maanantaina, huhtikuuta 26, 2010

Iso kylä

Sinnehän ne kaikki tiet vievät. Juna, pari metroväliä ja pieni matka jalan. Sitten edessä olikin:

Ja olihan se valtava.

Niin paljon kaikkea ja kaikenlaista ettei tiennyt minne silmänsä laittaa.

Parhaiten mieleen jäivät pienet pullukat enkelit, tai mitä lie kerubeja ne nyt sitten ovatkaan. Miten marmori olikin saatu näyttämään ehdalta selluliitilta?

Pietà-veistos oli todella kaunis, pieni ja herkkä. Vastapainoa kaikelle mahtipontisuudelle ympärillä.

Isolta kirkolta suuntasimme Enkelten sillan kautta kohti Piazza Navonaa. Enkeleistä yksi oli saanut sulkaisan glorian päänsä päälle.

Piazza Navonalla tsekattiin suihkulähteet, joista Fontana dei Quattro Fiumi oli remontin alla. On se huikeaa mitä kivenlohkareesta voikin saada aikaan!

Jatkettiin matkaa edelleen Pantheonin temppelille, joka oli aika mykistävä paikka. Haluaisin olla paikalla kevätpäiväntasauksen aikaan kun aurinko paistaa kupolin reiästä sisään. Se olisi varmasti hieno hetki.

Temppelin edessä olevalla suihkulähteellä söimme vähän pitsaa ja katselimme hulinaa. Samassa naaman eteen tungettiin kameraa, räps räps, ja ennenkuin tajusinkaan, kuvaaja oli kadonnut. Tiedä nyt sitten minkä Voguen kantta naamani koristaa...

Sitten suuntasimme kohti Piazza di Spagnaa, mutta löysimme itsemme Fontana di Treviltä, eikä se eksyminen haitannut yhtään. Niin kaunis että!

Löytyiväthän ne Espanjalaiset portaatkin, mutta se paikka ei oikein sytyttänyt. Paikalla oli valtavasti kaikenmaailman kaupustelijoita, ja portaat satojen ihmisten peitossa. Kiipesin ihan ylhäälle asti, muttei se näköalakaan niin huimaava ollut.

Portailta jatkoimme metron ja junan kautta takaisin Poggio Catinoon, liottamaan tuskaa huutavia jalkoja paljussa, samalla siemaillen proseccoa.

10 kommenttia:

 1. Kivoja kuvia. Näköjään Espanjalaiset portaat kokivat muodonmuutoksen edellis viikolla. Saavuin itse Roomasta 13.4, ja 12.4 portailla ei vielä ollut istutuksia. Silloin oli paljon väljempää :-)

  Ja Panthenonin edessä söimme itsekin pizzaa tai pastaa ja katsoimme hulinaa, eli samoja reittejä on kuljettu. (Tai niinhän kai kaikki turistit Roomassa tekevät).

  VastaaPoista
 2. pia: ne portaiden kukat olivat vielä nupulla, viikon kuluttua ovat taas erinäköiset. eiköhän ne turistit pyöri niitä samoja reittejä, colosseum ja pari muuta jätettiin suosiolla seuraavalle kerralle

  VastaaPoista
 3. tutun näköinen kylä!

  VastaaPoista
 4. Anonyymi20.34

  Hyvät kuvat ja tekstit !
  Tahtoo lisää.
  -äiti-

  VastaaPoista
 5. Anonyymi21.22

  Onneksi (?) peloittelemani "Vapuksi kotiin-projekti" ei toteutunut. Hyviä kuvia ja sanahan sinulla on aina hallussa. T: Marika

  VastaaPoista
 6. helena: minulle aiemmin tuntematon, nytkin vasta pintaraapaisu. mutta huikeita juttuja, ehdottomasti!

  mutsi: täältä pesee, kuvia tuli näpättyä 300 kipaletta, joten näyttämistä piisaa.

  marika: kyllähän sitä vapuksi pitää keritä donitseja paistelemaan. sima tosin jäi tekemättä. tai kaitpa sen vielä kerkiäisi jos pistäisi hösseliksi

  VastaaPoista
 7. Kiitos, kun jaat matkasi kanssamme !

  VastaaPoista
 8. Upeita kuvia, mielettömiä paikkoja, rakennuksia ja kauniita patsaita. Kiitos että jaksat läpsiä näitä kuvia blogiisi!

  VastaaPoista
 9. Voi mahoton kun iski matkakuume. kerran olen Roomassa käynyt ja voisin lähteä uusiksi millon vaan!

  VastaaPoista
 10. Anonyymi3.46

  Die Auswahl an Anhängern ist riesengroß und die thomas sabo online shop deutschland Wahrscheinlichkeit, dass jemand genau das schmuck thomas sabo gleiche Bettelarmband wie man selbst trägt, ist verschwindend ohrringe creolen gering. Auch nach vielen Jahren noch begeistert das Bettelarmband seine Besitzer. Es strahlt einen ganz eigenen thomas sabo uhren billig Charme aus und kann sowohl Glückssymbole, Armband mit Anhänger als auch Liebesbezeugnisse, Freundschaftszeichen oder thomas sabo schmuck günstig einfach modische Akzente beinhalten. Je nach dem, thomas sabo schmuck wie man es schmückt, kann es elegant, sportlich, modisch, thomas sabo charm club anhänger schlicht oder ausgefallen wirken. Es passt sich auf diese Weise immer wieder dem Anlass und dem gewählten thomas sabo shop Kleidungsstil an. Manche Trägerinnen weisen nach einiger Zeit zuhause eine richtige kleine Sammlung an Anhängern thomas sabo engelsflügel auf, um das Bettelarmband immer wieder neu schmücken zu können. So bleibt es auch nach langer Zeit immer noch interessant und kommt niemals aus der Mode. Der Design- und Produktionsprozess bei der Life Kollektion ist sehr ähnlich wie bei der Oliver Weber Kollektion.

  VastaaPoista