sunnuntaina, lokakuuta 24, 2010

Do diih!

Mututuntuma on ihan jees, mutta joskus on ihan hyvä ottaa se järkikin käyttöön. Raglankavennukset joka toisella kierroksella kuulostavat vähän liioitetuilta, mutta toimivat. Kiitos kaikille minua viisaammille, jotka kommenttiboksissa minua ystävällisesti valistivat. Paitaahan ei illalla totaalisesti laitettu telakalle, vaan kutimet kävivät. Ja nythän se on aikalailla valmis:

Ta-daa! Tosin kainalosaumat pitää silmukoida ja vähän lankoja päätellä, niin sitten.

Mutta mitäs, mitäs! Kaula-aukko on liian ylhäällä! Ja takakappaleelle tehty korotus saa kaula-aukon takareunan aaltoilemaan. Taidamme hieman harrastaa purkujuttuja ja laittaa tuon kaula-aukon alemmas. Samalla harkitsemme takakappaleen korotusta, tarvitseeko sitä olla? Tai se voisi olla vähän matalampi. Hmmm, pitänee taas miettiä. Eka voisi kuitenkin keittää kupin kuumaa vadelmateetä ja ottaa ehkä päikkäritkin. Mutta kyllä se tästä, voe tokkiinsa, kyllä se tästä!

Ps. kommenttipoksissa toivottiin jonniinmoista kehruututoriaalia. Kiitos toiveesta, se toteutetaan. Tässä joskus kohtapuoliin...ensin tää paita pitää saada kuosiin.

23 kommenttia:

 1. Sehän näyttää ihastuttavalta! Kaula-aukkoa kun säädät vähäsen, niin avot.

  Jotenkin kadehdituttaa muiden neulontanopeus, kun seurailee kisan etenemistä. Noh, olen mie sen toki aina tiennyt, että olen hidas neuloja (ja hidas muutenkin :D), mutta yleensä sitä ei huomaa niin selkeästi. Äh, omien rajoitteiden hyväksyminen ei ole mitenkään helppoa :P

  VastaaPoista
 2. Anonyymi17.45

  Ihana paita!

  Anu

  VastaaPoista
 3. Melkein enemmän kuin sääntö se raglanien kavennus joka 2. krs. Sit aikuisilla pienemmissä kooissa se virahtaa joka 4. jne..

  Mä teen takaosan lyhennetyillä kerroksilla aina 2-3 cm korkeemmaks kuin etukaula-aukon, mut jatkan raglaneitten kavennuksia niissä kohdin (takimmaiset ja hihojen takimmaiset) kuin osuupi kerrosmatkalle.

  Kuvio on pähee :) ja tuleva omistajakin näyttää tykkäävän.

  VastaaPoista
 4. villapeikko: oi kiitos!

  tess: juu, tuolle kaula-aukolle pitää tehdätoimenpiteitä. kiinnitin huomiota vain että siitä saa sopivan kokoisen ja unehtui sitten että olisihan se hyvä olla korvia alempana...ja mittelöhän on vasta viikon vanha, kyllä sinä kerkiät omasi valmiiksi saada.

  anu: kiitos

  tikru: mulla taitaa olla ne lyhennetyt kierrokset vähän turhan jyrkkiä ja liikaa kerroksia tuolla takana. tsuubaillaan ne toisella kerralla (tai neljännellä, mutta kukapa näitä nyt laskee) jotenkin sopivaisiksi. roboteista tykätään juu. huomenna mennään hakemaan langat isoman poitsun paitaan

  VastaaPoista
 5. Hyvältä näyttää, tykättävän mukava :) Tuo hienosäätö sinulta sujuu - hyvä kun käyttäjä on noin lähellä. Saako isompi poitsu samanlaisen?

  VastaaPoista
 6. Siis voihan JEE miten hiano!! Oon ihan myyty, lankakaupan ovea jo kuvittelen nykiväni, että alan hetikohta tekeen, kun ohjeen vaan saan! Niin justiinsa meille passeli juttu, varsinkin kun tuo kolmivuotias kyselee, että josko hällekin jotain kutoisin, enkä vaan uudelle tulokkaalle ja kavereiden lapsille :)

  Jollen aiemmin o sanonu, ni nyt sanon: Tästä tulee maanlaajuinen hitti, uskokaa vaan :)

  VastaaPoista
 7. Mielettömän hieno paita!

  VastaaPoista
 8. Voi siitä tuli mielestäni tosi kiva paita. Väritkin ovat mukavat.

  VastaaPoista
 9. pirle: kiitos, isompi saa samalaisen, mutta värit tulevat olemaan päinvastoin, sikäli mikäli tuota orassia vaan löytyy lisää. Toki robotteja pitää lisäksi ryhmitellä toisin.

  erika: voi sinun kanssa! itseasiassa kirjoitin juuri pienemmän koon puhtaaksi. Haluaisitko olla koeponnistaja?

  jonna: kiitos!

