lauantaina, maaliskuuta 20, 2010

Jopas, jopas

"Käytäiskö kirpparilla?"
"Käyään vaa."
"Mää tarttisin semmosia pieniä pitsiliinoja, jos siellä vaiks ois."

Ja olihan siellä, kaapin hylly pullollaan!

Lisäksi kivoja tyynyliinoja silputtavaksi, sekä kivoja lasisia kulhoja.

Erikoisin löydöistä oli kuitenkin tämä pitsiliina.

Siinä on keskellä tämmöinen kohollaan oleva kuvio.

Ympärillä tähtikuvioista verkkoa.

Virkattu tämä ei selvästikään ole, eikä mun mielestä nyplättykään. Olisiko ommeltu? Pitsikirja-naiset varmaan tietäisivät.


23 kommenttia:

 1. Ihania kirpparilöytöjä! Tää olis vähän kade, mä en ikinä löydä kirpparilta mitään. Pitäis kyllä taas käydä, jos vaikka jotain sattuis löytymään. :)

  VastaaPoista
 2. Taannoin oli sellaisia monikerroksisia peltisiä "kukka-loomeja" ja mä melkein voisin veikata että nuo kuviot on tehty niillä ja nuo välisolmut on "fransun" -tyyppistä työskentelyä.

  Ja ei, mä en tiedä pitseistä oikeasti mitään; eipä oo tullut tehtyä, mutta koulussa (käsi- ja taideteollinen) joku muistaakseni teki jotain tämän tapaista

  VastaaPoista
 3. Oi, kyllä on herkkuja taas :) Valoa piisaa kuvissa, elpyminen on selvästi käynnissä!

  VastaaPoista
 4. Mie kyllä epäilisin nyplätyksi liinaksi. Oli tehty tavalla tai toisella, joka tapauksessa on upea!

  VastaaPoista
 5. Anonyymi18.12

  Verkkopitsiä, ensin on tehty tuo pohjaverkko ja siihen ommeltu tuo kaikki muu, kaunista. Kukahan on halunnut noista kaikista ihanista pitseistä eroon, onnekasta sinulle. Terv. Lea P

  VastaaPoista
 6. Ensin on tehty punottuja kukkia ja sitten verkkoa tehdessä kiinnitetty kukat pohjaan. Olen kerran nähnyt jossain näyttelyssä vastaavanlaisen.Tuo on todellinen aarre. Minäkin sain antiikkimessuilta tänään kasan pitsejä vähän pienempiä tosin.

  VastaaPoista
 7. Moi!

  Ihanat löydöt! Olen samaa mieltä Lea P:n kanssa, mysteeripitsi on verkkopitsi (filet). Ensin on tehty neliösilmäisestä verkosta koostuva pohja verkkokävyllä -neliöiden kulmissa näkyy solmut- ja sitä on koristeltu neulalla ommellen/punoen. Nähdäkseni kukatkin on tehty suoraan liinan päälle, myös kohollaan oleva keskikukka. Kaikissa näyttää menevän lankoja verkonsilmien altakin.
  Hieno liina, vähän harvinaisempi tekniikka kuin virkkaus!

  VastaaPoista
 8. Saako udella missä kirppikseltä teit nuo ihanat löydöt? Oulussa?

  VastaaPoista
 9. nina: tällä kertaa taisi olla onnea matkassa. harvemmin on ollut kerralla näin paljon aarteita

  ixu: jaa, tuommoisesta tekniikasta en ole kuullutkaan. liina oli jokatapauksessa niin jännän näköinen että pitihän se ottaa

  erika: ja aattele, että menin sinne ihan etsiäkseni tämmösiä liinoja! kirppariltahan harvoin löytää sitä mitä etsii. valosta nyt mitään tiedä, koko päivän on satanut lunta, ihan kun sitä ei jo olisi tarpeeksi...

  outi: ei se kyllä nyplätty ole, tässä ei ole sellaisia kuviota.

  leap: veikkaan että pitsit ovat jostain jäämistöstä. verkkopitsi taitaisi olla järkeenkäypä. en ole koskaan aikaisemmin nähnyt tämmöistä

  sirkkis: olen hypistelly tätä pitsiä ja ihmetellyt miten se on tehty. ei käy järkeen ollenkaan

  rinna: kiva kun saatiin ammattilainenkin kehiin :) ekana luulin että se olisi jotain tyhmää konepitsiä, mutta lähempi tarkastelu osoitti että eipä sittenkään! tämä erikoisuus lähti mukaan vaivaisella yhdellä eurolla!

  sufferina: nämät kaikki löytyivät Oulusta, Kontin kirppikseltä, siis SPR:n kirppis. Se on Limingantullissa, siellä Prisman takan. Siellä on aika hyvin kaikkia tekstiilejä ja pitsiliinojen hinnat ovat yleensä 0,5 - 1 euroa.

