maanantaina, elokuuta 30, 2010

Huono äiti

"Äiti, on vähän huono juttu että mulla on vain yhdet lapaset. Aattele, jos toinen pari menee hukkaan? Se ei olisi hyvä juttu." Tämä lause oli sellainen isku sydämeen, että pakkohan ne lapaset oli vääntää. Vaikka kuinka tökki.

Otin pussista jottain lankaa, paljoahan ei lasten lapasiin tarvita. Vähän tietty matkan varrella mietitytti että miksi tämmöistä lankaa on tehty? Mitähän se suunnittelija tai joku on aatellut kun on värityksiä ja kuviointeja miettinyt? Mä veikkaan ettei paljoa mitään. Varmaan odotteli kesälomalle pääsyä.

Toisaalta, lapsi oli vallan iloinen kun uudet lapaset sai. "Nämä tuntuu hyvältä, kiitos äiti." Nyt tuntuu vähän paremmalta äidiltä.


21 kommenttia:

 1. Vaan minustapa on kaunis lanka!

  VastaaPoista
 2. Samaa mieltä Helenan kanssa, ei tässä langassa ole mitään vikaa! Reilusti raidoittuvat pätkävärjätyt ovat ihan ok. Sen sijaan inhottavasti lätäköityvät langat ovat kamalia, varsinkin jos niistä tehdään jotain pitsi- tai pintaneuletta. Kuviosta ei saa silloin mitään selvää, koko työ on yhtä puuroa.

  VastaaPoista
 3. Täällä on huono äiti. Erittäin. Tässähän aivan tuntee, kun puukkoa käännetään haavassa.

  VastaaPoista
 4. Tämä huono äiti suunnitteli tänään leikkipuistossa, että pitäisi kutoa tumppuja, useammat samanlaiset, niin ei parin hukkuminen edes haittaa.

  VastaaPoista
 5. Täällä lapset osaavat pohtia suoraan, että kutoisikohan se mummu mulle lapaset...

  VastaaPoista
 6. Blogissani on sinulle tunnustus.

  VastaaPoista
 7. helena: hyvä että on sun mieleen! ja se on vaan hyvä että ihmiset tykkäävät eri asioista

  ellimelli: eihän tämä toki sieltä kauheimmasta päästä ole, ja raitalangat ovat yleensä ihan ok. tää ei nyt vaan uponnut minuun, mutta sehän on vain minun ongelma

  outi: tervetuloa huonojen äitien kerhoon!

  anpali: tein viime vuonna jotkut kuudet parit lapasia pojille. Vielä on kaksi paria tallessa, muut ovat kadonneet jonnekin lapastyhjiöön

  pikkusisko: meillä ei auta odotella mummoja, ja ehkä se tämmönen epäsuora syyllistämien toimii paremmin...

  piiku: kiitos!

  VastaaPoista
 8. oon käyttäny lapaskiinnikkeitä jo viimeiset 10 vuotta eli 15-vuotiaasta asti enkä ole tänä aikana kadottanu yksiäkään lapasia. suosittelen siis myös lapsille :)

  tosin äkkiähän ne lapaset lapsille syntyy..

  VastaaPoista
 9. Samasta langasta olen myös tehnyt lapsille sukkia... Lankaa ostaessani tykkäsin juuri noista mustikansinisistä ja valittiin lanka yhdessä vanhimman tyttöni kanssa=)

  VastaaPoista
 10. Voi, täälläkin puukko viäntyi haavassa.

  "Äiti, tekisistkö sä mulle sukat?"
  "Joo, voin mä tehä."

  Aikaa tästä on noin 8 kuukautta, kun keskustelu käytiin. Ja juu, ei sukkia vieläkään. Lapaset kyllä neuloisin, mutta ne sukat on mun pahin kompastuskivi.

  VastaaPoista
 11. ghi-349: äkkiähän ne tulee, muutama tunti niin on valmista. mutta se toimeen tarttuminen...voisiko ne lapaset kiinnittää jeesusteipillä suoraan ranteeseen? :)

  sunells: mää taisin nyt jäädä ihan paitsioon lankamieltymysteni kanssa :)

  jonna: ja lapaset mun waterloo. pitäisi tehdä parit itellenikin ja olisi jopa ihan kivoja mallejakin, mutku ei. mikähän siinä tekemisessä on niin kamalaa?

