torstaina, elokuuta 19, 2010

Paljon

Kävin eilen poimimassa sipulit palstalta. Niitä tuli paljon.

Nyt ne kuivuvat kylppärissä, ja siellä tuoksuu sipulille ja paljon!

Olen kehrännyt myös lankaa. Sitä yksisäikeistä. Sitäkin tuli aika paljon. Ainakin reilu 500 metriä ja 200 grammaa. Tämä on merinoa ja sitä oli paljon vaikeampi saada tasaiseksi. Taiteellisia kohtia on paljon.

Sinänsä yksisäikeisen teko on hyvin palkitsevaa. Tämä, ja aiemmassa postauksessa olleet violetinsävyiset langat, on tehty neljässä päivässä. Yhteensä yli kilometri ja 400 grammaa
lankaa. Se on paljon.

Paljon iloa tuottaa myös ensimmäinen valokuvakirjani. Hassua nähdä omia kuvia kirjana. Harmi vaan että kämmäsin kannet. Nolottaa ihan myöntää että leikkuuvarat jäivät huonolle tarkastukselle. Pitäisihän ne nyt ihan ammatinkin puolesta hanskata. Taidan tehdä kankaasta uudet kannet kirjalle niin ei nolota niin paljon.


10 kommenttia:

 1. Onpas komia sipulisato! Varmasti paljon makoisampia, kun ovat itsekasvatettuja :)

  Joko sulla on suunnitelmat noille yksisäikeisille langoille? Mulla kiinnostaa kovasti nähdä miltä ne näyttää neulottuna pintana.

  Mulla haluttas tehdä valokuvakirja omista neuleista, mutta itsekritiikki kuvien suhteen on vielä liian kova. Voishan sitä tietty salassa kynttilän valossa sitten selailla :D

  VastaaPoista
 2. tess: juu sipuleita tuli paljon. ja koska olivat sen verran helppoja hoidokkeja laitan niitä ensi vuonna enemmän. sipuli on ihanaa kun sen halkoo lohkoiksi, lorauttaa oliiviöljyä ja suolaakin vähän päälle ja paistaa uunissa pehmeäksi ja makeaksi. Nam!

  Tuosta kanervanvärisestä ajattelin virkata jotain. pitää miettiä tarkkaan että lanka riittää. Tästä ruskeasta, joka on myös raidoittuvaa, voisi tehdä vaikka pipoa ja semmoista. sekun on sen verran pehmoista.

  tee vaan valokuvakirja neuleista. mullakin on neule ja lankakuvia tuossa kirjassa. teemana oli värit. joka sivu tursuaa jotain väriä.

  VastaaPoista
 3. Ooo. Kannatti kokea se kitkemisen tuska, kun noin upea sipulisato tuli! :)

  Lanka on upean näköistä, jotenkin sen melkein jo tuntee käsissään kun katsoo noita kuvia. Kauniilla tavalla elävää ja väri miellyttää minunkin silmääni.

  Valokuvakirja on täälläkin suunnitteilla, jos tietyistä kesän kuvista saa kasatuksi riittävän määrän tarpeeksi hyviä kuvia.

  VastaaPoista
 4. Kaunista lankaa, herkullisia sipuleita ja vielä kirja, oooo! Mulla kasvaa pihassa särkynyt sydän, mutta sehän on jo kukkinut tältä kesältä.

  VastaaPoista
 5. Sipulihan se ompi yleensä ainoa jonka kiittää huoletontakin viljelijää! Mutta kylläpä näyttää kivalta tuo kirija, pitäisi rohkaistua kokeilemaan itsekkin.

  VastaaPoista
 6. Unohdin kysyä, että kenen kautta teetit kirjan. Noita palveluntarjoajia on aika tavalla.

  VastaaPoista
 7. morso: tuo lanka on erittäin pehmoista. ja tuo kirja on tilattu eirikuvan kautta, niillä oli myös macille sopiva ohjelma

  susi: särkyneessä sydämessä on kyllä todella kauniit kukat

  päivikki: ihan kivasti ne sipulit tappelivat ohdakkeita ja muita vastaan. ja ktkeminen oli helppoa. ei tarvinnut arvailla mikä on mikin

  VastaaPoista
 8. Mulla meni kans ekakirjan kannet vähän huti. Otsikko jäi liian vaaleaksi taustaansa nähden ja nyt siinä kannessa näyttää niin kuin ois joku kirjain siellä täällä. Höh. Mulla mies ruukasi keitellä syyssadon pikkiriikkisistä sipuleista ja mureasta lihasta padan hauduttelemalla kauhean kauan. Ai että ne sipulit olivat taivaallisia. Ja joskus tein Mysi lahtisen kerma-voi-tyyppisillä ohjeilla jostain sen kokkikirjasta vaikka mitä sipuliherkkuja. Kyllä teillä nyt kelpaa. Vesi kielellä täällä muistellaan ja tuijotellaan kuvia sadostasi.:)

  VastaaPoista
 9. Mukavia sadonkorjuukuvia, lankakin sopivaa syyssävyä.

  VastaaPoista
 10. Puutarhuri palakittiin hyvästä työstä. Viekäki muistissa se kevväinen postaus jossa tuskailit rikkaruohojen ym kanssa. :)

  VastaaPoista