torstaina, marraskuuta 19, 2009

Pimeää valoa

On pimiää, on. Pimiää kuin siellä yhdessä paikassa. Poika tuumasi että talvella ei aurinko paista, oikeassa on. Päivä on vain ponneton harmaa hönkäisy. Sataisipa edes lunta. Pyryttäisi, tuiskuttaisi, tupruttaisi. Ihan miten vaan, tyyli on vapaa. Kun vain olisi lunta.

Kun laittaa kaikki valot päälle niin näkee just ja just ommella. Tämmösen kietaisumekon menin sitten tekemään. Ihan satatyytyväinen en ole, mutta kyllä tätä kehtaa kotona käyttää ja vaikka ihan ovenkin avata, jos joku erehtyy ovikelloa soittamaan. Kangas on Iinulta ja malli Ottobre Woman -lehdestä numero 5/09, malli 7.

Meidän perheellä on muuten uusi harrastus, tai tarkemmin sanottuna siipalla on uusi harrastus. Harrastuksen tarjoaa ilmeisesti Oulun Kaupunki. Tässä eräänä aamuna n. kuukausi sitten teillä oli vähän kuuraa. Joten kaupunki ampui kadut täyteen jotain käsittämätöntä soramurskaa. Sen jälkeen on ahkerasti paikattu pyöränkumeja. Jos ennen meni yksi rengas per vuosi, niin nyt on mennyt jo neljä reilussa kuukaudessa.

Siippa tosin ei erityisemmin tykkää uudesta harrastuksestaan. En tosin ole varma itsekään onko se erityisen hauskaa kun aamulla huomaa renkaiden olevan tyhjät ja kun laukkaa pysäkille, näkee vain bussin takavalot. Sitten kun saa johonkin bussiin itsensä ängettyä, niin siellä on n. 100 muutakin. Ja lisäksi niitä muualta tulleita, jotka ei tajua että aamulla bussissa pitää mököttää ja olla hiljaa.

Taidan mennä hengittelemään paperipussiin.

18 kommenttia:

 1. Meillä oli pari talvea sitten ihan sama tappajasepeliongelma, mutta se ratkesi kevlar-suojatuilla pistosuojarenkailla. Vähän ovat painavammat kuin normaalit renkaat, mutta ei ole sen jälkeen puhjennut.

  VastaaPoista
 2. Ihana postaus. Sait hymyn mun huulille! Ei oo paljoo viimeseen 24 tuntiin naurattuanut, mutta nyt hymyilen. Kiitos!

  VastaaPoista
 3. Juu nyt naurattaa, vaikka niin synkkä päivä on ollutkin.
  Tuli mieleen elokuullinen maratonreissu Helsinkiin. Hotellissa majoittuneena me ja sitten hirviä määrä italialaisia, jotka ei ollenkaan ymmärtäneet, että suomessa aamiaisella syödään, eikä puhua pulputeta.Sillon teki mieli mölistä, että olokaa hilijaa... eikähän ne ois ymmärtäny edes ;D

  VastaaPoista
 4. tuus tänne Savoon. Väittävät näitä paikallisia puheliaiksi, mutta ei ne kyllä onnikan kyydissä mitään pukahda. Oulussa on muuten perin kohteliaita onnikkakuskeja, täällä paikalliset vain murisevat kun kyytiin astuu.

  VastaaPoista
 5. kaisa: kalevassa ne olikin otsikoineet: Tappajasepeli puhkoo renkaita! mua vähän nauratti. pistosuojattuja olen harkinnut, ovat vaan melkoisen hinnakkaita...

  vilttitossu ryysynen: kun on tarpeeksi kurjaa niin johan se naurattaa

  päivikki: italialaiset ovat ihan oma lukunsa :D

  riikkas: kyllä täällä usempi kuski tervehtii jos niille jotain ite eka sanoo, tosin niitä mykkiäkin kuskeja löytyy. mutta aamuisin bussin kyydissä ollaan hiljaa, sitten illalla voi vaikka jotain jo puhuakin. mutta ei aamulla, ei!

