sunnuntaina, elokuuta 22, 2010

Catch the rainbow


Voipi olla ettei tänään sateenkaaria nähdä, sadetta kyllä senkin edestä. Kävin jo toiveikkaana katsastamassa näkyisikö myös kukkasipuleita. Eipä ollut. Niitäkään. Syklaameja oli. Nehän pitävät kosteudesta.

Sateenkaaren väristä lankaa kuitenkin on. Tai puuttuuhan tästä ne siniset ja vihreät, mutta eipä takerruta pikkuseikkoihin. Kuitu on BFL ja silkin sekoitetta, taisi olla 70/30 suhteella. Metrejä on 410 ja grammoja 250. Navajokerrattu. Jos jollekin tuo navajokerrattu ei sano mitään, niin kolmisäikeinen varmaan sanoo.

Kehräsin ensin vajaan rullallisen ja sitten kertasin sen sekä kerin kerälle. Toisen kerityn rullan sidoin edelliseen kerään kiinni, jotta värijuoksu menisi koko vyyhdin läpi oikeassa järjestyksessä. Sen solmun voipi sitten neuloessa napsia pois. Joku pieni huivihan tästä olisi mukava tehdä, lanka kun on mukavan pehmoista.

Nyt olen sitten pyöritellyt muita villoja ajatuksella mitäs sitten kehrättäisiin. Toki siihen pyörittelemiseen liittyy sekin juttu, että eilen kainuunharmaspussukasta löytyi koppakuoriainen. Sitä porukalla ihmettelemään, ja ihrakuoriainenhan se. Ei mikään toivottu vieras. Pääsi hengestään. Olen etsiskellyt sen kavereita, toistaiseksi ei ole löytynyt.

Eilen mun rukki sai uuden kaverin. Osasi jopa käyttäytyä (siis rukki) ja rullalta pesupuljun kautta narulle kuivumaan matkannut hahtuvasta tehty tuotos näyttää tältä:

ihan käypästä tavaraa, eikös vain? Onnea tuoreelle lankaäitille sinne Mäntylään!

Nyt tässä vaan pidellään sadetta ja odotellaan erään kuivumista. Ja koska sitä sateenkaarta ei nyt nähdä, niin kuunnellaan sitä.

7 kommenttia:

 1. Kävinpä langankertauksen lomassa hakemassa täältä lisää värivitamiineja :D Kiitos!

  VastaaPoista
 2. pirle: musta vähän tuntuu että olemme menossa kohti aikoja, jolloin todella tarvitaan värivitamiineja

  VastaaPoista
 3. Voi mahoton! Sehän näyttää langalta! Ja 28 metriä, eikö niin? Täällä roikkuu sun hengarisysteemillä vähän reilut 17 metriä sitä valkoista, jota tein värttinällä. Vaatimattomia ovat metrit, mutta olen niin tohkeissani. Ajattelin jo, että pitänee talveksi kehitellä joku jämälankaprojekti.:D Sun lanka on ihanaa. Kuolasin sitä jo eilen. Ja jännä nähdä tuo pitsihuivi noin litteänä. Se oli niin vahvasti kolmiulotteinen ennen pingoitusta. Ei muuta kun ootellaan niitä sipuleita.

  VastaaPoista
 4. outi: kyllä se ihan langalta näyttää, ei mitään hävettävää! 28 m sitä taisi olla. tuo echon kukkakuvi on ennen pingottamista ihan toisen näköinen kuin sitten pingotettuna. hyvin olin muuten langan laskenut, 10 metriä jäi yli :D

  VastaaPoista
 5. Mikäs ihana hämähakinseitti siinä pingottuu?
  Tuo vitamiinilanka on ihanaaa.

  VastaaPoista
 6. Sateenkaarilanka on I-HA-NAA!!!

  VastaaPoista
 7. Ai herkku tuota lankaa! Ja Outin tuotos näyttää ihan oikeasti langalta.

  VastaaPoista