  VastaaPoista
 10. WAU mitä löytöjä!!! Onnekas Soile, hyvä hyvä! Just tänään kävin yhden kirpparin läpi pitsit mielessä, mutta eipä osunut mitään ostettavaa eteen. Iloitsen siksi tuplasti sun kaunokaisista. :)

  VastaaPoista
 11. No olipa hyvä, että en eilen ostanut nuita liinoja siitä samaisesta kaapista. Luulen, että pääsivät nyt parempaan kotiin. Noita lasiastioita en kyllä siellä nähnhyt ja mukaani lähti vain pari pussillista nappeja.

  VastaaPoista
 12. Hyvät ovat löydöt! Mulla on Kontti jäänyt parilla viime rundilla väliin, olisi näköjään kannattanut vilkaista sekin paikka. Onnea löytäjälle!

  VastaaPoista
 13. vilma: jospa niitä pitsejä joku kerta sunkin kirpisreisuulle osuis, toivotaan ainaskin!

  satup: olipa hyvä ettet vienyt niitä mukanasi! siellä oli myös ihania emaliastioita, mutta 45 euroa kulhosta on "pikkasen" liikaa

  outi: eikös olekin! musta tuntuu että mä käyn vähän liiankin usein ja pelkästään kontissa. mä en oikein osaa käydä itsemyyntikirppareilla, kun en jaksa kaivella kaikkia epämääräisiä kasoja. kontissa kaikki on järjestely valmiiksi. ja pelastusarmeijalla tuntuu olevan kalliimmat hinnat. esim. pitsiliinat olivat 5 euron luokkaa. no olivat toki vähän isompia, mutta kuitenkin.

  VastaaPoista
 14. Tààltà sitten lòydàt lisàà pitsiliinoja. Perjantaina lòysin kolme entisten lisàksi. Kiinnostaa vaan kovasti, mihin liinoja metsàstàt.

  VastaaPoista
 15. wow! very beautiful!

  VastaaPoista
 16. Arvaanko oikein, että pienten pitsiliinojen tarve poikii taitavissa käsissäsi jotain uutta ja kaunista?
  Kaunis löytö tosiaan tuo frivolité-liina.

  VastaaPoista
 17. Mulla on samalla tekniikalla tehty kohokuvioinen pitsiliina. Luulin sitä koneella tehdyksi. Mukava nyt tietää miten on tehty. Kirpparilta sekin on hankittu :)

  VastaaPoista
 18. Oi mikä ihanuus. Käsittämättömän olemattomalla hinnalla olet aarteen saanut. Ton värkkäämiseen on varmaan kulunut tovi poikineen. Ihana saada iloita toisten löydöistä!

  VastaaPoista
 19. Oletpas aarteen saanut halvalla, kaunis.

  VastaaPoista
 20. Anonyymi15.18

  Hei, tutunnäköinen verkkopitsiliina, kaapista löytyy. Ihastuin siihen aikoinaan Tukholman Indiskassa ja ostin reilu kymmenen vuotta sitten Hesan Indiskasta eli tuontitavaraa, mutta hyvää käsityötä siitä huolimatta.

  VastaaPoista
 21. Anonyymi21.26

  Hei.

  Mulla on samannäköinen pöytäliina, halkaisija 150cm. Olen ostanut sen Kyprokselta, sanoivat paikallisten naisten tekemiksi. Nytkin pöydällä, tykkään.

  Pirkko Lapista

  VastaaPoista
 22. Anonyymi15.14

  Kyproksessa minäkin noita liinoja näin vuosia sitten. Niitä oli siellä joka paikassa ja sanoivat tosiaan sitä paikalliseksi käsityöperinteeksi.

  VastaaPoista
 23. Anonyymi4.09

  Die Auswahl an Anhängern ist riesengroß und die thomas sabo online shop deutschland Wahrscheinlichkeit, dass jemand genau das schmuck thomas sabo gleiche Bettelarmband wie man selbst trägt, ist verschwindend ohrringe creolen gering. Auch nach vielen Jahren noch begeistert das Bettelarmband seine Besitzer. Es strahlt einen ganz eigenen thomas sabo uhren billig Charme aus und kann sowohl Glückssymbole, Armband mit Anhänger als auch Liebesbezeugnisse, Freundschaftszeichen oder thomas sabo schmuck günstig einfach modische Akzente beinhalten. Je nach dem, thomas sabo schmuck wie man es schmückt, kann es elegant, sportlich, modisch, thomas sabo charm club anhänger schlicht oder ausgefallen wirken. Es passt sich auf diese Weise immer wieder dem Anlass und dem gewählten thomas sabo shop Kleidungsstil an. Manche Trägerinnen weisen nach einiger Zeit zuhause eine richtige kleine Sammlung an Anhängern thomas sabo engelsflügel auf, um das Bettelarmband immer wieder neu schmücken zu können. So bleibt es auch nach langer Zeit immer noch interessant und kommt niemals aus der Mode. Der Design- und Produktionsprozess bei der Life Kollektion ist sehr ähnlich wie bei der Oliver Weber Kollektion.

  VastaaPoista