  VastaaPoista
 6. Tuosta sarjakuvasta ainakin on mökötys kaukana!

  VastaaPoista
 7. Meilläpäin sanotaan että on "Pimiä ku Pokelasa jouluna." Tiedä sitten kuin pimiää siellä on ollu.

  Kiva mekko. Oikein harmittaa, kun en enää muista vaateompelun saloja.

  VastaaPoista
 8. Ai pitääkö Oulussakin murjottaa bussissa. Minä luulin, että se on sääntö vain täällä Hesassa ;o)

  VastaaPoista
 9. Voi mitä ihanuuksia, langat ja tuo laukku ainakin, oikein silmiä hivelee.
  Mua aina kanssa talvisin potuttaa kun pyöräteille laitetaan liukkaudenestoksi niitä suuria kivenmurikoita. Ei ne auta jalkamiestä eikä pyöräilijää, kumit kyllä puhkoo. Mikä siinä mahtaa olla, ettei tavallista hiekkaa voi levittää, niinkuin ennenvanhaan.

  VastaaPoista
 10. No jo vain koltulla oveb voi aukaista, tai siis kàdellà koltti pààllà. Kuin myòs pyòritellà pikku-ukkoa. Nàmà alkuasukkaat tààllà eivàt KOSKAAN voisi mennà yksin syòmààn, kàvelylle tms. Kuolisivat ikàvààn - tai pòlòttàisivàt itsekseen.

  VastaaPoista
 11. Kaunis kietsu:)

  Toivottavasti kaupunki lopettaa tuon harrastuksen tarjoamisen piaan;)))

  VastaaPoista
 12. Mulla ottaa kans tämä kaupunki nykyään niin pattiin, etten tiedä miten olisin. Koska on marraskuu ja olen näköjään menettänyt kaiken tarmoni, tyydyn mököttämään ja murjottamaan. Kietsusi on kiva. Syliin hyppykuvat suloisia. Tsemppiä siipalle!

  VastaaPoista
 13. Kiva kietaisumekko, ihana kuvakollaasi!

  Ja edellisen postauksen laukku... olen sanaton ihailusta!! :)

  VastaaPoista
 14. pirle: ei täällä muuten mökötetä, paitsi linja-autossa :D

  tiina: varmaan jotain tosi pimeää. mulla vaateompelu tuottaa silloin tällöin tuskaa, yleensä se jouhtuu ohjeesta ja sen tulkitsemisesta

  taijak: mä uskon että sama sääntö on voimassa koko maassa...

  pirena: muistan että vielä penskana se oli ihan hiekkaa. ja sitä laitettiin vain kadun toiseen reunaan jotta toisessa pystyi menenään potkukelkalla tai hiihtää. ei semmonen onnistu enää. pulkkakin menee hetkessä rikki.

  lissu: sun kakkoskotimaan ihmiset varmaan masentuisivat täällä täysin!

  villa lankala: jaa-a veikaan että tätä harrastusta jatkuu muodossa tai toisessa sinne vapun korville. :)

  outi: sellainen tehokas mökötys auttaa ainakin joskus. Onneksi marraskuuta ei ole enää kauaan jäljellä ja joulun jälkeen alkaa jo valoistuakin

  siinak: kiitos, pieni änkesi linssiluteeksi. tuossa eka kuvassa se vasta tönii ovea ulkopuolelta...

  VastaaPoista
 15. Kivan näköinen mekko!

  Pimiää on täällä etelässäkin. Tekisi mieli ryömiä peiton alle ja nukkua jouluun.

  VastaaPoista
 16. Meillä meni pieni omaisuus vauvatalvena tappajasepelin puhkomiin vaununrenkaisiin. Onneksi kadun toisella puolella oli pyöräliike.

  Siis meillä mies ei innostunut tuosta kuminpaikkailusta harrastuksena.

  VastaaPoista
 17. Anonyymi3.59

  Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 18. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista