lauantaina, lokakuuta 24, 2009

Ryöpätty, lingottu, mankeloitu

Oli kiireinen työviikko. Olo on kuin jyrän alle jääneellä. Jyrätyn lisäksi myös ryöpätty, lingottu, mankeloitu ja mitä vielä. Niin sekä yksi migreenikohtaus. Eikä yhtään naurata, koska ensi viikko tulee olemaan samanlainen. Jos edes se migreenikohtaus vaikka jätettäisiin väliin. Iltaisin en ole jaksanut enää vääntäytyä koneen ääreen, ja readeri kertookin, että lukematta olisi joku 50 blogipostausta...

Kaikesta huolimatta minulla on uusi, kaunis mekko. Pitäisköhän laittaa se ensi viikolla päälle töihin, niin ei tuntuisi niin kamalalta?

Mekkokangas on velvetonia ja se on ostettu Iinulta. Onnistuin saamaan viimeisen palasen, jipjip! Kaavana käytin hyväksi havaittua Imkeä.

Koristenauhojen käyttö sai alkunsa siitä, kun kangas ei sittenkään riittänyt täyspitkiin hihoihin. Hihat piti kikkailla kahdesta palasta, joten sauma piti saada jotenkin piiloon. Koristenauhassa on pohjalla limenvihreää leveää satiininauhaa, jonka päälle ompelin vaaleanpunaista punottua koristenauhaa. Siinä saikin tikata kieli keskellä suuta, että menisi edes vähän suoraan. Kaula-aukon reunassa on vaaleanpunaista rikrak-nauhaa.

Helmaan ompelin helmapitsiä, joka on yläreunastaan pikkaisen rypytetty. Sivusaumoihin, vyötärön kohdalle, ompelin solmiamisnauhat. Mekko saa niillä vähän muotoa, enkä näytä raskaana olevalta Muumimammalta.

Kaikki koristenauhat sekä helmapitsi on ostettu Nappi-Kikasta. Kiitos Seijalle, joka jaksoi kaivella erilaisia koristenauhoja ja arvoida mikä toimisi parhaiten.

Suurin kiitos menee kuitenkin Mekkokeijulle, joka puhalsi hyvää ompeluenergiaa. Virtuaalinen Kaunis Veera -keksipaketti hänelle!20 kommenttia:

 1. Tosi kivan näköinen mekko. Uskomatonta miten jotkut jaksaa väkertää noin hienoja töitä kuin sinä :)

  VastaaPoista
 2. Kyllä tuli hieno! Kannatti vähän anella ja lahjoa mekkokeijua :D Hui, mulla samanlainen viikko edessä, jostain pitäisi nyt viikonlopun aikana saada energiaa varastoitua. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 3. Ihana mekko, niin sinunnäköinen!

  VastaaPoista
 4. Kaunis mekko. Tuo kangas on ihanaa ja yksityiskohdat sopivat hyvin siihen! Kiva, että viikkosi kruunattiin ja palkittiin onnistuneella vaatteella. Tsemppiä ensi viikon haasteisiin!

  VastaaPoista
 5. Hienosti tehty, ihana, tyylikäs mekko!

  VastaaPoista
 6. iida: kiitos,se värkkääminen vaan on niin mukavaa, silloin kun se sujuu

  maria: kiitos, pitää koittaa ottaa viikonloppu iisisti, jos vaikka sitten taas jaksaisi

  eila: tämä on juuri minunoloinen mekko, ja pimeän syksyksynkeskelle tarvitaan jotain piristävää

  jaana: tää kangas oli niin ihanaa! aikas kruusattua, mutta sisäinen harakkani rrrakastaa!

  elios: kiitos, aikas monta tuntia meni noita nauhoja ommellessa....

  siina*k: kiitos sinullekin!

  VastaaPoista
 7. Siehän olet kuin Pohjolan lumineito röyhelöinesi :) Noin sievä ja kuitenkin kai lämmin syksyn ja talven viileisiin. Toivottavasti hoitaa mankeloitua mieltä ja kehoa.

  VastaaPoista
 8. Tuo on ihan ylimakee mekko:) Rohkeesti olet yhdistänyt materiaaleja hyvällä menestyksellä. Rentouttava viikonloppu, jotta taas ensiviikolla jaksaa sorvi äärellä!

  VastaaPoista
 9. Siitähän tuli kaunis :)

  VastaaPoista
 10. Keiju kuuli pyyntösi, hyvin kävi. Jätti jotain keijumaista mekkoosikin. Taikaa. Nostan hattua uskalluksellesi yhdistää erilaisia elementtejä, joista pidät. Lopputulos on onnistunut ja tekee mielestäni oikeutta kankaalle. Niin ja voima olkoon kanssasi ensi viikolla. Jospa se keiju pöläyttäisi jotain?

  VastaaPoista
 11. No oli tosiaan mekkokeiju suosiollinen ;) Kyllä tuli hyvä mekko! Kaunis. Ei varmaan kävele vastaan samanlaista :)

  VastaaPoista
 12. pirle: kyllä tällä on lääkinnällisiä vaikutuksia :)

  villa lankala: onhan tää toki vähän siirappinen. materiaalinen yhdistämisessä kannattaa vaan rohkeasti kokeilla.

  annikainen: kiits!

  outi: kiitos outi. mutta onkohan keijupöly luokiteltavissa kielletyiksi piristeiksi?

  susi: mekkokeiju oli suosiollinen, jospa vaikka uskaltauisin tarttua seuraavaan ompeluprojektiin. se on trikoota ja siten vähän arveluttavaa

  VastaaPoista
 13. Mekkokeiju13.23

  Kiitsa kekseistä ;)

  VastaaPoista
 14. Ihan sinun näköinen mekko siitä sitten muovautui:)
  Hauska tuo nauhaidea!

  VastaaPoista
 15. Onpa aika ihana ja ihan sinun näkönen. Paljon kaikkea, mutta ei kuitenkaan liikaa. Minä haaveilen kevyesti huovutetusta villakankaisesta mekosta...haave toteutuu tällä vauhdilla ehkä syksyllä 2012. :)

  VastaaPoista
 16. Blogissani on yksi läpykkä sulle.

  VastaaPoista
 17. mekkokeiju: ole hyvä vaan, älä syö kerralla kaikkia ettei maha tule kipeäksi

  iinu: mii laiks, ja sehän se pääasia lieneekin? kangas oli äärimmäisen ihanaa! trikookin on jo leikattu, ei vaan ollutkaan yhtää trikooneulaa koko talossa

  amelie: vähänhän tässä ylipyntätyn joulukuusen kanssa kilpaillaan :D juu sellainen huopamekko olisi ihana, jottain kivoja koukeroita siitä pittäisi olla. kässämessuilla hiplesin muutamaan mekkoa, olivat päheen värisiä

  maaru: kiitos lätkästä, vaikka taidankin tällä kertaa luistaa itse haasteesta.

  VastaaPoista
 18. Suloinen on mekko ja mekon tekijä! :)

  VastaaPoista
 19. Vau, upea mekko. Kuten kaikki muukin, mitä teet.

  Siksipä annoinkin blogillesi tunnustuksen. Voit hakea sen täältä:
  http://satumaisiatarinoita.blogspot.com/

  VastaaPoista