keskiviikkona, marraskuuta 10, 2010

Nöy nöy

Starttasin sitten seuraavan Sytyck-neuleen kanssa. Sen työnimi oli "Kolme kuhaa ja yksi ufo". Ja imperfekti on ihan oikea aikamuoto. Katsokaas, kun pääsin etukappaleen puoleenväliin saakka, iski Epäilys. Suunnitelma, joka ajatuksissa ja paperilla näytti ja tuntui tosi hyvälle, olikin neuleena tyhmä. Tympeä ja tyhmä. Ei mikään ilopilleri. Ei mitään verrattuna Robotteihin.

Tuijotin eilen illalla tekelettäni pitkään. Nukuin yöunet ja aamulla päätin että kötystys puretaan. Miksi neuloa mitään joka tuntuu vastenmieliseltä? Tämä maailma ei tarvitse enää yhtään tyhmää ja tympeää poikain neuletta. Joten nyt pitää miettiä suunnitelma B. Vai onkohan se jo C?

Tätä suunnitelma B:tä uhkaa tosin pari päivää sitten äkkäämäni kirjoneuletakkimalli, joka iski sataa ja tuhatta tajuntaan. Tämä on niin pakko saada ettei mitään määrää eikä rajaa. Tokihan se on neulottu taas kerran jostain sellaisesta langasta mitä on vaikea hankkia. Erinäisiä vaihtoehtoja käytyäni läpi, löysin Vuorelman Veto -langan. Tänä iltana testataan! Voi pojat että testataankin!

17 kommenttia:

 1. Samaa mieltä, väkisin ei kannata vääntää. Käsitöiden teon kuuluu olla kivaa.

  Ohhoh, onpa hieno kirjoneuletakki! Ja monimutkaisen ja vaikean mallin näköinen. Siis tällaisen aloittelijan mielestä :)

  VastaaPoista
 2. Ooh, on kyllä upea kirjoneuletakki! Mistäs tuollaisen ohjeen olet löytänyt?

  Ja mikä siinä Sytyck-kakkosessa on vikana? Minusta se näytti kivalle. Mutta ei sitä kyllä kannata vääntämällä vääntää.

  VastaaPoista
 3. Veto varmaan onkin hyvä vaihtoehto, värejä ainakin pitäisi riittää.

  VastaaPoista
 4. Minäkin bongasin tuon neuletakin ja iski täälläkin. Mutta minen kyllä tajunnut, mistä ohje otetaan. Sulla selvästi on vinkki??? Vinkvink tännekkin. Joku norjalainen se oli, mutta mistä? Pitikö lähtä vielä uudestaan sinne räveltämöön.. Laita vaan takki alulle ja anna poikain neuleen hetkonen muhia.

  VastaaPoista
 5. Aivan älytttömän hieno tuo uusin innostus. Jään innolla seuraamaan etenemistä. Intosi välittyy tänne taitamattomien sormien ja lumisohjon alueille ja käsinkosketeltava on unelmoinnin ja inspiraationn määrä täälläkin, kunpa minäkin joskus... saisin jonkun projektin suunnittelua pidemmälle tai ihan valmiiksi. Kiva kuitenkin seurailla mitä muut tekevätkään.

  VastaaPoista
 6. virkattu lintu: se on ehdoton nounou väkisin vääntämiselle. toki sitäkin joskus tarvitaan, kun joku pitää saada loppuun, mutta jos se tulee jo aikalailla alkumetreillä niin kiitos ei.

  meflen: tää oli siinä kirjassa jota eilen roikotin Lumoavassa. ja tuossa kala-hommassa, noh, se ei vaan tuntunut sittenkään hyvälle

  sanna: olin aina luullut että veto on semmoista karkeaa sukkalankaa, mutta olinpas väärässä ja pahasti. Ja tämä tumma keltainen on just! Tiheyskin on kertalaakista oikea

  outi: ohje on kirjasta norske strikkedesign. metästin sitä aikani netistä (alkaen 100 dollaria plus postikulut) kunnes muistin kirjastolaitoksemme. ja kas kummaa, myllyojan kirjastosta löytyi! sinne renkaat vinkuen. poikan neule muhii nyt purettuna ja kerittynä keränä. nih.

  rva pioni: tiedätkös, tuntuu kivalle että mun omista tekemisistä ja innostumisista saa joku toinenkin virtaa

  VastaaPoista
 7. Oijoi, mikä takki! Minulla on kirjoneulebuumi menossa, mutta taitaa olla parempi, että rajaan sen vaan lapasiin, niin tulee jotain valmistakin joskus.

