sunnuntaina, syyskuuta 13, 2009

Houkutuksille altis

Melkein onnistuin suunnitelmissani olla hankkimatta lisää lankaa ennen vuoden vaihdetta. Melkein.

Toisaalta jos hankinnat neulotaan samoin tein joksikin tuotteeksi, eikä varastoida seuraaville sukupolville, niin ehkä sitä katsotaan läpi sormien? Pojat siis saivat pipot.

Malli: Turn a Square
Lanka: SandnesGarn Duet, kaksi kerää per pipo
Puikot: 4 mm
Fiilis: jeps

Duett oli minulle ihan uusi tuttavuus ja meistä tuli heti kavereita. Langassa on noin puolet puuvillaa ja loput merinoa. Tuntu on lämmin puuvillainen, pehmoinen mutta jämäkkä. Eikä varmasti kutita. Lankaa on mukava neuloa eikä se silmuunnu, ellei sitten yritä kovasti. Pipo valmistuu yhdessä illassa jos ei mene nukkumaan yhdeksältä. Ainoa pieni miinus että kerällä on kuitenkin aika vähän tavaraa, eli isompi vaatekappale syö armotta lankaa ja on painava.

12 kommenttia:

 1. Tuleeko pipo kalliiksi? Langan puolesta? (Sun hikeä ei lasketa.)

  VastaaPoista
 2. matroskin: duetin hinta per kerä oli muistaakseni 4.20 joten pienellä laskutoimituksella pipon hinnaksi tulee 8.40. Jos tekee yksivärisen niin kaksi pipoa pitäisi tulla kolmesta kerästä. Niin ja riippuu sitten pipon koosta tietty.

  VastaaPoista
 3. Virkkasin aivan ihanan paidan Dalegarnin Lerkestä, joka on Duettia vastaava ja pesin sen ohjeen mukaan - perhana huopui.

  Että ota ensimmäinen pesu varovasti ja katso miten käyttäytyy!

  VastaaPoista
 4. Ei tietenkään tuollaista ostosta lasketa, jos se heti neuloontuu. Jäikö edes golfpalloa?

  VastaaPoista
 5. Pipojen alapuoliset osat ihanan ihania! Oiskohan tuosta langasta minun hipiälle? Istuin eilisen illan tuon sinun pikku kätösin kehräämästäsi merinolangasta virkkaami salomon-baktus kaulassa ja viitä vaille kutitti! Siis tuliaiseksi menee. (Olisi muutenkin mennyt. Mutta se on salaisuus.)

  VastaaPoista
 6. Kauniit pipot!
  Kutittamaton lanka on aina plussaa, minä ja muutama muukin meillä on hyvin herkkähipiäisiä.

  VastaaPoista
 7. Pipotehdas on siis käynnistynyt;D

  Tuo lanka taitaa olla just passeli pipoihin. Harvalla pojalla on oman äidin itse neulomaa pipoa.

  Ja tuota puikoille heti päätyvää lankaa ja suitsait-sukkelaan neuleeksi valmistuvaa lankaa ei lasketa;D Kaikkien lankojen pitäisi osata käyttäytyä just noin.

  VastaaPoista
 8. Kivat pipot! Tuollaiset hankinnat katsotaan ilman muuta läpi sormien :)

  VastaaPoista
 9. No ei tietenkään tuollaista lankaostosta lasketa. Tuohan oli sitäpaitsi välttämättömyystarvike, joita ei muutenkaan lasketa ostoksiksi!

  VastaaPoista
 10. nunt: duetin vyötteessä luvataan 40° villapesun kestävyyttä, mutta pitääpä sitten miettiä miten pesee. kiitos vinkistä

  outi: ne het neljä golf-palloa. sinne säilöin suurella hartaudella muitten vastaavien sekaan

  lissu: siis se ruskean-kukertava kutitti? no voe mahoton. sun pitänee sirrtyä silkkiin ja sellasiin, lääkärin määräys. duett tuntuu täysin puuvillalta, mutta jos sulla on taipumus villa-allergiaan niin sittenhän sekin kutittaa.

  mammutti: tässäkin pääasia että pojat itse tykkäävät. meillä pojat eivät ole niin nöpönuukia villan kanssa, kunhan se ei ole erityisen karkeaa, sellainen pistelee minuakin.

  VastaaPoista
 11. villa lankala: pipotehdas tälleen väliaikaiseksi, nyt on jo siirrytty muihin vaatekappaleisiin. mutta pipoihin ja esims. kaulureihin tää on oikin passeli. tästä samaisesta langasta on olemassa myös ohuempi versio mini duett nimellä.

  helena: kiitos kannustuksesta

  pikkusisko: mitähän muita "katsotaan läpi sormien" -ostoksia vielä keksisin?

  VastaaPoista
 12. Muistatko yhtään, monta silmukkaa sulla oli näissä aloittaessa?

  terv. nimin. Kaksi kerää lankaa oottamassa ja mallitilkkua ei malttaisi tehdä...

  VastaaPoista