keskiviikkona, syyskuuta 09, 2009

Ensimmäinen ja viimeinen

Tikuttelin itselleni Noro Kureyon Sock -langasta sukat. Värit ovat jees ja tuntu on jees. Mut, mut. Yhden päivän testaamisen jälkeen kantapää on huopunut, samoin pohja. Pari päivää lisää testiä ja varmasti löytyy reikä. Pöh, sanon minä. Jos lanka kestää kulutusta vähemään aikaa kuin mitä menee neulomiseen niin pöh! Ja kun on vielä suht kallistakin, niin vielä isompi PÖH! Ensimmäiset ja viimeiset sukat Norosta, tätä ei tähän talouteen lisää tule.

Tuohon "harmistukseen" kun lisätään vielä kaatosade kotimatkalla ja vuotava kumisaapas...

Muttei ihan vaan pelkästään harmittaisi, niin rukilta valmistui pari päivää sitten merinon ja silkin (80/20%) sekoitetta, sellaiset 100g/280m. Tää on kivaa.


22 kommenttia:

 1. Aika jännä, mulla oli norosukat koko viime talven lempparikäyttösukkina eikä mitn oo tapahtunu.
  voisko erissä olla eroja?

  VastaaPoista
 2. Tuo silkkimerino saa aikaan täällä pakonomaista ihastusta ilmaisevaa ääntelyä:D Voin vaan sieluni silmin kuvitella sen killon mikä tuossa langassa on. Ihana:DDD

  VastaaPoista
 3. tikru: tarkkaillaan tilannetta, jos se ei tästä pahemmaksi mene pyörrän puheen. haluaisin neuloa tätä lisää, mut...jos...

  villa lankala: itseasiassa tuo lanka kyllä kiiltää, mutta silleen kimaltavasti

  VastaaPoista
 4. Ei se langan pikakuluminen minustakaan normaalilta kuulostaa, olisko vikaerä? Kun samaa meinasin sanoa kuin tikru, eli omanikin ovat olleet kovassa käytössä eivätkä ole muuttuneet miksikään. Konepesunkin ovat kestäneet.

  VastaaPoista
 5. Neuloin Noro Sockista kolmiohuivin ja tuli aika jännä. Se on sukkiin minusta liian hintavaa, mutta neuloessani sitä huivia, en voinut olla ajattelematta, mitä siitä saisi virkkaamalla aikaan...

  No, myin omat Norosukkakeräni pois, jätin itselleni yhden mahdollista koukkukokeilua varten.

  VastaaPoista
 6. villapeikko: toivotaan että tää oli joku alkupelästys ja se kuluminen jää tähän. kuitenkin on hyvä kuulla että lanka on muilla kestänyt käytössä, joten ehkäpä tilanne ei ole toivoton

  teisa: mäkin olen nähnyt kivoja huiveja jotka on tehty tästä langasta. mullahan on kaksi iskemätöntä kerää sellaista ruskeankirjavaa. katellaan näitten sukkien kanssa ja sitten päätetään mitä niistä keristä tulee

  VastaaPoista
 7. Sievät ne sukat on ainakin päältäpäin,
  jos kuluvatkin sieltä alapuolelta.
  Ja on kyllä sievää kehrätty lankakin.

  VastaaPoista
 8. Mulla Norosukissa oli reiät kantapäissä parin päivän käytön jälkeen. Harmitti kovasti :(

  VastaaPoista
 9. Mun reaktio oli samanlainen, kun havaitsin Noro-sukkieni pohjien haipuneen ja huopuneen jo hyvin vähäisen käytön jälkeen. Kumma kyllä, olen pitänyt samaisia sukkia aika paljon vielä tämän havainnon jälkeen, eikä niihin ole ilmestynyt reiän reikää. Jotenkin ne näyttävät koko ajan siltä, että hajoavat justiinsa, mutta sitten kuitenkin kestävät.

  Lankaerissäkin voi varmaan olla eroa, mutta toisaalta esim. neuletiheys, neulojan tekniikka, sukan rakenne, jalan malli ja sukan käyttötapa vaikuttavat ihan hirveästi tuohon kulumiseen. Ehkä esim. Tikrun ja Villapeikon sukat on neulottu tiiviimmiksi kuin sun tai mun? Itse ainakin neuloin kolmosen puikoilla saadakseni yhden kerän riittämään polvisukkiin, vaikka kakspuokeilla olisi varmasti tullut kestävämmät.

  VastaaPoista
 10. Mullakin on korkkaamattomia keräsiä pari tuota sukkalankaa ja olen arponut, mitä niistä tehdä. Vaihtelevia ovat olleet kommentit nimenomaan sukiksi neulottuina. Toivottavasti omiesi reikiintyminen ei etene.

  VastaaPoista
 11. Kauniit sukat, väriyhdistelmä just mun mieleen! Mitkä sävynumerot sinulla tuossa yhdistelmässä on?

  Jos sukkasi osoittautuvat kovin kuluviksi ja kun muilla näyttäisi että sama lanka on kestänyt kovaakin käyttöä niin voisi päätellä että lankaerässä on jotain ongelmaa. Saattaisi kannattaa kokeeksi tiedustella Norolta tai jos olet hankkinut langat jostain vastuullisesta nettikaupasta tms. lankamyymälästä niin sitten sieltä.

  Tiedän ainakin tapauksen (tosin ihan erilainen laatukysymys mutta kuitenkin) jossa neulova ystäväni sai Noron lankaa hyvitykseksi kun ostamissaan Noron lankakerissä oli solmuja "enemmän kuin laki sallii". Olivat kaikki samaa valmistuserää ja oli ollut ilmeisesti jokin eräkohtainen tuotantovirhe.

