torstaina, helmikuuta 24, 2011

Friday on my mind

Täältä konsolidointiperiaatteiden keskeltä ilmottaudutaan että hengissä ollaan. Sinnitellään vielä huominen, ja sitten koittaapi viikonloppu. Aikamoista haipakkaa, etten sanoisi. Toki siinä viikonlopun alkuhumussa usein käy niin että nukahdan sohvalle kesken Hauskojen kotivideoiden ja sitten möngin lopputekstien jälkeen poikain kanssa sänkyyn. Enkä edes herää kun siippa käy kanniskelemassa ne omiin sänkyihinsä. Villejä nämä keski-ikäistyvien perjantai-illat!

Kaikiesta huolimatta olen kerinnyt vähän neulomaankin. Tessin ihanaiset sukat ovat edistyneet siihen vaiheeseen että ensimmäinen sukka on valmis! Ta-daa! Eihän se vauhti kovin päätä huimaa 2,5 millisten ja Heritagen kanssa. Varsinkin kun ihan en vielä oppinut mallikertaa...Vähän kikkailin omiani ohjeen kanssa. Tessin ohjeessa tehdään pohjelevennyksiä joka toinen, mutta minä päätin tehdä joka neljäs kerros.

Samoin resorin tein 1 kiertäen oikein, 1 n joustimella ja sitten neulalla päättelin silmukat. Se olikin eka kerta ja olipa muuten hankala homma. Tavasin ompelupäättelyn ohjetta Interweaven kirjasta ja täytyypä todeta että oli niin hankalasti selitetty ja kuvatkin olivat niin kummallisia että olin niin pihalla kuin vain voi olla. Joskus puolen välin tienoolla vasta älysin (kait) miten se piti tehdä. No, ihan jees siitä sitten kuitenkin tuli. Pitää kuitenkin vielä pujotella kumilankaa, jotta pysyvät kunnolla ylhäällä. Oikein kiva malli, Tessille iso käsi!

Ja käsistä puheenollen: olen ratkuttanut lapasten puutetta ja nyt niitä on tehtailtu. Ekana neulasin Isostaveljestä yhdet, viron villasta toiset ja nyt käsinkehrätystä kolmannet. Ja saattaa olla että teen vielä muutamat lisää. Eipähän sitten tartte nyrpistellä kuluneissa ja risoissa lapasissa.


18 kommenttia:

 1. Oi. Si käsi sullekin, noista kaikista. Noi iltaruskon väriste lapaset kyllä saa maailman hehkumaan! Ne kädessä ei varmaankaan voi olla huonolla tuulella.

  VastaaPoista
 2. Siis iso käsi sullekin. En osaa enää kirjoittakaan. ;)

  VastaaPoista
 3. morso: käsinvärjätystä ja käsinkehrätystä langasta tulee kivaa. Sävyt liukuvat pehmeämmin kun kuitu on värjätty ennen kehruuta

  VastaaPoista
 4. Ai väsynyt, vai? Siellähän tuntuu olevan vallan hirveä meno päällänsä!

  VastaaPoista
 5. outi: ylikierroksilla ja liian suurilla annoksilla teetä. en edes uskalla laskea kuinka monta litraa menee päivässä. ihmekös jos välillä tuntuu että silmät pyörii eri suuntiin ja ajatus harhailee.

  VastaaPoista
 6. Ihan mahottoman hienot työt taas, sanon toistamisen uhallakin :) Mä haluun tuommoset sukat!!!

  VastaaPoista
 7. Sukat näyttää kyllä makeilta! Melkonen työ tainu olla niissäki..? Muistuttavat kovasti sinun taannoin tekemää villatakkia. :o)
  Mukavaa viikonlopun alkua!

  VastaaPoista
 8. Ihana sukka ja on istuva kuin hansikas. Kauniita lapasia olet tehnyt myös ♥

  VastaaPoista
 9. Oulun KouluKunnnan LankaIhme, sullekin tunnustus blogissani. Tiedàn, ettet yleensà tunnustusta kaipaa, mutta ole nyt vain hyvà. Haleja pikkuisille(kin).

  VastaaPoista
 10. Upealta näyttää sukka! Ja voi miten kauniit lapaset tossa alimmaisessa kuvassa (ja kuolaan noita lankoja siinä ohessa)

  VastaaPoista
 11. erika: jospa se tess pian julkaisisi ohjeen? pääsisit sitten sinäkin tikuttamaan?

  heidi: olihan nuissa tikuttamista ja toinen sukka vielä tekemättä. Mutta siinähän se tulee, silmukka kerrallaan

  sirkkis: sukasta saa hyvin istuvan kun vaan jaksaa sovittaa.

  lissu: kyllä tunnustuksia on aina mukava saada! kiitos. minä rutistan noita

  a-l: langat vasemassa reunassa ovat noron silk gardenia. ovat siinä inspiraationa ja silmäruokana :)

  VastaaPoista
 12. Hieno sukka! Toista odotellessa :)

  Oikeasti tulin rukkiasiaa kommentoimaan, että kyllähän siellä teillä Aapramin lisäksi on yhdelle PikkuLeppikselle tilaa ;)

  VastaaPoista
 13. Kyllä sinoot pätevä.

  VastaaPoista
 14. Hei,

  Kauniit sukkaset. On ihailtavaa, miten jaksat tehdä näitä kirjoneuleita. Pitäisi joskus innostaa itsensä kokeilemaan. Sitä odotellessa...

  Aloitin oman neuleblogin jokin aika sitten, tervetuloa vierailulle ja vinkkejä antamaan :) www.maminmasche.blogspot.com

  Soile

  VastaaPoista
 15. villaruusu21.36

  Voi vitsi, mä tarviin NOI lapaset. Ja oikeastaan myös noi sukat.

  VastaaPoista
 16. ihania käsitöitä suorastaan huikean kauniita

  VastaaPoista
 17. Oli taas mukava inspiraation hakumatka sivullasi! Energioita edelleen :)

  VastaaPoista
 18. Anonyymi14.55

  Kauniit sukat. Mistä olit ohjeen saanut? onko alkaa suoraa linkkiä?

  Kiitos.

  VastaaPoista