torstaina, marraskuuta 18, 2010

Vaiheessa

Tässä se kirjoneuletakki pikkuhiljaa, rivi kerrallaan, kehkeytyy. Nyt ollaan menossa vyötäröllä, kavennukset on tehty ja kohta taas levennellään.

Täytyy myöntää, että vaikka hidasta onkin, tätä on niin kiva tehdä! Kaikki kierrokset ovat erilaisia ja kokojan pitää olla tarkkana kun porkkana. Nurjalla puolella saa sopivasti aivojumppaa, kun katsoo kuvioita vasemmalta oikealle ja neuloo eri suuntaan.

Toki eilen illalla tuli pieni hengityskatkos, kun kokeilin tätä päälleni: etureunat jäivät kymmenen sentin päähän toisistaan. Hieman jo alahuuli väpätti, että tää ei oo totta! No, eihän se onneksi ollutkaan. Laitoin työhön toisen pyöröpuikon, jotta silmukat ovat varmasti tasaisesti. Sitten saattoi huokaista, leveys oli just eikä melkein. Toki pikkasen arpapelillähän tässä on menty: ohjeessa tiheys on 21s/10 cm ja mulla on 24/10 cm.

Jos tälle illalle vielä muutaman kierroksen värkkäisi?

14 kommenttia:

 1. Ai, se neulotaanki tasona *hiukset pystyssä kauhusta* Jotenki en tajunnu asiaa aiemmista kuvista. Hidasjärkinen mikä hidasjärkinen :D

  Onneksi koko osoittautui sopivaksi. Mahtais ottaa ihan totaalisesti pattiin, jos joutuisi purkamaan noin pitkästi kirjoneuletta.

  VastaaPoista
 2. Vai hidasta! Tuntuu, että sulla edistyy neuleet ajatusta nopeammin. Tai sitten se vain tuntuu näin ulkopuolisesta siltä.

  Aivan upean näköinen on kuvio ja värit on kauniit ja sopii yhteen. Onko se keltainen nyt sitten vaihdettu?

  Ja eikö ole vaikea nurjalla puolen neuloa kirjoneuletta?

  VastaaPoista
 3. Olet kone! Yhtäältä olen samaa mieltä siitä että tasona on kiva neuloa, kun pitää olla tarkkana nurjalla... ja toisaalta tykkään siitä "ikuisesti oikealla" neulomisesta. Mutta silloin ei kyllä sovitella.

  VastaaPoista
 4. Tost' tulee kyl' ihan sairaan makee!!!!

  VastaaPoista
 5. Ei tuo kovin hitaalta kyllä vaikuta!:D

  VastaaPoista
 6. tess: ohjeessa se neulotaan pyörönä ja sitten leikellään. Minä en pidä leikkelemisestä joten neulon tasona. Veikkaan että jos takki olisi paljastunut liian pieneksi, se olisi kuulunut naapuriin saakka

  meflen: keltaista ei ole vaihdettu, se ehkä vaan näkyy näin pimessä kuvassa huonosti. Ainoa mikä on lopullisesti poistettu on se reunus. Ja ei, minusta ei ole vaikeaa neuloa kirjoneuletta nurjalta.

  mari: tykkään neuloa tasona siksikin kun sovittaminen on helppoa. kaikki kädentiet ja pääntiet. eikä sitten tartte saksia valmista työtä.

  VastaaPoista
 7. hanna: myönnetään että olen aika fiiliksissäni tästä :)

  outi: kyllä se on aika hidasta. maanantainana istuin uimahallin kahviossa kun poika oli uimakoulussa. siinä reilun tunnin aikana tuli kaksi ja puoli kierrosta. Toki siinä vaiheessa ei oltu vielä kavennettu niin paljoa

  VastaaPoista
 8. Ihana mallikuvio, tykkään kovinkin.

  VastaaPoista
 9. Anonyymi21.48

  Luoja, johan olet ittes liemeen keittäny! aivan uskomattomia juttuja! Joka päivä pitää käydä blogi kattomassa mitä olet saanut aikaiseksi tai ainakin suunnitteilla. Miulla jo kaksi tunikaa aivan yksinkertaisia, vailla napinläpiä kun ei jaksa. Lapsetkin jo alkaa "kettuilla" kaikista keskeneräisistä töistä. Jotenkin alkaa innostus viimeistely vaiheessa loppua!

  VastaaPoista
 10. Niin sitä pitää! Möröiltä niskat nurin ja täyttä höyryä eteenpäin. :)

  VastaaPoista
 11. Tästä tulee kyllä niin hieno ja kiva seurata miten pituus kasvaa!

  Mutta olen myös kateellinen, en vielä osaa kirjoneuletta ja vaikka sormia syyhyttäisikin oppia, en ole vielä uskaltanut :(

  VastaaPoista
 12. Todellakin mahtava neule!!!!

  VastaaPoista
 13. Jep, jos olis tajunnu tarkemmin kattoa kuvaa, niin olis huomannut että malliin kuuluu kirjontaakin, sillähän sen tosiaan voi raikastaa. Samalla kyllä nousee hiukset pystyyn, siinä on vielä toi kaikki kirjominenkin! Hui! Nostan kyllä hattua kun saat tämän rojektin valmiiksi. Upea ja haastava malli. Mikä lanka? Puikot? Mallilla tosiaan pönkkähame, mutta jakun helmat menee sivulle... minkä mallinen tuo jakku nyt sitten on oikeesti?

  Tää sun blogi on kiva :)

  VastaaPoista
 14. Ai, Vetoa näytti aiemman kuvan perusteella olevan lankana... en ole kokeillut, onko näppituntumaltaan millasta?

  VastaaPoista