sunnuntaina, helmikuuta 06, 2011

Play it again!

Härkää sarvesta ja purkamaan. En minä sitä kaikkea kuitenkaan purkanut, kaarrokkeen vain sekä pätkän vartalo-osaa ja hihoja. Josko se siitä nyt. Parempi ois. Toisaalta tätä kuviota on sen verran kiva neuloa, ettei harmita kovin paljon kamalasti.

Laitan tähän vielä kuvan, miltä neulomus näyttää nurjalla puolella. Noitten lankajuoksujen kanssa kannattaa olla tarkkana ettei ne ole liian tiukat. Liika löperyyskin on ei-toivottavaa. Saas sitten nähdä miten ne toimivat hihoissa. Varmaan ovat ihan kamalilla lenkeillä kun pikku jätkä kiskoo paitaa päälleen.

Perjantaina kaahotin töitten jälkeen Eurokankaaseen. Olin saanut vihiä että sinne on otettu myyntiin Amy Butlerin kankaita ja sehän kyllä kiinnosti. Jos kuitenkin rehellisiä ollaan, niin vähän olin pettynyt väreistä ja sävyistä. Olen aina ajatellut että ne kankat olisivat erityisen värikylläisiä. Ei mitään pliisua, vaan VÄRIÄ. Valikoimissa oli vaalenpunaista, vaaleanvihreää, vaaleanturkoosia...kaikki kauhean vaaleita. Pöydän toisella puolella seilannut asiakas ei ollut ollenkaan vakuuttunut. "Onko nämä nyt niitä Amy Butlerin kankaita? No, mikä näissä nyt on niin erikoista?"

Pyörittelin pakkoja ees taas ja mietin mitä ottaisin. Metrihintakin oli sen verran suolainen että piti tarkkaan hankkia. Päädyin muutamaan kankaaseen, ja vasta kun ne oli leikattu, tajusin että ne olivatkin vain 114 cm leveitä. Sinänsä hyvä että näitä näkee ihan livenä. Olen monesti pyöritellyt näitä esim. Etsyssä. Siellä hankaluutena on se ettei oikein hahmota kuvioiden kokoa. Samoin on hieman hankala miettiä miltä kankaat näyttäisivät yhdisteltyinä. Mutta reippasti halvempi kanava se on kyllä ostoksia tehdä.

Kotona viikkasin ne muitten aarrekankaitten sekaan. Täytyy myöntää ettei mulla ole ihan selvää kurssia mitä näistä tulee. Joku hamonen ehkä? Mekkonen? Jottain kyllä tulee, joku päivä. Aika näyttää. Tai sitten vain varastoin niitä vitriinissä ja ihailen niitten kauneutta.

Nyt taidan kuitenkin ottaa sukankutimen ja kaivautua sohvannurkkaan. Katsella samalla kun ulkona tupruttaa lunta. Ottaa rennosti ja vältellä sunnuntai-angstia.


8 kommenttia:

 1. Nyt raportoit juuri sellaisesta osa-alueesta, jonka minäkin osaan: nimittäin tuollaisten ihanuuksien hamstraus ja ihailu. Kivan valinnan teit. Täytyypä suunnata tälläkin suunnalla hypistelemään paikalliseen Eurokankaaseen. Sain juuri sen verran rakoa kangaskaappiin tänä viikonloppuna, että joku pala taas mahtuisi.

  VastaaPoista
 2. Voi että olet saanut kaunista neuletta aikaan. Ihania nuo kankaat.

  VastaaPoista
 3. Siis täh? Sulla on Tessin kirjosukka? Sano, että koeneulot sitä eikä mulla ole mennyt vielä mitään ohi. Minäkin tahdon tuollaiset. Ja olit muuten eurokankaassa ennen mua, koska sun rivissäsi on paria sen näköistä kuosia, että olisin ostanut kyllä, jos olisin nähnyt.

  VastaaPoista
 4. pioni: kiva että kaapista löytyy pieni kolo uusille kankaille! mä harvensin rankalla kädellä viime kesänä omia varastojani. alkoi olla sellaista vuosikertakamaa että huh!

  enkuli: kyllähän näissä silmä lepää :)

  outi: mie olen koeponnistaja. vähän huono sellainen kun nyt vaan tahkoan tän paidan kanssa. sulta ei ole sukat menneet sivu suun, älä huoli. ja mitä kankaisiin tulee, niin vain neljä vasemmalta on nyt hankkimiani kankaita. Valkopohjainen on kirpparilta ja noit ruskean ja petroolin sävyiset on hankittu joku aika sitten Etsystä. Joten nou hätä

  VastaaPoista
 5. No niin, tälläkin on kirjosukat puikoilla! Tuo Tessin malli on kyllä tosissaan kaunis. Sk:n kuvissa oli kyllä hienoja viulettejakin Butler-kankaita; ikävää jo niitä ei ole kaupoissa sitten. Minä hillitsin itseäni viikonloppuna, nyt ovat tientekin jo parhaat menneet...

  VastaaPoista
 6. Onneksi et purkanut ihan kokonaan! Tuo neulos vaikuttaa mielenkiitontoiselta. Kiitos ettà pààstit pàhkàilemàstà, ettà miten se on tehty. Muista nyt laittaa sinne kasvimaallesi kesàkurpitsaa, jotta saisit TUOREITA kukkia jatkojalostukseen... Vesipuhveleitakin voisit harkita!

  VastaaPoista
 7. Mie jään jännityksellä odottelemaan, että mitä tuleman pitää :D

  Kaunis tuo paita. Harmi, että jouduit purkuhommiin, mutta toisaalta mitäpä sitä turhaan säilyttelemään väärän kokoisia neuleita kaapin täytteenäkään. Sehän se vasta harmittaiskin.

  VastaaPoista
 8. Minäkin kävin katsomassa niitä kankaita. Täällä Porissa ne on tilaustuotteita. Tiedä sitten onko ne tulevaisuudessakin. Tuntuu vähän tyhmältä tilata näytekankaan mukaan ja odotella. Mulle tuli niistä mieleen vähän 60-luvun kankaat ja tapetit, niistä hiukan hailakoista sävyistä.

  VastaaPoista