  VastaaPoista
 12. Nätit lapaset! :)

  Minä tunnustan käyttäväni lapsilla kaupan tädin "neulomia" lapasia... Sen verran sain sentään itsestäni viikonloppuna aikaiseksi, että parsin esikoisen kaikki kaupantädin lapaset, kun niissähän oli joka ainoassa reikä. En sentään mennyt taas uutta paria ostamaan... Yhden lapasparin tein esikoiselle viime talvena, ja seuraavalla viikolla joku oli päiväkodissa pöllinyt toisen lapasen, eikä sitä ole sen koommin ilmaantunut. Otti niin kovasti päähän, etten viitsi enää alkaa lapasia itse vääntämään pojille, siihenhän menee ainakin yhden vuorokauden neulomisaika... ;)

  VastaaPoista
 13. Samoilla asioilla olen minäkin ollut. Meidän 1v ei tosin osaa vielä itse kysellä lapasten perään, mutta exän viaton "eikö tällä oo lapasia vielä? eiks sen käsille tuu kylmä?" sai sitäkin suuremman ketutuksen aikaan... Nyt on väännetty viikonloppu ja alkuviikko lapasia ipanalle urakalla! (itse asiassa pari ekaa riviä oli jo puikolla tuon keskustelun tapahtuessa, mutta siitä tuli hyvää lisäspurttia...)

  VastaaPoista
 14. Voi kun sinä olet puuhastellut paljon sitten viime vierailun. Sipuli sato on näköjään onnistunut. Lankoja on kulutettu paljon ja kaikkea ihanaa oot tehnyt .

  VastaaPoista
 15. Marsvin11.06

  Ihana äiti, hyvää duunia! Joskus vaan täytyy.

  VastaaPoista
 16. Mulla on kanssa joku ihme lapaskammo. Niiden tekeminen on helppoa kuin heinänteko, etenkin jos ei tee peukalokiilaa, mutta silti niissä on jotain erittäin vastenmielistä. Minunkin silmääni tuo lanka miellyttää kyllä väriensä puolesta. Toisaalta aina ihmettelen näissä raitalangoissa, miksi raitojen välissä pitää olla tuollaista mustavalkoista tms. sekavaa, joka joillain silmukkamäärillä käyttäytyy ihan kauniisti ja joillakin toisilla ei. Se tekee tuloksesta joskus likaisen ja epämääräisen näköistä, varsinkin jos sitä on paljon. Miksi tilalla ei voi olla pelkkä valkoinen raita? kysyn minä =D

  VastaaPoista
 17. Multa tilattiin kynsikkäät. Joku vika päässä, kun ne lupasin. En tiä miksi lapasia on niin ikävä neuloa, mutta peukkuja inhoan, joten kynsikkäät on vielä kamalampi projekti. Onneksi saa jättää sormenpäät auki, eikä tarvi päätellä niitä kaikkia puikkoja kärkeen asti. :)

  Hienot lapaset tuli. En ite enää tykkää raidottuvista langoista niin paljon, kun ne raidottuu miten sattuu, mutta noi on parhaasta päästä.

  (ps. Varmaan puran sen saroyanin, virhe on siinä lehtikuviossa, ei leennyksissä, se lehti ei asetu ihan hyvin.)

  VastaaPoista
 18. Nuohan on ihan hyvàn vàriset lapaset. Vaikka sinistà maailmaa edustavatkin. Tààllà on tulossa lisàà sinisià tumppuja, joihin on piilotettu niità mieluisampia pukin tuomisia. Haleja Lissu Huopaselta, Lampolasta!

  VastaaPoista
 19. maijanmaja14.16

  Minulta vielä lapaset luonnistuu joten kuten. Sukat ei sitten millään. Yksinäisiä sukkia pyörii lankakorissa, kun vähintään se toinen jää aina tekemättä.. Pitäisi neuloa kaksilla puikoilla rinnakkain kahta.
  Nätit on sun lapaset, vaikka samaa mieltä olenkin langasta..

  VastaaPoista
 20. Anonyymi3.09

  Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 21. Pääasia on tietenkin onnellinen uusien lapasten omistaja :-)

  Mulle on myös lapasten ja sukkien, lähinnä lasten koossa,neulominen tervanjuontia. Itseasiassa se on varmaan se aloittaminen, mikä on vaikeinta.

  Toistaiseksi äitini on pitänyt lapseni sukissa ja lapasissa, mutta koska hän on jo yli 70v. niin on pitänyt ja pitänyt ruveta itsekkin hrjoittelemaan, toistaiseksi jäänyt kuitenkin aikeeksi.

  VastaaPoista