tiistaina, joulukuuta 22, 2009

Jokojoko?

Minulta on joskus kysytty kehräänkö lankaa tilauksesta. Kohteliaasti olen kieltäytynyt. Miksikö moinen tiukkapipo? Let me tell you.

Sain eilen merinosilkin (70/30%) valmiiksi. Yhteensä noin 1 376 metriä ja 200 grammaa huivipaksuista lankaa. Jos muutetaan kehräämiseen mennyt aika tavallisiksi kahdeksan tunnin työpäiviksi, niin työpäiviä tulee ainakin seitsemän. Mikäpä sitten lienee sopiva rahallinen korvaus seitsemästä työpäivästä? Mikä olisi vyyhtien hinta? Siksi en tee tilauksesta. Lahjaksi kylläkin.

Ja mustien, vähän kiiltävien lankojen kuvaaminen tässä valossa on niin arsesta ettei mitään määrää.

Tänään tein uusimman Maalaisunelmia lehden ohjeella tryffeleitä. Sekä tummasta suklaasta että valkoisesta. Oli aika hyviä. Tai ei hyviä vaan taivaallisia!


7 kommenttia:

 1. Vuoristomajalla odottaa lisàà òljyà - jos noin niin kuin vaihtareiksi. Oman tyòn hinnoittaminen on yàk -juttu! Ja varsinkin , jos sillà pitàisi elàttàà itsensà ja perheensà. Ja aina vain vakuuttuneempi olen, ettà eràs tahtoo olla kaveri sinun kanssasi! Oikein sydàn-kaveri!

  VastaaPoista
 2. lissu: otetaan sitä öljyä sitten pakaasit täyteen :D nyt mun uteliaisuus herää. kuka on tämä suklaan ystävä?

  VastaaPoista
 3. Oliko noiden tryffeleiden teko vaikeaa??? Varmasti ihania. Minusta jouluun kuuluu tryffelit ja vihreät kuulat.Kun ajattelee miksi langoille tulee hinta pienissä yrityksissä, kehruu on hidasta varsinki jos haluaa tasalaatua.

  VastaaPoista
 4. sirkkis: tryffeleiden teko on helppoa kuin heinänteko. sulatetaan suklaa ja kaverit vesihauteessa. lisätään "mausteet". annetaan hyhmiä ja sitten muotoillaan palloja, jotka pyöritetään esim. kaneli-kaakao jauheessa. mulla on paketti vihreitä kuulia jemmassa... käsinkerhäämällä ei kyllä itseään elättäisi. ellei sitten tee jotain überpaksua lankaa.

  VastaaPoista
 5. Upeaa lankaa:)Ja joulunvalmistelut on täällä Lankalassa aikas lailla leipomusten ja herkkujen osalta vaiheessa...

  VastaaPoista
 6. villa lankala: kyllä se joulu tulee vaikkei olisikaan sen seittämää sorttia pöydässä. mulla on vaan hirttänyt kiinni näitten suklaa juttujen kanssa

  VastaaPoista
 7. Kaunista lankaa. Työn määrä vaikuttaa kyllä aikast hurjalta, mutta sun työn jälki on kyllä hienoa.

  Voi olla kuitenki, että vielä itse harkitsen muutaman kerran, ennen kuin raahaan rukin isäni ullakolta. ;)

  Suklaa on kyllä Joulun tärkeimpiä osia. Maukasta Joulua!!!

  VastaaPoista