksi croissantteja piimäjuuston ja kastanjatahnan kera. Olipa se hyvää! Harmi että muutkin tykkäsivät, joten en saanut mussuttaa kaikkia. Tai no, ehkä se oli hyvä niinkin.

Toinen hyvä juttu tässä lauantaissa on ollut se että aurinko on paistanut kauniisti. Ikkunassa roikkuvista kristalleista tulee pieniä sateenkaaria seinille. Otin taas esille aiemmin aloittamani neliöt ja virkkasin niitä muutaman lisää. Toivoisin että tästä tulisi joskus aikoinaan peitto. En kyllä tiedä minkämoiseen langat riittävät, jos sellaiseen sopivan kokoiseen?


Virkkaamisen(kin) kanssa joskus tuppaa lähteä mopo käsistä, kovasti haluaisin tehdä myös tämmöisen.


11 kommenttia:

 1. Minä kyselin tänään kaupoilla paksumpien puuvillalankojen perään. Mulla ei riitä sinni peruspuuvillasta värkätä peittoa. Tyynyihinkin menee aikaa. Kumma juttu, että pakumpaa puuvillaa on niin huonosti saatavilla. Minä ostaisin oitis. Tuo peitto, mikä sulla on tulollaan, on just sellainen, kun tykkäsisin.

  VastaaPoista
 2. outi: tsekkaappa tapion kauppa. sillä on myynnissä dropsin Paris-lankaa, tuota samaa mitä tässä on tuo valkoinen reunus. Aikas hyvin oli värejä

  VastaaPoista
 3. Voi että osaa olla kauniita lankoja ja ihana peittonen. Samoin tuo linkin alta löytyvä! Upeita.

  VastaaPoista
 4. Näyttääpäs kivalta tuo sinun peiton alku! Minä jatkan haaveilua omasta virkatusta peitosta (ja ajasta).

  VastaaPoista
 5. Voi kuinka kaunis peitto on valmistumassa. Neliöt ovat kivat tuon tiiviin mallin ansiosta. Minunki pitäis kokeilla samantyylisiä neliöitä. Puuvillasta saisi kesäisemmän kuin noista tekemistäni villaisista.

  VastaaPoista
 6. Kylläpä iloisen värinen on tuo sinun peitto, ihan tulin hyvälle tuulelle tässä minäkin kun näin tuon! :) Keväistä ja innostavaa. Teet ilm?? isoäidin neliöitä, joissa pylväät virkattu yhteen, vai katoinko oikein?? Että muodostuu enemmän kukan terälehden näköinen, pyöreämpi muoto. Vai näyttääkö se vain siltä...kaunis joka tapauksessa!
  Outi

  VastaaPoista
 7. kodinhenki: lanka on rico creative cottonia ja siinä on oikein kiva värikartta

  jonna: ja minä haaveilen puuhellasta :)

  Sirkkis: paksummassa langassa on se ongelma että rei'istä tulee myös isompia. oli pakko kehitellä joku suht tiivis malli

  outi: ekalla kierroksella tehdään pylväitä, sitten kaksi pylvästä yhteen ja sitä seuraavalla kolme pylvästä yhteen. neljännellä tavallisia pylväitä ja tehdään nurkka kohtaan kolme, 2 kjs ja taas kolme pylvästä. valkoinen kerros taas kolme pylvästä joka väliin. eli ekat kolme kierrosta ympyrää, sitten muututaan neliöksi.

  VastaaPoista
 8. Peiton alku näyttää lupaavalta.Ja nyt on aivan pakko maistaa kastanjasosetta croissanttien kera. Crocsut kuuluvat viikonlopun aamiaisiin useinkin, mutta kastanjasoosi on uusi tuttavuus.

  VastaaPoista
 9. Väriterapiaa :)

  VastaaPoista
 10. Kiitokset opasteesta, aattelinkin ettei ihan koko ajan voineet olla "tavallisia" pylväitä! :) Nyt voin kokeilla minäkin, kivan näköisiä nuo ruudut!
  Outi

  VastaaPoista
 11. Ai jestas kun meinaan pukkaa virkkausintoa tännekin joka suunnalta! Herkullisia värejä ja kuvioita ja herttaisia lankakeriä.

  VastaaPoista