lauantaina, tammikuuta 30, 2010

Odottavan aika on piiiitkä

Ne langat ovat edelleenkin matkalla...pitää siis olla sijaistoimintoja.

Miralda's Triangular Shawl
Malli: Nancy Bush, Knitted Lace of Estonia -kirjasta
Lanka: Itse kehrättyä merinoa, joku reipas 100 grammaa
Puikot: 4 mm
Fiilis: no, ihan jees.

Mutta olisi se voinut isompikin olla. Leveyttä on vähän naftisti, mutta pituutta sitäkin enemmän. Saa sitä kuitenkin ihan kivasti kaulan ympärille kiedottua.

Jätin pois kaikki nypyt mitä mallissa oli. Ne eivät erotu erityisen hyvin edes mallikuvassa, joten päätin jättää väkertämättä. Isoimman timattikuvion ruutupiirustus sai ensin haukkomaan henkeä, mutta se olikin yllättävän looginen. Ainoa missä mentiin metsään ja rytisten, oli tuo viimeinen mallikuvio niskassa. Omasta mielestäni olin täysin kartalla, mutta kun silmukat hupenivat huomasin että oikella puolella on noin kymmenen silmukkaa enemmän kuin vasemmalla. Kun en jaksanut purkaa, tein erinäisiä korjausliikkeitä, joilla sain keskikohdan oikealle paikalle. Toki nuo manööverit näkyvät neuleessa. Mutta hui hai. Kun huivi on kaulan ympärille rytättynä niin kukaan ei huomaa mitään. Ja itse olen niin viisas etten kerro. Hih.

Lankana on itse kehrättyä merinoa, josta alunperin piti tulla villapaitalankaa. Tajusin kuitenkin aika pian etten jaksa nitkuttaa paitaa 2,5 millin puikoilla. Vähän se on epätasaista ja sellaista, mutta toimi oikein hyvin huivissa. Lisäksi langassa on sellainen juttu että toinen topsista oli eri värjäyserää kuin toinen. Huomasin sen vasta kertausvaiheessa. Toisaalta se tuo lankaan lisää eloa.

"Palelee."

Minulta kyseltiin tietäisinkö persoonallisia sukkamalleja kun perinteiset kyllästyttävät. Lisäksi niitten pitäisi olla selvällä suomenkielellä. Tuli vähän tenkkapoo. Ainoat lähteet mitä tulee mieleen ovat Ulla ja sitten se Sukkasillaan-kirja, jossa voisi olla erilaisia tekniikoita sukan tekemiseen. Itse en ole kyseiseen kirjaan tutustunut, joten en voi sanoa siitä sen kummempia. Jos taasen tekniikat ovat hallussa, niin esim. lapasmalleista saa hyviä kirjoneulekuvioita sukan varteen. Ja saahan siitä tavallisesta yksiväristä sukasta vaikka mitä kun sitä koristelee kirjonnalla, napeilla ja nauhoilla. Virkatuilla kukilla, pylpyröillä ja millä nyt sitten keksiikin. Taikka noilla napeilla mitä tein Montera-takkia varten. Jos teille muille tulee mieleen joitain muita kivoja, mainitsemisen arvoisia lähteitä niin jättäkää vinkkiä!

22 kommenttia:

 1. Kaunis huivi ja ihanan väristä lankaa! Haluaisin itsekkin tehdä vaihteeksi kauniin pitsihuivin ja tämä malli voisi olla harkinnassa jos saan tuon kirjaan käsiini :)

  VastaaPoista
 2. Kaunis huivi!

  Knittyssähän on valtavasti sukkamalleja, mutta ohjeet englanniksi... Sitten WSOY on ottanut uuden painoksen (oliko se nyt) Mary Oljen sukkakirjasta, löytyy varmaan kirjastosta.

  VastaaPoista
 3. Ihana huivi.

  Kotimaisia sukkaohjeita on varmaankin eniten Ullassa, Sukkasillaan-kirjassa ei ole mitään erikoisempia tekniikkajuttuja, Mary Oljen Suomalaisessa Sukkakirjassa (saa Jujusta) on enemmän tekniikkaa. Punokset puikoille-kirjassa on muutamia sukkajippoja selitettynä suomeksi, mutta se ei ole varsinainen sukkakirja.

  VastaaPoista
 4. Saanks lainata huivia sitten ti-iltana? Tai edes kokeilla huomen iltana?

  VastaaPoista
 5. On se ihana. :)

  Missäköhän se mun Miraldani on...?

  VastaaPoista
 6. Kaunis, kaunis! Arvoa lisää vielä se, että lanka - joka on hieno väriltään - on ihan itse keträtty :)

  VastaaPoista
 7. foxy: tää kirja on pullollaan kivoja malleja. ostin akateemisen kirja-alesta. liekö eää jäljellä?

  kaisa: se knitty ja vaikka mitä muuta tuli mullekin mieleen, mtta notta jotta suomeksi...

  hanna: kiitos, tuo Oljen kirja pitää joskust tsekata itsekin

  lissu: saat kokeilla ja lainata, kunhan et vie mukanasi :)

  taina: jaa-a, oletko katsonut eteisen lipaston vasemmasta laatikosta? :D

  pirle: kiitos, onhan se hienoa että niistä kehrätyistä voi ihan oikeasti jopa tehdä jotain!

  VastaaPoista
 8. Aika huokailla ja ihastella, taas :) Ihana väri huivissa, ah. Ja muutenkin, oih!

  Minulla on Sukkasillaan, mutta ei tosiaan sen kummempia erikoistekniikoita sisällä.. Mary Oljen yksi vanha neulekirja löytyy myös, en olekaan pitkiin aikoihin sitä selannut, muinoin olen kyllä paljon erilaisia pitsejä sieltä bongannut tehtäväksi.

