torstaina, maaliskuuta 31, 2011

Haaveissa vainko oot mun?

Olen huomannut haaveilevani muutamasta tietystä asiasta viime aikoina. Haaveitahan tulee ja menee, osa ihan höpölöpöä, osa järkevämpiä. Tämä kolmikko se vaan jaksaa pyöriä mielessä. Tiedä sitten saako niitä haaveita sanoa ääneen, mutta aion uskaltaa.

1. Puuhella

Puuhellasta on tullut aivan hirmuinen päähännousema. Siinä vaan on jotain sellaista että haluaisin sen aivan hirveän kauhean kamalasti. Jotenkin viehättää ajaus laittaa pieni valkea hellaan ja keitellä mitä sitten keitteleekin. Hellassa voisi olla myös uuni, vaikka sellainen uuni taitaakin hieman epätasaisesti paistaa. Kesällä hellaa ei varmaankaan tulisi käytettyä, mutta talvella se olisi oiva lämmityslisä. Kuvan kaltainen hella voisi olla aika kiva, vaikkei siinä perinteisessäkään mitää vikaa ole.

2. Kunnon puutarha ja kasvihuone

Kasvihuoneitten kohdalla sydän pomppaa ihan uusille lukemille. Ajattelen sitä kostean nihkeää ilmaa ja punaisena pullistelevia tomaatteja. Olisi ihana jos kasvihuone olisi sen verran iso että sinne voisi laittaa tuolin tai vaikka pöydän. Tai ehkä se voisi olla sellainen huvimaja tyyppinen, jossa olisi vain kukkia ja siellä voisi ottaa päiväunet. Kasvihuoneen ympärillä olisi sitten hyötypuutarha, jossa kasvaisi isoja kurpitsoja, valtavia keräkaaleja ja kukkia siellä täällä. Jotain toista kuin se minun rikkaruohohelvettini...syksyllä sinne voisi laittaa kynttilöitä ja nauttia pimeistä illoista. Kamiina voisi olla kanssa hyvä juttu? Ja keväällä kun aurinko lämmittäisi niin siellä voisi juoda kuumaa kaakaota, jossa tietenkin olisi vaahtokarkkeja!

3. Kanoja

Sellaisia ruskeita kotkottajia. Vaikka kolme kappaletta. Niillä olisi oma kanala, josta voisi aamuisin käydä keräämässä munat. Kotkot saisivat olla lämpöiseen aikaan vapaasti pihalla ja talvellakin käydä ulkona jos mielisivät. Mutta ruskeita ja ne munisivat ruskeita munia.

Semmoisista juttuista minä haaveilen. Voi kun niistä joku joskus toteutuisi!

18 kommenttia:

 1. Maalle menoa se uumoilee, ainakin kesäkotia maalla. Norjalainen liivi päälle ja leveä hame päälle, letit pään ympärille, niin olet trendikäs maalaistyttö.

  Joskus leikin ajatuksella, että kesäkoti maalla ei välttämättä ole veden äärellä, se voisi olla kylälläkin.

  VastaaPoista
 2. Minkä firman toi puuhella on? Ihana. Meillä on sellanen perinteinen, mies sillä lähinnä kokkailee. Ite käytin tänään ekaa kertaa, kun päätin säästää sähköä. :) Ja kasvihuone odottaa lumien sulamista - ja miehen inspiraatiota, että se saisi sen kasattua.

  VastaaPoista
 3. katriina: tuo maalailemasi kuva tuntuu oikein mukavalta. ja kesäkoti olisi aika pop.

  maj: tää on joku italialainen peli, LaNordica Mamy on nimi ja kun näillä hommilla ollaan niin hintalappu sanoo että 2 190 euroa. sulta siis puuttuu enää kanat :)

  VastaaPoista
 4. Anoppi uskoo, että toiveista tulee totta, kun ne sanoo ääneen. Hänen kohdallaan näin tuntuu usein käyvänkin. Ehkä Sinullakin on kohta puuhella, kasvihuone ja kanoja. :-)

  VastaaPoista
 5. Minä uskon kanssa, että ääneen sanominen kannattaa. Niin me päästiin tänne uuteen kotiin ja saatiin kissakin. Avasin suuni oikeassa paikassa ja kerroin haaveeni.

