keskiviikkona, toukokuuta 26, 2010

Suotuisa vaikutus

Kyllähän se niin on, että muutaman uuden kerän ostaminen saa vauhtia aikaiseksi. Kun on tarpeeksi herkullinen kasa värejä, niin sormet suorastaan syyhyävät päästä kokeilemaan. Siinä sivussa, vähän kuin vahingossa, valmistuu yksi jos toinenkin lappunen. Tai aika monikin.

Tänään ruokiksella sain nilkutettua uuteen lankakauppaan. Nilkutettua siksi, että viikonloppuna tuli vietettyä palstalla tovi jos toinenkin mullassa möyrien. Tämmönen siistin sisätyöntekijä mistään ruumiillisesta työstä tiijä tuon taivaallista ja pari viimeistä päivää olen ollut niin kipeä ettei mitään määrää eikä rajaa. Päälle vielä koivuallergia erinäisine oireineen, kuten henkitorven ulosyskimisyritykset, niin voe pojat!

Niin siis lankakauppa. Siellä oli vaikka mitä kaikkea ja kivaa. Kaikkea sellaista mitä näillä leveyspiireillä ei ole ennen nähtykään! Mukaan tarrautui Jaipurin Silk Finoa, aika ihanaa, niin väri kuin tuntukin.


19 kommenttia:

 1. Mä hipelöin juurikin tuota samaa lankaa mutta vaal.sinisenä. Onko sulla jo sille suunnitelma ?

  VastaaPoista
 2. marika: moniakin suunnitelmia :) joko echo flower tai aeolian. tai sitten joku muu. pitää ensin kuulostella

  VastaaPoista
 3. Kylläpä löysit reippaita värejä. Minä reipastuin ohjeistasi sen verran, että olen aloittanut lankojenpäättelyurakkani ja loput lappuset aionkin päätellä sitä mukaa kun valmistuvat.
  Silkkilankasi on varmaan ihanan ylellistä!

  VastaaPoista
 4. Kiva,kun nilkutit. Jos tuollainen vaikutus oli virkkuuhommiin. Minäkin ihastelin tuota samaa silkkiä, mutta kun ne pitsihuivit eivät ihan vielä ole lopullisesti iskeneet meikäläiseen. Enkä keksinyt, että mitä muuta siitä tekisi. Mutta ehkäpä joskus. Ja harmi sun fysiikkaasi. Onneksi virkkuukoukkukäsi kuitenkin pelittää!

  VastaaPoista
 5. rva pioni: hienoa reipastumista! joskus se aloittaminen on kaikista vaikeinta. silkki on aivan ihanaa.

  outi: nyt jalka jo nousee. illalla kyllä aioin mennä palstalle ja tehdä kaksi keskeneräistä penkkiä valmiiksi sekä kylvää loput siemenet. sitten voipi taas virkata pari lappua. nämät puuvillat ovat villiinasta. mandarin classicissa oli niin makeita värejä, jotka oli ihan pakko ujuttaa mukaan.

  VastaaPoista
 6. Soilemaisia lankoja olet taas lòytànyt. Mitàs sinne palstalle olet mullan alle piiloon jo laittanut?

  VastaaPoista
 7. Ihana että inspiraatio palasi, olisi tosi harmi jos noin upea täkki jäisi tekemätta. Eikö sitä sanota että hitaasti hyvä tulee? Odotan innolla ja pienen pienellä kateuden pisaralla täkin edistystä.

  VastaaPoista
 8. lissu: tällä hetkellä siellä on herneitä, persiljaa, porkkanaa, retiisiä, rucolaa, valerianaa, kähäräendiiviä, mangoldia sekä väärässä syvyydessä olevia sipuleita, jotka pitää kaivaa ylös ja istuttaa uudelleen. Kunhan saan kaksi viimeistä penkkiä valmiiksi kylvän vielä romana-salaattia, pinaattia, zinnioita, kehäkukkia, kääpiöastereita....ja olikohan vielä jotain muuta?

  hanne: pitää ottaa nyt kaikki ilo irti kun on inspis päällä. ensiviikolla se voi olla jo poissa.

  VastaaPoista
 9. Voi kuinka nuo sinun laput ovat raikkaanvärisiä. Silkkilankanen taasen uskomattoman upea väri.

  VastaaPoista
 10. Onpa täällä taas iloisia värejä. Tuo silkkilanka on just mun.

