maanantaina, lokakuuta 05, 2009

Maanantai

Joskus maanantai vaan on.

Aamulla poljin pyörällä ensin kuusi kilometriä rankassa räntäsateessa. Sitten kuului poks, ja loput kaksi kilometriä talutin pyörää, jonka takakumi oli puhki. Siinä se luonne kehittyi ja kasvoi. Ihan kerrostalon kokoiseksi.

Pyöräliike onneksi korjasi renkaan, ja pääsin töitten jälkeen kotia. Tosin kotimatkalla oli kova vastatuuli, ja lumisade tuntui akupunktiolta kasvoilla. Lisäksi joku ihastuttava autoilija roiskautti lätäköstä vettä naaman märäksi. Liekö ollut Audi-kuski?

Kärsi, kärsi, kirkkaamman kruunun saat:

Kotona odotti paketti. Paketista löytyi vaaleanpunainen silkkipaperipaketti, jonka sisältä kuoritui maailman kauneimpia kankaita.

Kankaiden välistä vielä pätkä ihanaa Punahilkka-nauhaa.

Kiitos Iinu, pelastit päivän!

10 kommenttia:

 1. Kuulostipa tutulta päivän kuvaukselta! Paitsi mun takakumi ei menny puhki, siinä vaan ei pysy ilmat sisällä! Aamulla katoin ulos muka ihan mielissään, että kiva ku sataa lunta. Sitten ripsarit poskilla, silmät lumihiutaleista kipeenä ja vaatteet märkänä ei ollu enää töissä yhtä hyvä fiilis...;)

  VastaaPoista
 2. Voi sinua pohjoisen urheaa pikku naista!!! Pari tuomoista kokemusta lisää ja sinusta luetaan historian kirjoissa sisukkuuden perikuvana. Aattele, minkä palkinnon sait! Baci

  VastaaPoista
 3. No jopas on mahtunut vastoinkäymisiä yhteen päivään...Kiva, jos paketti vähän piristi:)

  VastaaPoista
 4. Tuota maanantai-angstia oli tänään myös kovan tuulen lisäksi etelässä:/ Mulla anoppi ja auto;)
  Kaikki kenkkuilee kun on huono ilma.Tuo paketti valaisi aivan varmasti loppupäivän.

  Kaikesta sydämmestäni toivon sinulle paljon, paljon parempaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 5. Onneksi oli paketti, ei tuota muuten olisi kestänyt. Yhdistelmä maanantai&räntäsade ei ole paras mahdollinen ilman vastoinkäymisiäkään!

  VastaaPoista
 6. riikka: mä oon jo niin vanha että olen oppinut pukeutumaan veden ja tuulen pitäviin tuulipukuihin :D mutta on se räntäsade sinällään ihan kasvattava kokemus...

  lissu: se on kato täällä pohjanperukoilla vaan pärjättävä, prkl! talvella on kyllä ihan mukava pyöräillä, mutta tämä loskapaska, huoh

  iinu: ei se piristänyt vähäsen vaan paljon. siippakin tuli pällistelemään että mitä hihkun kun nauha löytyi piilostaan :)

  villa lankala: maanantait joskus vaan ovat. sitä koittaa ajatella ettei se tästä enää kamalammaksi voi mennä. ja kyllä se vaan voi. ihan mielenkiinnolla odottelen huomista

  pikkusisko: ilman tätä pakettia olisi se luonne kasvanut niin järkyttäviin mittoihin että mitenhän sitä sitten olisi oltu

  VastaaPoista
 7. Voi herraisä! Se kelihän oli ihan kaamea. Joskus se on just noin. Mutta onneksi kärsimys palkittiin. Noiden kanssa kelpaa!

  VastaaPoista
 8. Ainakin sait ihanan piristyksen illallesi :)

  Maanantait on ihan jostain syvältä. Onneksi sitä ei ole enää jäljellä pitkästi ;D Lumisade on ihan mukavaa, mutta tuo tämän päiväinen räntäsade ei kovinkaan hohdokasta. Kengät kastuu, autot roiskii päälle kurat jne. Kaipailen melkein jo pakkasia, kun pipokin tuli neulottua :D

  VastaaPoista
 9. mä en pysty edes kuvittelemaan millaista on ollut eilen pyöräillä VASTAtuuleen! Ihan tarpeeksi ärsytti kun kaikki ovet tempoilivat tuulen voimasta selälleen tai paiskautuivat kiinni.
  Älyttömän positiivista oli että löysit pyöräkorjaamon, niitä ei ihan joka kaupungissa taida ollakaan. Ja että postilaatikossa odotti laskupinon asemesta ihana kangaspaketti. Wau, varmaan voittajafiilis.

  Ps. huomenna räntäsateessa uusiksi? Sitä on luvattu.

  VastaaPoista
 10. Upeita kankaita tosiaan, nuo pelastaisi pahemmankin päivän :)

  VastaaPoista