keskiviikkona, elokuuta 11, 2010

Tunnen syksyn tuoksun


Ilmassa on jo selvästi syksyä. Iltaa kohden ilma viilenee ja muuttuu kosteaksi. Ilmassa tuoksuu syksy. Sellainen multa ja maatuvat lehdet. Auringon valokin on jo iltaisin erilainen, kultainen.

Pidän syksystä silloin kun se on kirpeä, raikas, tuoksuva ja värikäs. Loputon sade ja pimeys saavat minut alakuloiseksi. Syksyn myötä kaipaan myös täyteläisiä värejä: okraa, munakoison violettia, petroolia, tummaa magentaa, sitä tietynlaista tummaa harmahtavaa vihreää.

Palstalta on korjattu herneet. Viimeiset olivat vähän jo kuivia. Vielä on persiljaa ja salaattia. Kosmoskukka aloittelee kukkimistaan, ja mangoldi on ottanut uutta vauhtia kasvuun. Sipulit ovat pulleita. Pitäisi vielä viimeisen kerran kitkeä ohdaketta ja muuta pois. Hankkia vaikka se talikko. Jos se edes pikkaisen helpottaisi ensi kesän hommaa.

Omalla pihalla, tai virallisesti kaupingin puolella, herukkapensaissa olisi vielä kerättävää. Aamuisin fasaaninpoikaset noukkivat alimmilta oksilta marjoja. Välillä hätistelen niitä, välillä annan syödä. Riittähän niitä niillekin.

Elokuu
Malli: Outin liivin pohjalta viritelty
Lanka: Noro Silk Garden (5 kerää väriä 084, 2 kerää väriä 282 ja kerä väriä 302), viuhkareunaan langan loputtua pikkaisen Silk Garden Sockia
Koukku: 4,5 mm
Fiilis: *hihkuu*


23 kommenttia:

 1. Ihanat värit liivissäsi!

  Ollapa rahaa niin paljon, että voisi virkata torkkupeiton itselle tuosta langasta. Muut rahanmenot ovat vain hiukkasen tärkeämpiä :D

  VastaaPoista
 2. Kaunis syysliivi :)

  VastaaPoista
 3. Tosiaan, jotain kaunista siitä tuli :)

  VastaaPoista
 4. colibridreams: kiitos, tykkään tästä valtavasti

  tess: mitin ihan tuota samaa, pitänee pistää lotto vetämään? Tai sitten hankkia aina pari kerää per kuukausi. Vuodessa saisi jo 24 kerää...dropsin delightissa on muuten myös kauniita sävyjä. garnstudion sivuilla oli kaunis virkattu täkki siitä langasta.

  emma: kiitos, tämän myötä aloin jo odotella viileämpiä päiviä :)

  cherrykirsche: jo vain!

  VastaaPoista
 5. Tajuttoman upea! Toiset ne ossaa...

  VastaaPoista
 6. Aina kun mä täällä käyn kylässä (aika kauan jo, mutta hiljaisena tarkkailijana) alkaa sormet syyhytä jotain tekemään. Nyt tuo alempana olevan vaaleanpunainen unelma teki sen! Ehkä on aloitettava syksyn neuleeksi joku tuollainen ihana kolmiomainen pitsihuivi. Olenhan jo harjoitellut ihan vähän helpommilla..

  Taidanpa lisätä sinut blogini blogilistalle, toivottavasti ei haittaa?

  VastaaPoista
 7. Aivan ihanat värit syysliivissäsi!! Pitäs opetella virkkausta itsekin, jotenki neulominen vaan istuu mun kätösiin paremmin ;-)

  VastaaPoista
 8. Hieno liivi! :)

  VastaaPoista
 9. iida: tämmösten pyörylöiden virkkaminen on oikeastaan aika helppoa. kokeile!

  piparminttu: mukavaa että olet käynyt ja vielä mukavampi kuulla jos olet saanut minun töistäni innoistusta omiisi! ei minua haittaa jos minua luetaan :)

  katjuska: virkkaaminen ei ole vaikeaa. tämmönen vähän paksumpi lanka antaa aika monia asioita anteeksi. ja kun virkkaa pyörylöitä, niin se on helpompaa - ainakin minusta - kun edestakas virkkuu

  mari: säpäkkähän tämä

  VastaaPoista
 10. Anonyymi9.22

  Upea, ihanat värit! Ja niin sun näköinen.

