sunnuntaina, elokuuta 23, 2009

Olen juuri käyttänyt, ah niin kalliista, ajastani reilut 20 minuuttia yrittäen ängetä lankaa saumuriin. Tiedättehän sen alasiepparin vai mikä se on. Se jossa on se pieni ura jonne lanka pitää laittaa. Ei mene ei. Raivotauti uhkaa hiipiä päälle. On ronkittu nuppineulalla, on puhallettu ja puhkuttu, on näytetty imuria. Kiroiltu, raivottu. Eikä mikään auta.

Tarkoituksena olisi ommella mekko viikolla värjäämästäni kankaasta. Samassa väriliemessä kelluivat myös eri alelaareista löytyneet paita ja tunika. Kankaat on leikattu ja pötköttelevät köökin pöydällä nuppineuloilla kiinni toisissaan. Mutta se lanka. Palaa päreet, kele!

Olivian valmistumisen myötä olen selannut Kimin muita mallistoja sillä silmällä. Kuvathan ovat aina niin kauniita ja tunnelmallisia. Mutta sitten jossain pisteessä alkaa vähän risoa:

Effie vs. Flo
Heather vs. Hush
Pure vs. Whisper
Pagan vs. Rose

Huomaatte varmaan mitä tarkoitan? Taidan vielä kokeilla jos se lanka sujahtaisi koneen sisuksiin. Jos ei niin keksin jotain vähemmän verenpainetta nostattavaa.

11 kommenttia:

 1. Jep. Omistan nyt kolme ko rouvan/neidin uudempaa teosta sekä yhden kasari/ysäri-opuksen. Tuolta havannolta ei voi totisesti välttyä. Ehkä hän ajattelee, että säästää neulojilta variaatioiden/ajattelemisen vaivan, kun hän valmiiksi tarjoilee yhteen malliin "vaihtoehtoja". :) Pidän peukkuja, että pääset ompelemaan.

  VastaaPoista
 2. outi: ehkä siinä on joku tommonen ajatuskuvio takana. mut voiko sanoa uudeksi malliksi jos lanka on vaihdettu tai sileä neulos on vaihdettu helmineuleeksi? ilmeisesti voi. saumurin kanssa piti viettää laatuaikaa toiset 20 minsaa ja sitten, sitten!

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä saumurin kanssa, ihania värejä siinä odottaa valmistumista!

  No just. Kovin kekseliästä....

  VastaaPoista
 4. Laittaisitko vaikka kolme pistettä otsikkoon, koska blogilistalla näkyy päivityksenä aina, että "Mummola on siirtynyt nettiaikaan...". Juu, ei sinänsä haittaa, mutta kuitenkin... :-)

  VastaaPoista
 5. Niinhän se justiin on että ku ois into neuloa sitte joku ihana lanka ei suostu menemään paikoilleen. Mulla on saumurin kans joka kerta ku vaihan langat pikkusen säätämistä vaikka teen sen helepolla tavalla (solmin langat yhteen) mutta... Ne työtä helepottavat konneet.....

  VastaaPoista
 6. satu: saumurit nuot ihmiskusnnan pikku vihulaiset

  pami: vai sellaista mun blogi siellä listalla puuhaa. pitääpä käydä paimentamassa, jos vaikka sattuisin muistamaan tunnukset. ei tule ko. palvelua käytettyä.

  näppi: arvaas vaan toivoinko joissain vaiheessa että olisin tehnyt solmut vanhoihin ennekuin virittelin uusia?

  VastaaPoista
 7. Saumurin langoittaminen...hmm, ei niin kivaa, sitten saat langotettua, sitten huomaatkin säätöjen olevan ihan persillään.Siinä vaiheessa tekisi viedä saumuri ulkoilemaan. Itseasiassa meillä Aino on keksinyt pureskelemalla saumurin lankoja ja lankarullia saa emännästä irti samanlaisen äänen kuin palosireenistä ellei kovemman. Toivottavasti ei tarvitse kovin kauaan viettää tuota laatuaikaa saumuria langoittaessa. Kivat värit olet sieltä padasta onkinut noihin vaatteisiin ja kankaaseen.

  VastaaPoista
 8. Ootko kokeillu pinsettjä käyttää avuksi siinä langoituksessa? Mä oon huomannu ne ihan välttämättömiksi apuvälineiksi saumurinlangotuksessa.

  VastaaPoista
 9. Saumurin langoittaminen on tosiaankin aika hankalaa joskus kun se sen pään ottaa, mutta pieni vinkki joka ainakin mulla toimii on seuraava: ota erivärinen lanka ja ala pujoittaa toisesta päästä kohti lankarullia eli niin kuin tekisit sen vastakarvaan...mulla se toimii usein. ja sit kun langat ovat kohdanneet toiset somut yhteen ja vedä lanka takas ...osasinkohan kertoa sen ymmärrettävästi...
  ainakin kannattee kokeilla.

  VastaaPoista
 10. Aivan ihana tuo edellisen postauksen Olivia-neuletakki! Mites tuo lanka muuten käyttäytyy kasteltaessa? Venähtääkö?

  Mie en tunnetusti ole kovinkaan hyvää pataa ompelukoneen kanssa, mutta jos saumurista ja ompelukoneesta pitää valita, niin ompelukone voittaa mennen tullen. Mulla menee hermot saumurin kanssa aina siinä langoitus- ja säätökohdassa. Ihmiseloa helpottamaan tarkoitetut välineet ovat välillä ihan jotain muuta ;D

  Mie oon kans huomannut Hargreavesin malleissa tuota samaa piirrettä. Ärsyttävää.

  VastaaPoista
 11. villa lankala: laatuaikaa saumurin kanssa. tiedätkö, ihan mahdoton lause, nuot sanat eivät vaan voi olla samalla lauseessa. täysin suomen kielioppia vastoin.

  särmä: muita tarvittavia ovat närästyslääke ja voodoonukke jonka voi kuvitella koneen valmistajaksi ja siihen voi sitten oman mielensä mukaan iskeä nuppineuloja tai paloitella kirveellä. pinsettejäkin tuli käytettyä.

  sulotar: kaikki sujui vallan mainiosta siihne yhteen kohtaan saakka. siinä röörissä oli varmaan jotain pölyä tms. ja se lanka ei vaan halunnut olla yhteistyössä...

  tess: silketweed käyttäytyy minusta nätisti. Valmiita kappaleita en kastellut kokonaan. taputtelin vaan ne alustalle ja jätin märän pyyhkeen alle pötköttämään. olen tehnyt tästä langasta yhden ison pitsihuivin eikä se kastellessa mitenkään lörpsähtänyt. ehkäpä se on tuo silkki joka pitää kuosissaan.

  VastaaPoista