sunnuntaina, lokakuuta 17, 2010

Sytyck sunnuntai

Tästä se alkaa. Tai siis vajaan viiden tunnin kuluttua alkaa. Tuntuu vähän tyhmältä odotella, kun voisi jo ihan hyvin aloitella.

Alkulämmittelyksi olen tanssinut Quick Steppiä.

Malli: oma perussukka
Lanka: Punta Yarns MeriSock space dyed. Purppuraa ja lapsen kakan vihreää, kumpaakin n. puolikas vyyhti
Puikot: 2,5 mm
Fiilis: no jopas jopas tuli säpäkkää

Lanka on sitä messuilta ostettua ja oli oikein mukavaa neulottava. Puikot ehkä olisivat voineet olla pienemmät, koskapa neulos on erittäin joustavaa. Eilen illalla vetäsin ne heti valmistuttua jalkoihin ja nyt jo tuntuu turhan löysältä. Resoriin loin 80 silmukkaa ja kaventelin tasaisesti nilkkaa kohdin 60 silmukkaan. Kantapää on Cookie A.:n sukkakirjasta, se istuu kaikista parhaiten kantapäähäni ja sen voi varioida helposti millä tahansa silmukkamäärällä. Tein sukkiin eriväriset kantapääpohjat. Kärjessä on tavalliset nauhakavennukset sekä silmukoitu kärki.

Neulottuna lanka tuntuu muuttuvan kiiltäväksi ja värit ovat upeat. Harmi että kuva latistaa ja sotkee värejä. Ilman raidoitusta ainakin tuo vihertävä olisi aika kamalaa länttilätäkköä, näin se vähän tasoittuu. On se silti aika villi.

Mitä sitten itse SYTYCK:iin tulee, niin Robottitanssilla se aloitetaan. Pientä lisähaastetta tuo se etten muistanut viikolla tulostaa puuhtaaksi piirtämääni mallipiirustusta. Nooh, katotaan alku koneelta ja tarvittaessa improvisoidaan. Tanssihan on parhaillaan silloin kun vähän improvisoidaan.

3 kommenttia:

 1. Tuntuuko se siitä 60 silmukankin kohdalta löysältä ? Mä olen myös huomannut että itselleni paras puikkokoko on se 2,25 mm kun tykkään napakoista sukista.
  Kauniit sukat ja sopivat kyllä sun käyttämiin väreihin.

  VastaaPoista
 2. marika: kyllä se on pikkasen löystynyt. napakampi tiheys voisi olla parempi. toisaalta eniten on löystynyt varren suu, jossa voisi ehkä olla neljä silmukkaa vähemmän tai resori voisi olla vielä leveämpi. tai sitten voisi vain pujottaa kumilankaa resoriin ja varsi pysyisi paremmin kuosissaan.

  VastaaPoista
 3. Miun maun mukaset sukat.
  Voi että on kielenvieviä nuo sun muffinsit.

  VastaaPoista