  Anu

  VastaaPoista
 11. Upea, persoonallinen ja mahtavan värinen liivi. Kukkakin lopussa on kaunis =)

  VastaaPoista
 12. I-H-A-N-A! Herää kuitenkin yksi kysymys...miten noita puolikkaita heksiksiä oikein näperrellään, edestakas vai jotenkin muuten?

  VastaaPoista
 13. No nii, nyt sitten korjataan ensimmàisen kesàn satoa. Nam!!! Ja nam myòs tuo korjuuasu.

  VastaaPoista
 14. Ihana vaate kaiken kaikkiaan, kaunis ja näyttää mukavalta päällä.

  VastaaPoista
 15. anu: kiitos! minusta tämä tuntuu minunlaiselta :)

  piritta: norolla on mahtavat värit langoissaan. tietty jotkut yhdistelmät ovat hieman...mutta muuten

  susi: tässä linkki mistä otin mallia puolikkaiden tekoon. tuota vasemmanpuolista käytin etureunassa ja pääntiellä ja oikeanpuolista kädenteillä. http://www.flickr.com/photos/lauralrf/4356084569/

  lissu: mikäs tässä on salaatteja poimia :)

  elios: aluksi pelkäsinettä tästä tulisi jotenkin jäykkä. mutta mukautuu oikeinkivasti päälle

  VastaaPoista
 16. Hieno siitä tuli!! Pääsit peijakas vähemmällä langallakin, mutta en saa kuvasta tolkkua, paljonko pienempänä teit etumuksen. Helma ilman puolikkaita on kiva, vähän sellainen piparkakkureunus, mitä tavoittelit tuossa kaula-aukon reunassakin, eikö? Norosta tosiaan syntyy vaikka mitä. Kun joutais kehittelemään. Ja ois sitä pätäkkää.. Oliko se salaisuus se jenkkifirma, josta Silk Gardenia sai alle kympillä?

  VastaaPoista
 17. outi: mää huijasin etukappaleissa. ne eivät oikeasti mene päällekkäin. Tein kumpaankin reunaan ne puolikkaat, sitten virkkasin nuot pykäreunat ja ompelin reunat kiinni toisiinsa. tätä ei siis voi avata vaan se pitää pujotella päälle. on laattikko, mutta tuo mukapäällekkäis reuna huijaa silmää.

  Se kauppa ei ole salaisuus, aattelinkin kysyä haluaisitko tehdä kimppatilauksen? Royal Yarns on se firma. tilasin sieltä talvella ne Monteran langat

  VastaaPoista
 18. Kiitokset tarkennuksesta :) Nyt sit täälläkin vaan odotellaan palkankorotusta ;) No joo, taitaa olla haavekuvia, mutta jos ostais yhden kerän kuussa niin ei tuntuis pahalta, ehkä sit vuoden päästä pääsis alottelee...tai jotain.

  VastaaPoista
 19. ihana tuo liivi. kaunis.

  VastaaPoista
 20. Aina kiinnostaa, kyllä. Mites ne tulli ja muut asiat menevät, jos kovin innostutaan? Olen jenkeistä tilaillut vain varsin vaatimattomilla summilla. Mutta kyllä, ehdottomasti voin lähteä kimppaan!

  VastaaPoista
 21. outi: määpä laitan sulle sähkistä kunhan rantaudun kotio

  VastaaPoista
 22. onpa ihana liivi!

  VastaaPoista