  Montako neuletta tuossa SYTYCK-haasteessa on saatava aikaan? Eikö yksi upea riitäkään???

  VastaaPoista
 8. Mieletön toi kirjoneuletakki tossa kuvassa! Mä tahdon!

  VastaaPoista
 9. ha haa... jos tuon takin teet olet kyllä "kova luu". Kovin monie eikuitenkaan ole loppuunasti päässty - sinä varmasti kuitenkin.
  Siinä kirjassa on ihan huikeita malleja, mä fanitan tuon takin lisäksi mm. kannen kaunista takkia.

  VastaaPoista
 10. Siunattu sinä. Saattaa olla, että sille opukselle tuleepi kohta kummasti jonoa sinne kirjastoon. En kuvittele suinkaan olevani ainoa. Ja älä sure sitä neuletta, jonka purit. Sinä keksit vielä vaikka mitä.

  VastaaPoista
 11. Mie oon tuota neuletta kans kuolaillu moneen kertaan. En vain ikinä raski ostaa kirjaa, joka maksaa 100-200 dollaria, vaikka siinä ois kuinka ihana ohje. Kirjastosta sitä on täältä päin turha etsiä. Vois sitä tietty joskus kysellä etälainaan, kun sitä näemmä muista kirjastoista vois löytyäki. Tosin ehkä mun on parempi vain pysytellä kirjoneuleen osalta sukissa ja lapasissa.

  VastaaPoista
 12. ellimelli: ei sytyckissä ollut mitään määrää mikä pitäisi neuloa. päätin itse että suunnittelen useamman. saas nähdä miten käy :)

  tui: eikö olekin? ihan mieletön

  mari: siinä kirjassa ON puikeita neuleita, tosin aika moni on erikoisen mallinen...ja tämä ei ole niin vaikea kuin miltä se ensikatsomalta vaikuttaa. Se neulotaan vain kahdella värillä ja sitten koristellaan!

  outi: tuo kirja ei ollut, ainakaan silloin kuin sen äkkäsin, varattavissa. täytyy varmaan suureen äänen kertoa sitten kun palautan sen?

  tess: minen tajua miksi tää kirja maksaa niin paljon. ilmeisesti on halukkaita ostajia, kun painos on loppunut tms. vain käytettyjä oli myyntilistoilla. suomen hinta näytti olevan kirjaston mukaan 70 euroa.

  VastaaPoista
 13. Käsitämättömän upea neuletakki!

  Meidän kirjastosta ei löytynyt tuota kirjaa :(

  VastaaPoista
 14. Rica0.12

  Viisi piparia ja papukaijamerkki!
  Loistava idea ja loistavasti toteutettu. Kivat värit.
  Todella kiva projekti. Neuloisin sen mielellään jos olisi joku senikäinen lapsi jossain.

  VastaaPoista
 15. Veto on kyllä yliveto ja tuo malli, WAU! Jotain tuollaista minäkin haluaisin. Tässä lähellä kun asustelen niin voisinkohan saada ohjeesta kopion?

  VastaaPoista
 16. Upeat väritkin tuossa uudessa ihastuksessa! Hauskaa on lukea tätä, vaikka itse jaksan tehdä vain isoäidin neliöitä. Niitä sitten kertyykin, kun vain joku kokoaisi.

  VastaaPoista
 17. Äsken tarkistin minäkin kirjan kirjastosaatavuuden, ja varattavissa se nyt oli. Ainakin yksi oli jo jonossa. (Outi ehkä?) Eli neulopas nyt reippaasti, että ehtii tulla valmista ajoissa. ;) Sitä paitsi mulla on kiire päästä näkemään lopputulos. :)

  VastaaPoista