  VastaaPoista
 11. Kiva kun ilo peiton tekemiseen palautui. Omalla kohdalla ei auta lankojenkaan ostelu, ne on kaikki jo ostettu...
  Alla esittelit yhteenvirkkausta. Minä teen sen nopsasti viimeisellä eli neljännellä lapun kerroksella, en siis millään ylimääräisellä langalla¨jälkeenpäin. Samalla kun virkkaan neljättä kerrosta, virkkaan ketjujen kohdalla tämän tilkun kiinni toisiin. Yleensä teen sen heti kolmelta kulmaltaan, näin peitto kasvaa valmiiksi ihan huomaamatta.
  Virkkaan kerralla kymmenisen tilkkua kolmikerroksisiksi, ja sitten neöjännen kerroksen urakalla.

  Silkkilanka - aah. Milloinkas sellaista ihanuutta saataisin tänne etelään...

  VastaaPoista
 12. Neulova narttu, olen ihastellut töitäsi jo monta kuukautta, enkä yhtään kommenttia ole saanut jätettyä. Nyt siis! Kiitos inspiraatiosta, kauniista kuvista, vinkeistä! Olet taitava!

  VastaaPoista
 13. Anonyymi13.10

  Olet saanut paljon mahtumaan palstallesi, ja kun ne sipulitkin vielä vähän lähemmäksi toisiaan...
  Jospa sinne ei sitten enää rikkaruohot mahtuisi kasvamaan, toivotaan ainakin niin.
  -äiti-

  VastaaPoista
 14. wilmiina14.18

  Vai että on Oulussa uusi lankakauppa - sehän on pian päästävä tsekkaamaan! :) Mitä pidit liikkeestä ja millaiset valikoimat?

  Tsemppiä ja sitkeyttä peittoprojektiin!

  VastaaPoista
 15. sirkkis: väriteemana on ollut kesäiset värit.

  pirena: suntäytyy sitten kait hankkia tuita jaipuria. tämä kyseinen väri on kyllä niin nami että. oikein täyteläinen munakoison violetti!

  juuli: tuo "vauhdissa yhdistäminen" on jees, mutku mää aina tahon levitellä ne lappuset eka lattialle ja somitella, niin eihän se sitten passaa

  maija: kiitos! mukava kuulla että tuotoksistani ono llut myös sinulle iloa

  äiti: palstalla käydään rikkaruohosotaa. siellä kun ei ole mitään vesiheinää tai semmoista vaan kunnon juolavehnää ja ohdaketta. sellaista saamarin juurakkoa että!

  wilmiina: minä tykkäsin että oli hyvät valikoimat, sellaista mitä muilla ei ole tarjottavana täällä oulussa. peittoprojekti voi tällä hetkellä erittäinhyvin. tänäänkin on valmistunut kolme. ja illalla aioin tehdä muutaman lisää

  VastaaPoista
 16. Minna P.13.44

  Hei! Olen selaillut blogiasi ihastuksen ja innostuksen vallassa uskaltamatta vielä kertaakaan kommentoida. Sinulla on kauniita töitä, ihania kuvia ja vielä sana hallussa.

  Siitä palstailusta sen verran, että sitkeys palkitaan, jos jaksaa usiamman vuoden samaa palstaa kaivella ja ottaa aina kaiken mahollisen monivuotisen roskan pois. Työ helpottuu vuosi vuodelta. Olen nyt itse neljättä kesää palstalla Saarelansaaresa ja homma alkaa olla jo siedettävää. Katan kaikki käytävät sanomalehdillä ja haravointi- ja ruohonleikkuu jätteillä. Elokuussa aherrus palkitaan!!

  Toimeliasta ja aurinkoista kesää!!

  VastaaPoista
 17. Uusi lankakauppa...pitääpä käydä tsekkaamassa. Kiitos vinkistä! Ihanan värisiä lankoja! :)

  SannaJ.

  VastaaPoista
 18. Maila9.25

  Sulla on aivan ihana blogi, kauniita töitä. Ja tosi mukavaa et ouluun on avattu uus lankakauppa, Sinne pitää päästä heti seuraavalla kaupunkireissulla. Sit ku kesän kiireet täällä maalla ovat ohi. Siihen rikkaruohosotaan tiijän yhen tutun käyttävän sellasta konstia, et laittaa mustaa muovia kasvimaalle ja siihen vaan esim. sipulin kohdalle reikä ja samaten porkkanariviin jättää vain sen rivin kohdan peittämättä muovilla.Ja tosi hyvän sadon saa joka vuosi.

  VastaaPoista
 19. Witsi...Witsi... miten upeita värejä. kuolaan noit värejä aina kaikkien postauksissa... Kumma juttu, sillä olen aina ennen ollut "neutraali-värinen" ihminen...

  VastaaPoista