  VastaaPoista
 9. Hieno tuli. Ja että ihan vaan sijaistoimintona. Huhhuh. Ja palelee täälläkin.

  VastaaPoista
 10. Kyllä nuo sinun sijaistoiminnot ovat ihmeellisiä. Taas upea huivi ja ihana väri. Täytyy sanoa ,että melkein katteeks' käyp'.

  VastaaPoista
 11. Komea huivi! Olen katsellut samaa mallia silä silmällä, mutta kun se aloitetaan alhaalta.. mulle kävi vähän samoin Enen huivin kanssa, jossa jäi mystisesti liikaa silmukoita toiselle puolelle ;-)
  Eikä niiden "nuppujen" eli "noop"ien puutetta huomaa.

  VastaaPoista
 12. Ihan mukavan näköistä sijaitoimintaa :)

  VastaaPoista
 13. Kauniita neuleita taas, niin tämä huivi kuin edellinenkin. Myssy on väriltään minun makuuni, oikea herkku.

  VastaaPoista
 14. Tuo kirja oli ainakin viimeksi katsoessani halvempi Book Depositoryssä kuin Akateemisen alessa, että sieltä pitäisi saada.

  VastaaPoista
 15. Aivan ihana huivi.

  VastaaPoista
 16. Hiano huivi, snoo yksi kade. ;)
  Mulla on villit silmukat Sukkia-kirja, joka on suomeksi. Siinä on erilaisia kantapäitä, 2 erilaista kärjestä aloitusta ja varmaan jotain muutakin. Yksikään sukkapari ei kyllä ole innostanut mua just niitä väsäänän, mutta olen sieltä opetellut noita aloituksia ja tiimalasikantapään käärityillä silmukoilla. Eli jos sellaisia tietoja kaipaa, niin käypänen kirja. Tosin kuvat harmittaa, kun on ollut tärkeämpää saada valukuvamalli hienoon asentoon kuin sukan tkniset yksityiskohdat näkyviin. :( Kirjatorilla maksoi syksyllä reilun kympin.

  VastaaPoista
 17. Hieno! Minä meinasin myös neuloa tuon huivin ilman niitä nyppyjä. Olin jotenkin ajatellut että huivissa ei niitä edes ole kun en niitä kuvista ollut rekisteröinyt, joten olin vähän hämmentynyt kun erään kerran katselin kaaviota ja totesin että siellähän niitä on.

  VastaaPoista
 18. Vierailen hyvin usein sivuillasi. Tuot ahkerasti uutta työtä näytteille, osaat kirjoittaa hauskasti mutta ennen kaikkea jaat pyytettömästi malleja, neuvoja, hyviä linkkejä (ja vinkkejä). Suurkiitokset!

  VastaaPoista
 19. Kaunis huivi ja ihan just mun värinen! Ja yhdyn edelliseen kommentoijaan, hän vei sanat suustani ;-)

  VastaaPoista
 20. mites ois tää :

  Suloiset sukat
  Hoelgaard Johansen, Stine
  Sukkia ei koskaan ole liikaa. Ei ainakaan jos ne ovat näin värikkäitä ja suloisia kuin tässä hauskassa oppaassa.

  Suloiset sukat pursuaa ideoita ja ohjaa mutkattomasti sukkaparien tekijöitä. Ohjeita riittää nilkkasukista polvipituisiin, puikoilla neulotuista virkattuihin. Valittavana on sukkia arkeen, vapaa-aikaan ja juhlaan, kesähelteisiin ja pikkupakkasiin: esimerkiksi verkkosukkia, vauvatöppösiä ja golfsukkia, jopa lämmittimiä kumisaappaisiin ja varpaita tuulettavia aurinkosukkia. Sekin selviää, että sukkien tekemisen voi aloittaa alhaalta, ylhäältä tai sivusuunnasta. Ohjeiden pohjalta on helppo kehitellä omiakin ideoita, malleja ja väriyhdistelmiä.

  Stine Hoelgaard Johansen on arvostettu käsityöalan opettaja, jonka kokemus ja innostava ote huokuvat tästä houkuttelevannäköisestä oppaasta.

  Samaa sarjaa:
  Stine Hoelgaard Johansen: Hurmaavat huivit
  Benedikte Rathmann Hansen: Trendikkäät tohvelit

  VastaaPoista
 21. Anonyymi3.12

  Die Auswahl an Anhängern ist riesengroß und die thomas sabo online shop deutschland Wahrscheinlichkeit, dass jemand genau das schmuck thomas sabo gleiche Bettelarmband wie man selbst trägt, ist verschwindend ohrringe creolen gering. Auch nach vielen Jahren noch begeistert das Bettelarmband seine Besitzer. Es strahlt einen ganz eigenen thomas sabo uhren billig Charme aus und kann sowohl Glückssymbole, Armband mit Anhänger als auch Liebesbezeugnisse, Freundschaftszeichen oder thomas sabo schmuck günstig einfach modische Akzente beinhalten. Je nach dem, thomas sabo schmuck wie man es schmückt, kann es elegant, sportlich, modisch, thomas sabo charm club anhänger schlicht oder ausgefallen wirken. Es passt sich auf diese Weise immer wieder dem Anlass und dem gewählten thomas sabo shop Kleidungsstil an. Manche Trägerinnen weisen nach einiger Zeit zuhause eine richtige kleine Sammlung an Anhängern thomas sabo engelsflügel auf, um das Bettelarmband immer wieder neu schmücken zu können. So bleibt es auch nach langer Zeit immer noch interessant und kommt niemals aus der Mode. Der Design- und Produktionsprozess bei der Life Kollektion ist sehr ähnlich wie bei der Oliver Weber Kollektion.

  VastaaPoista