keskiviikkona, kesäkuuta 23, 2010

Reunaehdot

Olen piilotellut langanpäitä ja miettinyt reunuksia. Heksis-täkki tarvitsee reunukset, ehdottomasti.
Eka virittelin tälleen suoraan heksagonien reunaan. Ei näytä hyvälle. Reunus "uppoaa" liikaa lappusiin.

Suunnitelma B. Reunaan virkataan ensin ketjusilmukkalenkkejä ja niihin sitten pylväsryppäät. Näin se toimii. Tosin en vielä tiedä miten lenkit toimivat suoralla sivulla. Mutta sehän selviää siten että jätän lätinät tähän ja menen kokeilemaan!

13 kommenttia:

 1. Tuosta tulee kyllä upea! Jaksan joka kerta täällä käydessäni siunaillaettä voi kun itsekin jossain vaiheessa saisi tuollaisen tehtyä.

  VastaaPoista
 2. Ihan oiva ratkaisu, varsinkin kun ketjusilmukkarivin väri on selvästi erottuva :) Taas houkuttavan koukuttavan hyvän näköistä!

  VastaaPoista
 3. minna: se ei kait auta muutakuin aloittaa. otat tarpeeksi paksua lankaa ja koukun ettei tartte tuhertaa

  pirle: nuot eivät tosin ole ne lopulliset värit. kunhan testailin pätkillä eilen illalla. tarkoitus olisi että ketjusilmukkakerros ja ensimmäinen pylväskerros olisivat saman väriset. Nyt kun olen virkannut ketjusilmukkakierrosta pälkähti mieleen että sellainen ketjusilmukkakaarista tehty reunus voisi olla myös kiva.

  VastaaPoista
 4. Vitsi, että se on UPEA!!!!! Ja hyvää juhannusta myös toivottelisin.

  VastaaPoista
 5. Minäkin seuraan projektin etenemistä innolla ja ihailua täynnä. Turkoosi tuolla välissä oikein hohtaa. Hyvä keksintö!

  VastaaPoista
 6. Hieno on, teet sitten minkälaisen reunuksen tahansa! Hyvää juhannusta sinulle, mielenkiinnolla seuraan myös viljelys-juttujasi :)

  VastaaPoista
 7. outi: kiitos, kivaa jussintaita myös sinulle!

  pioni: vaihdoin turkoosin välillä vihreäksi. purin pois ja tein uudestaa turkoosilla. tää on tämmöstä venkslaamista ennenkuin löydetään optimaalinen juttu

  sufferiina: suunnitelmat ovat jo kerinneet vahtua, nyt on tulossa ihan erilainen reunus, josta tykkään paaaljon enemmän kuin tästä kuvissa esiintyvässä. viljelysjuttuja tulee varmasti jatkossakin. leuhotan varmasti kuin viimeistä päivää kun pääsen satoa korjaamaan! leppoisaa juhannusta sinullekin

  VastaaPoista
 8. aivan ihana! nyt pinnistelet että se tulee valmiiksi, reunus näyttää hyvältä. sitten voikin kohta vaan ihastella ja ihastella ja ihastella:). ainiin ja olla kateellinen;). ei vaan tsemppiä loppumetreille!!!

  VastaaPoista
 9. Oi, ihanaa, sait kuin saitkin peittosi valmiiksi! Ja eikös se pitänyt olla n. vuonna 2015 tm... ;) aika paljon nopeammin valmistui!
  Loistava tuo valitsemasi reunusmalli, toivottavasti se toimii koko peitossa yhtä hyvin. Onnea uudelle kauniille peitolle ja mukavaa juhannusta!
  Outi

  VastaaPoista
 10. Toimisikohan tuollainen reunus myös siinä suorassa reunassa, jos ei tekiskään niitä puolikkaita palasia...? Niiden tekeminen ei nimittäin yhtään kiinnostaisi, eipä silti, alkusuoralla olen vasta kokonaisten paljonkin kanssa.

  VastaaPoista
 11. Oi oi, hyvältä näyttää! Ja onnea siis viimeisestä heksa-lappusesta (edellinen postaus)! Olen ollut vähän "poissa pelistä" mutta onpa mukava nähdä tämän projketin lähenevän loppua, jospa siitä sais virtaa omiinkin ;)

  VastaaPoista
 12. Tajuton duuni tuossa täkissä on ollut- ja vielä on. Täytyy nostaa kyllä baskeria tuollaisen savotan selättäjälle.
  Kurvaan tänne aina välillä taivastelemaan tuolle väriupeudelle.

  Respect!

  VastaaPoista