  VastaaPoista
 12. Mulla on sukat tekeillä tuosta langasta, ja onhan siinä nylonia mukana, mutta aikas ohuita pätkiä on osa langasta, että mietin kestävyyttä. Ajattelin pitää ne sellaisina kotileffasukkina, että kaikki eväät viereen ja sitten vaan pötkötellään lämpöset sukat jalas... vessas ja jääkaapilla ei paree käydä välis ettei sukat kulu :)

  VastaaPoista
 13. satup: mulla on vielä ne hesan viime syksyn reissulta olevat kerät tätä samaa

  miia-rebekka: no höh!

  riikka n: nämät on tikuteltu 2,5 millisilä ja kantapään tein vahvistetulla neuloksella.

  outi: niistähän voisi tehdä vaikka lapsille paitaakin kun on sen verran notkeaa?

  ritutiina: nämät on neulottu yhdeltä kerältä toinen raita kerän päältä, toinen sisältä. ja väri koodi, öhöm, mulle tulee mieleen että 84 mutta pitää vielä tarkastaa. Tässä kerässä ei ollut solmuja mutta langan paksuus kyllä vaihteli silleen "daideellisesti"

  eliisa: tuolla systeemillä eivät varmasti kulu! mää kun pidän sukkia kengissä niin kestävyyttä vaaditaan.

  VastaaPoista
 14. jonnakene9.20

  Miullakin norosukat ovat kantapäästä kuluneet puhki vain parin käytön jälkeen:( No, parsimalla sain nätit kotisukat mutta silti.. Nättiä lankaa mutta en suosittele sukkiin ainakaan.

  VastaaPoista
 15. Anonyymi9.42

  Meillä on kotona laattalattiat pääosin joka huoneessa. Kuten arvata saattaa villasukkia kuluu kovasti. Muutaman päivän käytön jälkeen ruukaa olla reikä aina jossakin kohtaa jalkapohjaa. Tässä Noron sukkalanka yllätti ja ovat ainoat sukat joille ei ole käynyt mitenkään. Joten minulla on ollut vain hyviä kokemuksia Noron langasta. Ei ole huopunut eikä reikiintynyt vielä yhdetkään Norosukat.

  -S-

  VastaaPoista
 16. No PÖH sanon minäkin!
  Uskallankohan omasta langasta tehdä sukkia ollenkaan.?Muistaakseni Silk Garden Litestä tein sormikkaat ja muutaman käyttökerran jälkeen näyttivät kamalilta, nyppyä ja nukkaa, aloin epäillä, että onko kerät tarkoitettu vain hypisteltäviksi... :)

  VastaaPoista
 17. Käsityöläisen arkea; onnistuminen (ihana kehruutuotos) palkitsee purkumurheet ja sukan kulumiset. Iloa olla pittää, vaikka pienesti!

  VastaaPoista
 18. Anonyymi16.48

  glad to see you're getting ready for the cold! again, I love your colour choices.

  be warned that in my new post i have awarded you the 'honest scrap award'! i don't really understand these award things, but figured that pointing out blogs that i like can't be bad. (so please feel free to ignore it if you like)

  VastaaPoista
 19. Kivat sukat, harmi että laatu ei ole sitä mita luulisi (hiinnasta päätellen ainakin). Kun seurra kommetejasi saa sen käsityksen että keien laatu vaihtelee kovasti. Piää vain pitää peukkuja että saa "hyvät kerät" norosukkalanaka-arpajaisissa.

  VastaaPoista
 20. Minullakin kului kantapäät puhki jo muutaman viikon käytössä. Vietävästi harmittaa kun niin on kovin kehuttuja olleet nuo norot. No, rohkeasti tikuttelin vielä toiset ja ne on taas kestänyt aivan hyvin ja melkeinpä joka päivä jalassa noin kuukauden ajan. Norolla on jokin uusikin sukkalanka ( ei pysty muistamaan nyt nimeä), onkohan sitä kukaan kokeillut?

  VastaaPoista
 21. Mulla on noro sormikkaat ja nyt kovaassa harkinnassa neuloakko toisesta kerästä sukat vai jotain ihan muuta...
  Mälsää jos ei kestä =(

  VastaaPoista
 22. Anonyymi3.39

  Die Auswahl an Anhängern ist riesengroß und die thomas sabo online shop deutschland Wahrscheinlichkeit, dass jemand genau das schmuck thomas sabo gleiche Bettelarmband wie man selbst trägt, ist verschwindend ohrringe creolen gering. Auch nach vielen Jahren noch begeistert das Bettelarmband seine Besitzer. Es strahlt einen ganz eigenen thomas sabo uhren billig Charme aus und kann sowohl Glückssymbole, Armband mit Anhänger als auch Liebesbezeugnisse, Freundschaftszeichen oder thomas sabo schmuck günstig einfach modische Akzente beinhalten. Je nach dem, thomas sabo schmuck wie man es schmückt, kann es elegant, sportlich, modisch, thomas sabo charm club anhänger schlicht oder ausgefallen wirken. Es passt sich auf diese Weise immer wieder dem Anlass und dem gewählten thomas sabo shop Kleidungsstil an. Manche Trägerinnen weisen nach einiger Zeit zuhause eine richtige kleine Sammlung an Anhängern thomas sabo engelsflügel auf, um das Bettelarmband immer wieder neu schmücken zu können. So bleibt es auch nach langer Zeit immer noch interessant und kommt niemals aus der Mode. Der Design- und Produktionsprozess bei der Life Kollektion ist sehr ähnlich wie bei der Oliver Weber Kollektion.

  VastaaPoista