sunnuntaina, marraskuuta 14, 2010

Vertaistukea

Miten tämän kanssa nyt niin ahistaa? Vähän väliä pitää pysähtyä miettimään, että onko kaikki nyt hyvin vai miten. Ensimmäinen angsti oli kokoangsti. Takin alku näytti aivan valtavalta. Pisti mietityttämään, että mallikuvassa on tietyistä syistä se pönkkähame. Tämä angsti kuitenkin selätettiin mittanauhan ja vanhan villatakin avulla.

Seuraava angsti on ollut väriangsti. En ole ihan varma tätä vaaleasta keltaisesta. Onko se liian vaalea? Onko se liian keltainen? Olisiko se pitänyt tehdä kuitenkin tummemmalla keltaisella? Ja siinä Pirkka-langassa olisi ollut ehkä paremmat keltaiset...Tämän angstin kanssa ei ole päästy mihinkään. En osaa päättää onko tuo väri hyvä vai ei. Sehän muuttuu vielä kun siihen tulevat ne kirjailut. Pitäisikö tehdä muutaman kirjailu ja päättää sitten?

Suurin angsti kohdistuu tuohon reunaan. Se menee sellaiselle rullalle ettei mitään määrää eikä rajaa. Saanhan se varmasti tasaiseksi? Saanhan?

Varmaan olisi viisainta pistää tää nyt hetkeksi jäähylle ja miettiä näille kysymyksille vastaukset. Työ on kuitenkin sen verran suuri, etten halua sitten valmiissa takissa katua tuota keltaista väriä saati vaipua epätoivoon tuon helman kanssa.

Suurin ihmetys on kuitenkin se että, m
illoin minusta on tullut tämmöinen jahkailija?

13 kommenttia:

 1. No kuule ihmisestä, nopeastakin, tulee jahkailija just silloin kun sillä on tuollainen megalomaaninen hanke käsillä. Onhan se nyt älytöntä, jos valmis isotöinen takki ottaa nuppiin väärän sävyn takia. Eli jahkaa nyt se asia. Suosittelen sitä kirjailutestiä. Lieneekö kuvassa/värissä marraskuun vääristymää, mutta tuo keltainen näyttää ihan ookoolta. Ei mitenkään liian vaalealta; siis pääsiäiseltä. Peukkuja täältä.

  VastaaPoista
 2. Komppaan Outia tässä. Kyllä tuon luokan megatyössä täytyy olla ne värit kohillaan, ettei ala lopputulos jurppimaan sitten kun on jo myöhäistä. Kirjailutesti kuulostaa hyvältä! Tsemppilöitä, kyllä sä handlaat sen ku rauhassa mietit!

  VastaaPoista
 3. outi: pääsiäiseltä? no sitä se kyllä on...perskeles. pitää penkoa lankalootaa ja kattoa vähän toisia värejä miten ne passaisi. tuo vihreä ja petrooli tuntuvat vähän tunkkaisilta eikä punainen paranna asiaa yhtään.

  erika: pittää nyt malttaa painaa se jarru pohjaan ja tuumata ihan perusteellisesti

  VastaaPoista
 4. Minun silmääni keltainen näytää parmmalta kun se on rukealla pinnalla kuvioväri; kun taas toisin päin keltainen voisi olla ... kultaisempi. Näin ruudun takaa huutelen vain, totuutta kun en voi tietää. Kirjailutkin huijaavat silmää lisää.

  Reunan rullautuvuuteen voi tehdä raa'an kostutus-pingotuskokeen, ja katsoa mitä se tekee. Jahkailu voi olla merkki siitä että jokin ei vain ole ihan kohdallaan.. eikä varmasti kannata neuloa jos epäilyttää.Tuumailemalla se vire löytyy!

  VastaaPoista
 5. Vähän samantyylisiä kommentteja multa kuin muiltakin, eli on kyseessä niin iso työ, että mieti värit loppuun saakka että olet sitten tyytyväinen! Minusta keltainen ei näytä pahalta, mutta ruudulla kaikki värit ei toistu oikein, joten se kirjailun kokeileminen kuulostaa hyvältä idealta. Oot jo nähnyt paljon vaivaa niin älä ainakaan hätäseen pura. reunan rullautumisesta en osaa sanoa juuta eikä jaata, en oikein tiedä millainen siitä tulee valmiina??