  Mutta samat haaveet on mullakin. Paitsi puuhella meillä jo on, mutta se on kylpyhuoneessa.

  VastaaPoista
 6. Nuo haaveet on helposti mahdollisuus toteuttaa. Muutat maalle ostat vanhan tilan. Tarvitset kanalaa varten kunnollisen rakennuksen ja tietysti haluat luomu munia. Sitävarten joutuu pikkusen panostamaan. Vanhoissa taloissa on yleensä hyvät piiput joten hella on oivallinen. Maata tuo paikka tarvitsee sopivasti jotta saat kunnon puutarhan kasvihuoneineen mahtumaan sinne. Minulla oli tuo paitsi kanoja ei, vaan luomumunat ostin naapurista.Ihanaa aikaa se oli

  VastaaPoista
 7. Anonyymi6.40

  Hella-kuume on tuttua! Näin taannoin hesarissa jutun, että joku oli laittanut kamiinan rivitaloasuntoonsa, ja heti innostuin, että "minähän voisin tehdä kans noin!" ;) Unelmiahan voi lopulta toteuttaa monella tavalla.

  Tuo kuvan hellamalli on erityisen kiva, kun siinä on ikkuna, josta näkee tulen. Maalla meillä on sellainen perinteisempi malli, jolla olen muutaman kerran yrittänyt paistaa pullia.. ja se on kyllä aikamoinen taitolaji, tulta täytyy olla juuri sopivasti ja pullia käännellä viiden minuutin välein.

  VastaaPoista
 8. Jos puuhella näyttää tuolta, niin minäkin taidan innostua!:D Sen sijaan kasvihuone, hyötytarha ja kaikkinainen asian ympärille liittyvä kanat mukaan lukien (olen kyllä hirmuallerginen linnuille) iskevät sieluun vahvasti. Mietin jo sitä Kekkilän rivitalopihaan sopivaa kahden oven pikkukasvihuonetta. Mutta kun sinne ei mahdu emäntä tuoleineen sisälle niin ei se ole sama asia. Että oisko se vähän niin kuin luovuttamista, jos semmoisen hankkisi. Hyvät sulla on haaveet. Ja ihan järkevät muuten; ei tuo tarvitse muuta kuin asunnon vaihtoa.

  VastaaPoista
 9. Ihanat jutut taas. Miten mulla onkin mennyt viikko ja toinenkin, etten ole täällä käynyt.
  Kyllä ne haaveet toteutuu aikanaan, kun oikein lujasti uskoo.

  VastaaPoista
 10. Maila12.47

  Joo ei nuo kyllä hulluimpia haaveita ookkaan. Mulla on puuhella, joka on kullan arvoinen tai siis lämmön, kun on sähkökatko ja tarttee sapuskaa laittaa tai on 38 pakkasta. Silloin kun oli se tapaninmyrsky, soitti naapurin isäntä ja kyseli onko me saatu mukeloille ruokaa laitettua, niin kyllä oli leuhkaa sanoa et meillon PUUHELLA. Ja kasvihuonekin mulla on ja sekin on ihan ehoton kun on noita vilijelyksiä. Siellä mää melkein asun huhtikuusta juhannukseen koko ajan ja siitä etiäpäin tarvittaessa. Nuo kanat ois kans hyvä olla ittellä ku ostin naturellia broilerisuikaletta ja niissäki oli kolmea eri e-koodiainetta. ja ois ne munatki varmaan parempia ku ois oman navetan takana kanat onnellisena saaneet kuopia ja munia. Kun oikein kovasti toivoo, on toiveilla tapana toteutua:)

  VastaaPoista
 11. Anonyymi14.05

  Olisin kyllä varovainen noiden kanojen kanssa. Naapurilla oli. Yksi kanoista kuvitteli kai olevansa kukko ja rääkäisi tosi lujaa herättäen kaikki naapurit 7 päivää viikossa ennen auringonnousua.

