torstaina, tammikuuta 06, 2011

Sytyck: Robottiraportti

Olisi Sytyck loppuraportin aika, eli koreografin kootut selitykset.

Kisaanhan lähdettiin uhomielellä, suuta soittaen. Mikään "teen parhaani ja katsotaan mihin se riittää" -tyyppinen selitys ei nyt kelvannut. Kovaa ja korkealta. Vaan kuinkas sitten kävikään?

Aikalailla alkumeterillä jo päädyttiin robotteihin. Ruutupaperia ja kynät esille, miettimään että miltäs ne robotit nyt sitten näyttivätkään. Piti ihan herran Googlelta kysyä. Sitten kun vauhtiin päästiin niin robotteja oli viisi. Se viides vaan oli sen verran tyhmä, että vain neljä kelpuutettiin loppusuoralle. Toki välillä keskusteltiin niistä Puuha Peten ohjastamista oksentelevista dinosauruksista, jotka tekivät väkivaltaa Muumipeikkoa kohtaan. Siinä sitten kävi niin että dinosaurus söi Peten ja Muumi nukahti talviunille.

Roboteilla siis jatkettiin. Langaksi nappasin Italiasta ostamani kerät koskapa niissä oli juuri se oikea petroolin sävy. Lankahan ei sinänsä mitään huippulaadukasta ole, mutta jos väri on paras ja tuntukin ihan jees, niin sillä mennään. Neuleestahan oli myös tarkoitus tehdä ohje, joten kynä kävi samaa tahtia neulomisen kanssa. Alunperin petroolin värisestä paidasta piti tulla isoveljen paita, mutta pienten mittailujen jälkeen tuli huomattua että pienemmälle menee. Tästäkös se isommainen suuttui ja vaati myös itselleen paitaa. Sinänsä hyvä koska oranssi paita passaa isommalle värinsä puolesta paremmin.

Isommassa paidassa pääsin testaamaan muistiinpanoni, jotka tuli todettua ihan toimiviksi. Siitä sitten päästiinkin seuraavaan vaiheeseen eli ohjeen kirjoittamiseen. Se oli muuten vaikeaa se. Piti miettiä miten perusteellisesti mikäkin pitää selittää. Itseäni ärsyttää jos ohjeessa selitetään kaikki niin juurta jaksaen että se vain sekoittaa. Toisaalta liian ylimalkainenkin on huono. Hyvä ohje on sellainen että sitä vain vilkaistaan ja sitten mennään. Sellainen looginen. Vaikea sanoa tuliko omasta ohjeestani sellainen, toivon niin.

Ohje on nyt käännetty englanniksi ja sitä sekä suomenkielistä versiota voi ladata myös Ravelrystä. Aikas innokkaasti niitä onkin ladattu! Mukavaa nähdä muiden versioita. Paitahan on rakenteellisesti hyvin helppo. Se mikä siinä voi tuottaa tuskaa ovat pitkät lankajuoksut kuvioiden välillä. Langat kannattaa ehdottomasti sitoa tasaisin välein ettei synny pitkiä lenkkejä.

Kokoja on vain nämä kaksi, mutta vaihtamalla langan paksumpaan tai ohuempaan pääsee seuraavaan kokoon. Samoin robotteja voi lisätä tai vähentää. Ja mikäs pakko niitä on paidan helmaan laittaa, kaulurin reunaan, pipon reunaan tai sitten tehdä paita täyteen robotteja.

Mutta palataanpa siihen uhoon. Kovaäänisesti vannoin tekeväni vielä kaksi muutakin suunnitelmaa. Se ensimmäinen kuitenkin tyssähti aikalailla alkumetreillä ja sitten kuvioihin tulikin Kiemura. Ne suunnitelmat ovat kuitenkin olemassa ja niihin aioin palata kunhan Kiemura on valmis. Tulossa siis lisää poikain paitoja, ohjeineen päivineen.

Saaplarin tarranauhat!

9 kommenttia:

 1. Robotti-proggista on ollut ilo seurata.
  Ja lisää poikien paitoja luvassa? Mahtavaa!

  VastaaPoista
 2. Mä olenkin vähän kaipaillut sitä vihreää hahtuvaa, mutta ymmärsin kyllä, että Kiemuralla on etuajo-oikeus. Hyvä projekti sulla!

  VastaaPoista
 3. tiina: josko se olisi se mun ainoa uudenvuodenlupaus? Lisää poikain neuleita ohjeidenkera.

  outi: se vihreä hahtuva on seuraavana kärkkymässä. itseasiassa siitä on tehty jo taskut. että tarkemmin ajateltuna se on jo aloitettu

  VastaaPoista
 4. Anonyymi15.23

  wow, så fin den blev!!!

  du är verkligen helt fantastiskt duktig:)

  VastaaPoista
 5. Ihan huippupaidat tuli, ja ihanaa että jaksoit tehdä ohjeenkin! Oli heti ladattava, tekisi kyllä mieli tehdä robotteja itselle vaikka ympäristön pikkupojatkin varmasti haltioituisivat!

  VastaaPoista
 6. Ihanat paidat on - ja loppukaneettiin yhdyn täysin; lompakossani on tarranauha, joka aina tarttuu kaulahuiveihin. :(

  VastaaPoista
 7. Paidat on hienot ja kauniisti neulotut! Tämä projekti tuntui etenevän kuin juna alusta loppuun, ja vieläpä aikataulussa!

  VastaaPoista
 8. Teit kyllä kerrassaan upeat paidat! Mutta, nuo pirun tarranauhat saa täälläkin päässä ärräpäät lentämään ;o@

  VastaaPoista
 9. Harmi kun mun ainoa "poika" on 34-vuotias ja vähintään XXL-kokoa, muuten olisi kyllä tämä hypännyt puikoille :D

  VastaaPoista