sunnuntaina, helmikuuta 20, 2011

Kiviäkin kiinnostaa

Palataanpa sitten villan pariin. Vaikka voisi siitä leivän teostakin jauhaa, mutta siitä sitten lisää joku toinen kerta. Leivän leipomisen lomassa kun on valmistunut muutakin kuin leipää. Esimerkiksi vaikkapa paita pienemmälle pojalle.

Pieniä kiviä

Malli: oma
Lanka: Rowan Felted tweed, tumman ruskeaa n. 3 kerää, murrettua oranssia, petroolia ja avocadon vihreää, kerä kutakin
Puikot: 3,5 mm
Koko: metrin mittaiselle
Fiilis: jestapajepulis

Pieniä kiviä oli se kovan onnen paita, joka oli ensin tarkoitettu isoveljelle. Kun sitä sitten tarkemmalla silmällä mittailtiin, huomattiin ettei se oikein passanut kenellekään. Pituus oli isommalle ja leveys pienemmälle. Purin sitten kaarrokkeen pois sekä pätkät vartalo-osaa ja hihoja. Sitten kaarroke uudelleen ja nythän se toimii. Niin ja kyllä, paita on kuvissa väärinpäin, leuan alla näkyy niskan korotuskierrokset...huomasin sen vasta kuvista ja siinä vaiheessa oli enää turha maanitella pikku jätkää uudelleen kuvattavaksi.

Innostuksen malliin sain Kaffe Fassettin täpläkuvioista. Siinä mallissa täplät tosin oli tehty ihan oikeana kirjoneuleena. Lisäpontta kuvion tekoon antoi hankkimani kuvioneulekirja, jota esimerkiksi Tuulia on hehkuttanut. Kaarrokkeen kuvioiden kanssa piti hieman pähkiä, mutta hyvinhän ne menevät.

Pallojen neulominen oli sen verran kivaa, että olen tuumannut jotain toistakin neuletta tällä samalla kuviolla. Esimerkisi sellainen kolmiomallinen huivi liukuvärjätystä viron villasta. Pohjaväriksi punaista ja täplät vihreää. Punainen löytyisi omista varastoistakin. Vihreän puuttuessa taidan kiehauttaa kaakaota, ottaa vähän pullaa ja ehkä vähän urvahtaa sohvannurkkaan.

12 kommenttia:

 1. Minä vaan vinkkaisin, että siellä yhden kaupan hyllyssä oli yksi - tasan yksi - vyyhti vihreää viron vihreää liukuvärjättyä, kun viimeksi kävin, että silleen. En ottanut sitä, minulla on jo.:) Tuo on tosi hieno tuo kuvio, ja paita tietty kanssa!

  VastaaPoista
 2. outi: mie tiijän että siellä on yksi. pyörittelin sitä käpälissäni eräs päivä. tiijä sitten onko enää

  VastaaPoista
 3. Kannatti tehdä uusiksi, siitä tuli hiano.

  VastaaPoista
 4. Ihana paita! :)

  VastaaPoista
 5. Voi miten ihana siitä tuli ja kannatti se purkaaminen kun tuli sitten noin hieno.

  VastaaPoista
 6. Rauhallisen kaunis paita. Tiedän kelle kokeilisin, jos kykenisin.
  Mutta olen erinomaisen kyvykäs ihailemaan sitä teitin metrisellä.
  Olin missannut nuo komeat leivät. Rouvahan on vallan muuttanut kumputielle. Noihinhan olisi se puu- uuni erinomainen.

  VastaaPoista
 7. Nyt siellä kaupassa on viron hahtuvaa vähän vähemmän kuin ennen. Aion yrittää niitä lapasia sillä sun baarissa ylöskirjatulla ohjeella.:)

  VastaaPoista
 8. Jotenkin en ole mosaiikista niin kovasti innostunut, on olleet turhan graafisia mun makuun, mutta saatanpa muuttaa mieleni! Tää on hieno:)

  VastaaPoista
 9. Upea paita! Meilläkin täytyy olla paidoissa selvät merkit miten päin puetaan, muuten ÄIPPÄ laittaa ne neidille kyllä väärinpäin ;)

  VastaaPoista
 10. Mahtavan näköinen paita siitä tuli. Ja sopiva. :)

  VastaaPoista
 11. toi on aivan ihana. Onko tuossa kirjassa paljonkin mosaic kuvioita?

  VastaaPoista
 12. Vautsi,kyllä on tosi hienon näköinen paita pojalla. väritkin ovat upeat.

  VastaaPoista