torstaina, lokakuuta 28, 2010

Silmät pyörii

eri suuntiin siis. Vähän jo tuntuu ettei tämä työviikko lopu koskaan. Jos sen huomisen vielä jaksaisi pinnistellä, hammasta purren.

Toinen Robottitanssikin on edistynyt vaivihkaa. Hassua miten eri näköinen siitä tuleekaan kun värit ovat toisin päin.

Tämän kanssa on ollut säätämistä puikkojen kanssa. Aloitin 60 senttisillä mutta aika pian kävi selväksi että kirjoneuleesta tulee kaameaa kun silmukat ovat niin sumpussa. 80 senttiset kehiin, mutta siihen eivät meinaa silmukat riittää. Pitää neuloa hitaasti ja avittaa silmukoita eteenpäin. Tuleepahan kuitenkin aika tasaista. Kirjoneuleessa on aika paljon kohtia, joissa sitä toista lankaa kuljetellaan pitkiä pätkiä työn takana. Olen sitonut kuljetettavan langan vähintään kolmen silmukan välein. Tämä ihan siksi että lasten sormet ovat niin kaposet että tuppaavat tarttumaan langanjuoksuihin. Petroolin värisestä paidasta sain korjailla hihansuun langanjuoksuja, kun sovitusvaiheessa ne olivat jääneet kiinni sormiin. Tästä syystä hihojen käänteet ovat sen verran korkeat että ne peittävät kirjoneuleosuuden.

Pienemmän koon ohje on nyt testattavana. Ohjeen kirjoittaminen oli yllättävän haastavaa. Itsehän sitä tietää että tässä näin ja tuossa noin, mutta miten se laitetaan paperille että joku toinen saapi tolkun. Pitäisi selittää tarkasti muttei kuin idiootille. Ja ne kuvat...miten tässä pimeydessä mitään kuvia voi ottaa?

8 kommenttia:

 1. Tiedän tunteen tuosta ohjeen kirjoittamisesta. Mä teen paljon omasta päästä, ja sitten ihmiset kyselee että voitko kirjoittaa ohjetta, mut en millään haluais kun on niin vaikeaa selittää ymmärrettävästi miten jonkun on tehnyt.

  VastaaPoista
 2. Hyvällä mallilla kuulostaa olevan. Ja tosiaan ihan erilainen ilme puserolla, kun värit on keikautettu toisin päin. Mutta kivoja molemmat. Pojat siellä varmasti jo odottaa!

  VastaaPoista
 3. Nää robotit on kyllä hurmaavia :D Voisin neuloa tytöllenikin tuollaisen...

  VastaaPoista
 4. Kivoja! Voi kun mulla ei enää ole noin pieniä. Melkein 16 v tuskin rbottipaitaa enää huolii. Vähän vielä isommalle voisikin taas jo kelvata. :)

  VastaaPoista
 5. milliini: pitää vaan toivoa että tästä tulevasta ohjeesta selvän ottaa

  oti: ihan hyvällä mallilla. välillä käydään kysymässä kumman paita on valmistumassa

  emma: kyllä tämmösen voi tytöllekin tehdä, loppupeleissä aika unix malli.

  morso: voihan ne robot olla 16-veelle vähän turhan vauvamaisia. aikuisen paidasta voisi tulla sopiva että laittaisi yhden mallikerran lisää, eli olisi yhteensä 12 robottia

  VastaaPoista
 6. Hyvàllà mallilla on hommat siellà. Tule tànne valoon kuvaamaan, jos siellà on pimeàà!

  VastaaPoista
 7. Mulla täällä puikot syyhyää että pääsee kokeilemaan :) Ja mies on jo varannut itselleen sen aikuisten version, joten pittäähän se varmaan sitte miettiä se isompikin koko :D

  Hauskalta näyttää tuo oranssikin, luulen et ois muutenki miehelle hyvä väri..

  VastaaPoista
 8. Sulla on draivi päällä. Hienot juttu ja hyvälle näyttää =o). Itse takkuilen ekan kalajokisukan kanssa, kun tein ekan sukan melkein kantapäälle asti todetakseni, että liian löysä tulee ja meni koko homma purkuun ;o(

  VastaaPoista