  VastaaPoista
 12. Ihanat haaveet sulla! :) Mulla on ollut onni asua vuokralla sellaisessa puutalossa, jossa oli kakluunin lisäksi puuhella. tietty sitä oli pakko kokeilla. Pitkään käyttämättömänä oltuaan rakkine savutti ihan hulluna sisälle, kaikki haisi savulle! MUTTA, kun viitti päivittäin lämmittää (talvella), niin se veti kuin unelma. Keitin hellalla samalla perunat, kun tölli lämpeni, ja sen uunissa tuli ihana, pitkään hautuva lampaanpaisti! Uunia ei saanut kuumenemaan kuin n.150? asteeseen. Kunnon hella missä on toimiva uuni olisi tietty ihan eri asia, kun sinäkin tykkäät leipoa ym.
  Aah, ja ollapa kasvihuone, älä muuta sano! :)
  Outi

  VastaaPoista
 13. Jahas, sità ollaan muuttamassa maalle, sillà haaveitahan on, jotta ne voisi toteuttaa. Sinne mahtuisi myòs niità lampaita jne jne. Mukavaa viikonloppua koko sakille!

  VastaaPoista
 14. Anonyymi17.25

  Tutun kuuloisia haaveita! :) Kanoja meillä onkin ollut,mutta eihän ne mitään munineet kuin puolet vuodesta.Ensi kesänä taitaa silti taas tulla muutama.Kesäpossukin oli,ja ai että miten hyvää lihaa!Vielä parempaa,kun tiesi että sen oli itse hoitanut,hellinyt ja ruokkinut viimesen päälle,ei ollut mitään tehotuotettua stressilihaa.

  Lampaitakin löytyy,kuka haluaa tulla kerimään? ;)

  VastaaPoista
 15. Samoja haaveita täällä. Puuhella on, mutta muut vaativat vielä työstämistä :D

  PS. Sinulle on haaste blogissani.

  VastaaPoista
 16. Voi että. Sanoit ääneen oman toiveeni ja haaveeni!

  Puuhellalle on alustakin olemassa, mutta tyhmä taloyhtiö on kieltänyt tulisijojen käytön:/

  Kanat sitten... olen kasvanut kanojen ja kukkojen kanssa, kasvattanut omani pikkutipusta. Laumassa oli korea musta Sasu, ruskea reipas Tiina, kukko-Kiowa, ja Kauko. ne kesyimmät ja rakkaimmat kaverit kulkivat tipuna taskussa ja seurasivat kauppa-autolle jäätelönhakuun...

  Kasvihuoneita varten kannattaa suunnata ainakin ensi viikonlopun puutarhamessuille fiilistelemään:)

  VastaaPoista
 17. Mä olen melkein kade kun luen kuinka monella on se puuhella ja sitten vielä kasvihuone ja jopa kanojakin, olette oikeita onnenpekkoja!

  On aina hyvä että on haaveita, joku päivähän ne voivat toteutua.

  VastaaPoista
 18. Anonyymi8.41

  Meillä on melkeinpä just tollanen puuhella, italialainen valmistaja. Huippupeli - lämpenee nopeasti, uuni toimii hienosti ja vie vähän puuta. Sillä lämmittää kovallakin pakkasella takkatuparakennuksen, jossa on peruslämpö.

  Kukosta tuli mieleen, kaverilla oli kukko, joka herätti koko pikkukylän joka aamuyö, sisäinen kello kai vähän edisti :).

  VastaaPoista