  VastaaPoista
 10. sirkkis: kiitos, tuo petrooli tosin haluaa olla kuvissa sininen. se on oikeasti paljon tummempi

  VastaaPoista
 11. Siis ehdottomasti alan koeponnistajaksi, jos vaan saan :) Mulla on joogahengitys-harjotteetkin päällänsä, joten niitä voinee soveltaa tähänkin, jos alkaa tulla suonenpullistuma-tilanteita :)

  VastaaPoista
 12. Hiano! Vähän vielä työstät kaula-aukkoa ja se on siinä. Oikein hyvä!

  VastaaPoista
 13. Kyllä juniorin kelpaa. Jahka saat sen kaula-aukon korvia alemmaksi (sori, ilmauksesi nauratti aika lailla), niin hyvä tuloo. Jäämmä odottelemaan. Tykkäisköhän meidän prinsessa roboteista, jos neuloisi pinkkinä?

  VastaaPoista
 14. erika: laitoin sulle postia

  sara: nyt on kaulua-ukko uusiksi ja paita pötköttelee kuivumassa

  outi: yksi väriyhdistelmä mikä voisi rimmata olisi pinkit kuviot suklaanruskealla pohjalla? Tai toisinpäin. Tai pinkki pohja ja siinä limenvihreät robotit?

  VastaaPoista
 15. Siit' tulee tosi kiva =o). Kävis jopa meidän pikkusimmalle sällille. t:Hanna Kuopiosta

  VastaaPoista
 16. Anonyymi14.57

  Siinäpä neule varmasti pikkupoikien mieleen!

  Kehräämisestä jälleen:
  Minä siis kyselin vinkkejä tuolla aiemmin - kiitos vastauksesta. Ja tutoriaalia jään myös odottamaan innolla.

  Piti tulla tänne hehkuttamaan, että nyt se onnistuu!!! Poikaystävä ei jotenkin näytä innostustani ja ylpeyttäni aivan täysin ymmärtävän, joten pitää hihkua sille, joka onneni ja riemuni varmasti ymmärtää ;)

  Eilen illalla homma lähti jotenkin sujumaan siihen malliin, että minun ei enää tarvinnut vedellä topsista ohuita suiroja, vaan veteleminen onnistui kehrätessä. Mikä onnen ja onnistumisen tunne! Paikoin sain aikaseksi jopa pelottavan ohutta säiettä. Ja tasaistakin! Siis eihän se nyt täydellistä ole. Paitsi että minulle tällä hetkellä on! :)

  Kertasin tuotoksen ja kappas vain - ihan käypää lankaa. Kerratesa taisin arkailla kierteen kanssa. Enempikin olisi tasoittunut. Mutta opin siis! Nyt onkin hauska verrata kolmea tuotostani, joista kehityksen todella huomaa... Viimeisimmässäni lähtökohtana oli suunnilleen tällaista, mutta silkin sijaan soijalla höystettynä: http://www.etsy.com/listing/58361464/gordons-hill-road-oatmeal-bflsilk-blend

  Tänä vuonna taitavat antamani joululahjat olla neulottujen sijaan kehrättyjä tee se itse -paketteja. Laurilan tilalle lähtikin jo tilaus, ja harras toive on saada on myös sitä kotiseudunharmaata joskus hankituksi ja puseron verran värttinällä työstetyksi. Oi olisipa se oiva tapa viettää joululomaa!

  Kehruumiittiin en vieläkään harmikseni pääse, sillä olen tuolloin toisaalla, mutta Oulussa asun juu, ja vastaisuudessa yritän kyllä paikalle päästä, mikäli miittejä järjestetään.

  Sanna

  p.s. oon niiiin onnellinen! :D
  p.s.II Jos langassani olisi vyöte ja siinä kiitossanat, niin niissä ylistettäisiin kyllä vuolaasti sinulta saatua inspiraatiota ja innostusta sekä vinkkejä!

  VastaaPoista
 17. Hitsi ku komia paita pojalle. Naureskelin tuota sun vuolasta sanankäyttöä.

  VastaaPoista
 18. Nuo robotit on hienot!

  VastaaPoista
 19. sanna: hienoa kuulla että kehruu alkoi pelittää! ja kuules nainen, teit sen ihn itse. menehän pelin eteen ja kehu itseäsi!

  VastaaPoista
 20. Jee! Loppusuoralla kuitenkin. Tuleva paidan omistaja vaikuttaa jo tyynen muikealta.

  VastaaPoista
 21. maijanmaja14.30

  Mahtava paita!!!!

  VastaaPoista
 22. Ja sitten vielä lähikuvaa kirjoneuleesta! Näyttää meinaan jokapojan toivepuserolta.

  VastaaPoista