sunnuntaina, tammikuuta 30, 2011

Pilkahduksia


Ulkona paistaa aurinko. Kirkkaasti paistaakin. Eilinen räntäsade on vaihtunut kirpeäksi pakkaseksi.

Pitäisi varmaan mennä ulos meren jäälle. Taidan kuitenkin jäädä sisälle ja nauttia kun kotona on valoisaa ilman että sytyttää valot. Milloinhan viimeksi on ollut näin paljon luonnonvaloa?

Lapset ovat mummolassa, ja kotona on hiljaista. Kummallisen hiljaista. Minä vaan venyn ja vanun, enkä viitsi alkaa millekään.

Neulon muutaman kierroksen, teen tomaatti-paprikasosekeittoa ja juon teetä. Ei hiljaisuutta enää kauaa kestä. Siippa lähti juuri niitä mölyapinoita hakemaan.

Mietin, pitäisikö vaihtaa verhot. Ne sifonkiset jotka laitetaan nuppineuloilla kiinni verhotankoon kun en ole saanut aikaiseksi verhokujaa. Ne päästäisivät vieläkin enemmän valoa sisälle. Toisivat kevään tuntua.

Toisaalta eihän se mikään kevät vielä ole, yritän vain uskotella itselleni esikoiden ja tulpaanien kera. Mutten silti malta olla miettimättä, mitä kylväisin palstalleni tänä vuonna. Viimevuotinen raadanta on jo täysin unohtunut.

11 kommenttia:

 1. Minäkin ostin eilen tuoksuherneen ja pelargonian siemeniä, joten kyllä sitä kevättä on jo ilmassa. Mitäs kivaa sulla taas on puikoilla?

  VastaaPoista
 2. Upea sää totta tosiaan! Vääntäydyin sinne messuille ja aika tyhjää siellä pöydissä oli. Eilen on vissiin käynyt sutina.

  VastaaPoista
 3. ellimelli: mä pistin siementen kanssa hc-puolelle ja hankin mm. maissin siemeniä...tuo neule liittyy antamaani uuden vuoden lupaukseen. mutta siinä on nyt ongelma jonka vuoksi pää suhisee ikävästi

  outi: eilen siellä oli kyllä aika reippaasti sakkia. tarttuko mitään mukaan?

  VastaaPoista
 4. Jeps, tässä vaiheessa vuotta on kaikki viime kesän puutarhaongelmat ja vuodatetut hikipisarat unohdettu ja entistä suuremmalla innolla suunnitellaan entistä suurempia haasteita tulevalle kesälle =).

  VastaaPoista
 5. affen: kohta ollaan lähellä sitä pistettä että hahmotellaan paperilla että mimmosia penkkejä tehdään ja mitä kylvetään minnekin. palstan päällä tosin taitaa olla reilu puoli metriä lunta...ehkä sitten neljän kuukauden kuluttua?

  VastaaPoista
 6. Anonyymi20.13

  Minä muistutan siitä kateviljelystä niin ei tarvii ens kesänä rehkiä niin paljon kuin viime vuonna!
  -Jenni

  VastaaPoista
 7. Tällä hetkellä kun katsoo ikkunasta ulos, niin näkee vain puolet kasvihuoneesta, loput on umpihangessa.
  Tuntuu tosi kaukaiselta ajatukselta tuo kasvimaan laitto, vaikka pianhan pitäisi ensimmäiset siemenet kylvää.

  Maissi on muuten ihan helppo, kunhan vaan kylvää ajoissa. Viime vuonna omat maissit iti lähes jokainen, valitettavasti eivät ihan ehtineet syksyllä kypsyä. Tänä vuonna uusi yritys =)

  VastaaPoista
 8. jenni: tämä pidetään mielessä!

  koo: maissipussissa olisikin että kannattaa kasvatella ens alkuun sisällä. ehkä en ihan kuitenkaan vielä

  VastaaPoista
 9. Täällä pitkästä aikaa!

  No mutta onhan tuolla ulkonakin ihan keväinen tunnelma, linnut laulavat jo ihan eri tavalla kuin kuukausi sitten! Tosin eilen huomasin että auringon laskiessa pakkanen kirpaisi täällä etelässäkin....

  Keväiseltä näyttää ja kuulostaa olevan siellä teillä sisälläkin! Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 10. Rihkamaa. Otin pöljä isomman lapsista mukaan ja se kinusi joka korupöydän kohdalla jotakin. Neiti sai pinkin sormuksen (huh) ja sitten ostin yhden rintarossin sillä puheella, että se ois niinku äiskän ja neiti voi joskus (ehkä) lainata. Eli ei kaksista. Pitsit olivat kadonneet aika tehokkaasti ja ne mitkä olivat jäljellä, eivät puhutelleet minua olleskaan. Halpa reissu siis..)

  VastaaPoista
 11. Keltainen tulppaanikimppu tuli ostettua viikonlopuksi. Valoa tulee sisàlle jo runsain mitoin ja kuten muistan, minulla ei noita verho-ongelmia ole!!! Olispa joskus mukava pààstà antiikkimessuille. Tuossa yhdessà kuvassasi taitaa olla liina saapasmaasta, vai?

  VastaaPoista