  Kaiken kaikkiaan näyttää kyllä ihanalta tuo takki!! Sormet syyhyäis mullakin kirjoneuleisiin, mutta kun vanhojakin töitä on monta kesken..
  Tsemppiä mietiskelyyn värien suhteen!
  Outi

  VastaaPoista
 6. mari: tuo leveän raidankeltainen tuntuu tosiaan pikkaisen liian keltaiselta. mutta sekin voi johtua vierellä olevista väreistä. vähän tuntuu että puran tuon alareunan pois ja etsin siihen raikkaammat värit. petrooli ja tumma vihreä ovat yhdessä vähän tunkkaiset.

  olet oikeassa, jos jokin tuntuu vaivaavan niin silloin jokin on pielessä

  outi: täällä ratas raksuttaa niin että naapureita häiritsee :) mutta kyllä se tästä. luulisin. suunnitelma alkaa kehkeytyä

  VastaaPoista
 7. Älä tee, jos ei tunnu hyvältä. Ei väkisin, se on kuitenkin vasta alussa.
  Mutta joskus pienikin juttu voi olla se ratkaiseva muutos. :)

  VastaaPoista
 8. Komppaan edellisiä, tässä on niin valtava työ. Vaihtaisin vaaleamman keltaisen sellaiseen hunajankeltaiseen, siis beessin ja punaisen suuntaan aavistukseen taitettuun. Niinku sama sävy kun tuo oranssimpi keltainen, mutta vaaleampi. Muut värit ei mielestäni riitele, petrooli ja vihreä punaisen ja ruskean kanssa ei ole yhtään tunkkainen! Tuo ehdottamani tyyppinen sävy toimisi yhteen nykyisten muiden värien kanssa. Tästä tulee upea, raportoi ihmeessä jatkosta...

  VastaaPoista
 9. Mun on ihan pakko kommentoida että musta toi on aivan upean näköinen, ei mitään vikaa väreissä täältä katsottuna. Mutta mua ehkä viehättääkin sellainen jopa rajoja rikkova väriyhdistelmien ja -sävyjen käyttö johon sisältyy mm. raikkaiden ja murrettujen värien yhdistelmä, harmoniaa saa mun mielestä muullakin kuin samansävyisillä väreillä. Tuo keltainen piristää ihanasti noita kaikkia muita kauniita sävyjä! Mutta siinä mielessä olen samaa mieltä kuin muut että jos ei itseä miellytä niin ei kannata isoa vaivaa nähdä ja todeta että hukkaan meni. Jos niin kuitenkin tapahtuu niin täällä olisi yksi innokas takin ottaja... ;) Tsemppiä pähkäilyyn!

  VastaaPoista
 10. Oho, kommentoin vahingossa väärään boksiin...

  VastaaPoista
 11. Mun mielestä värit on just hyvät mutta mä oonkin keltaisen rakastaja. :)

  VastaaPoista
 12. Minulla on sitä vikaa, että useinkin tuijottelen liian pientä yksityiskohtaa isossa työssä. Paljonko yhden kuvion keltaisella langalla on loppujen lopuksi merkitystä koko suuressa työssä? (Vai pyöritelläänkö läpi työn noita samoja värejä?) Se, mikä keskeneräisessä työssä näyttää ihan hirveltä ja pomppaa pahasti silmiin, voikin istua lopulliseen kokonaisuuteen ihan kauniisti.

  Harmillista on tietysti se, että lopputuloksen harmonisuudesta ei voi olla varmuutta ennen kuin se homma on valmis. Ja sitten tietysti harmittaa, jos olisikin pitänyt valita toiset värit.

  VastaaPoista
 13. Olipa mukava lukea teidän kommentteja ja millaisia ajatuksia teillä on väreistä ja niiden käytöstä. Kiitos kommenteista, näistä oli apua "rauhoittumisessa", vähän sai puhallettua ja ajateltua selkeämmin. Nyt ollaan paremmilla urilla!

  VastaaPoista