sunnuntaina, lokakuuta 10, 2010

Onnistui eri tavalla

Olin ihan täpinöissäni eilen hankkimistani silkkipeitoista, heti piti päästä kokeilemaan. Silkkipeitto on siis semmoinen 10x10 cm palanen silkkikuitua, tässä tapauksessa värjättyä.

Peitossa on useampi kerros, jotka saa reunasta vetämällä irti toisistaan. En laskenut kuinka monta ohutta levyä sain irti, mutta oli niitä varmaan liki kymmenkunta.

Sitä yhtä sitten venyteltiin maailman ääriin ja lopuksi sotkettiin merinosilkkitopsin lomaan. Näyttää hienolta! Mutta ei toimi.

Silkki kun on niin sitkasta niin eihän siitä kehräämisestä mittään tullut. Joten kaikki irtosilkki pois seasta. Vetelin silkit niin ohueksi kuin sain ja sitten uusintaotto. Nythän se toimi. Tosin silkki tietty loppui kesken. Ensimmäinen vyyhti on nyt kuivumassa, tutkitaan sitä myöhemmin tarkemmin.

Korjasin takapihan terassilta kalusteet talvitalteen, nyt siellä voisi vaikka pitää tanssiaiset. Sinänsä talvisäiliöön laitto tapahtui hyvällä hetkellä, koska 15 minuuttia kuvan ottamisen jälkeen satoi räntää.

3 kommenttia:

 1. No hyvä, ehdin jo säikähtää, että turhaanko sitä nyt silkit tuli hankittua. Ja tosiaan räntää tuli. Meikäläinen oli istuttamassa sipuleita. Tuli terassi purettua talvikuntoon täälläkin.

  VastaaPoista
 2. Meidän pihalla taas ei ole tapahtunut yhtään siivoutumista, vaikka ihan selvästi eilen vihjasin, että noi lelut vois kerätä lumen alta talteen :D

  VastaaPoista
 3. outi: juu, se näytti aluksi liian hyvälle ollakseen totta. sitä silkkiä ei voinut kehrätessä venyttää ollenkaan, joskus se kolmas ja neljäs käsi olisi aika kätevä...mutta kun silkin veteli semmoiseksi hengettömäksi soiroksi ja sitten aloitti alusta, niin sitten pelitti. vähän turhan ohkaista tuli, mutta voihan sen neuloa kaksin kertaisena

  taina: no on sulla kumma piha kun ei ole itsestään puhdistautuva...toisaalta onhan se kätevää kun keväällä lelut löytyvät siitä mihin ne puoli vuotta sitten jätti.

  VastaaPoista