maanantaina, elokuuta 03, 2009

Noin 230 langan päättelyn jälkeen testi on testautunut valmiiksi.

Babette-peitto
Malli: Babette Blanket, Kathy Merric
Koko: n. 160x170 cm
Lanka: Novita Puro, n. 1700 grammaa = 34 kerää, väreinä Iltanuotio, Ruska ja Kanervikko, kaikkia suurinpiirtein saman verran
Koukku: 5 mm
Fiilis: tyytyväinen rouva hän

Olen pitkään ja hartaasti ihaillut Raveryssä olevia Babette-peittoja. Muttei siinä kummosempi ydinfyysikko tartte olla että tajusi moisessa peitossa oleven vallan mahdoton työ. Vai olisiko sittenkään?

Pojan Puro-paidasta jäi pari kerää tähteeksi. Mieleen hiipi ajatus että jos vaikka vähän testaisi millaisia neliöitä siitä tulisi. Ensimmäiset todettiin hyviksi ja sitten piti testata pari neliötä lisää ja sittenhän sitä olikin edessä täydennysreissu lankatiskille. En oikein uskaltanut myöntää itsellenikään ryhtyneeni mihinkään megalomaaniseen hommaan. Heksiksen kohtalokin oli ihan hyvässä muistissa.

Mutta paksu lanka, iso koukku eikä mitään langan vaihtamisia kesken neliön ja kas, kas, kummasti syntyi neliötä toisensa jälkeen.

Alkuperäisestä ohjeesta poiketen tein neliöistä tämmöisiä isoäidinneliöitä.

Aloitin jostain nurkasta ja virkkasin neliötä järjestyksessä, kiinnittäen valmistuneita neliöitä edellisiin. Ihan vaan siksi että jos puhti loppuisi kesken niin olisi edes jotain järjellistä palaa, josta voisi sitten tehdä vaikka tyynyn. Täkissähän palaset tehdään erikokoisten kaitaleitten muotoon, jotka edelleen kiinnitetään toisiinsa.

Puhti ei kuitenkaan loppunut, mitä nyt reunuksen viimeisillä kierroksilla vähän piiputti. Langanpäitäkin oli ihan kiitettävästi piilotettavana, mutta kun sen otti vaan projektiin kuuluvana osana eikä minään inkvisition pirullisena kidutuskeinona niin siitäkin selvisi.

Ainoa mitä ehkä pikkasen jäin miettimään oli se että olisiko pitänyt tehdä pikkasen isompi että tästä todella olisi tulllut päiväpeitto. Yksi pitkä kaitale päähän niin siinä se olisi ollut. En sitten ole varma olisko siihen enää motivaatio riittänyt. Joten ollaan tyytyväisiä tähän.

Langanmenekistä vielä sen verran etten pysynyt kärryillä kuin monta kerää Puroa kotiin kannoin. Muistaakseni ostin sitä neljästä eri kaupastakin... Kokoinaispainoa täkillä on n. 1700 grammaa eli 34 kerää. En muistanut punnita täkkiä ennen reunuksen tekemistä. Reunukseen meni kuitenkin kuusi täyttä kerää sekä muutamia erikokoisia loppunyttyröitä keskustasta ylijääneitä. Jos joku kuka samanmoista intoutuu tekemään niin kannataa ostella lankoja sitä mukaa kun niitä kuluu.

Nyt voisi ehkä tehdä jotain muuta kuin virkata.


68 kommenttia:

 1. Wau, upea! Oot uskomattoman nopea. Huh :D

  VastaaPoista
 2. Vau, hieno on ja todellakin nopeasti valmistui!

  VastaaPoista
 3. Jesta se on nätti! Ihailen täälä suuresti!

  VastaaPoista
 4. Voi luoja, onpahan uskomattoman upea peitto! Hieno! Ja hyvin toimii tuo Puro-lanka. Huokaus!

  VastaaPoista
 5. Nyt voisit vaikka juhlia. Onneksi olkoon! Upea suoritus, parin viikon "virkkausputki" ja sitten tämmöinen mahtava peitto on valmis. Toivottavasti Puro pitää kutinsa jatkotestissäkin.

  Koko on just sopiva. Mutta jos alkaa vielä arveluttaa, niin eikun lisää reunusta. Toisaalta, eikös noita käytetä sillä tavalla, että sängyn toinen pääty jääkin peittämättä, kun sinne laitetaan tyynyjä tms.

  Olikos sulla muuten sellainen Cloverin ergonimia-koukku tässä käytössä? Mun palavirkkauksista ei olis tullut mitään ilman.

  VastaaPoista
 6. Tosi upea! Novita sais maksaa sulle tuosta mainospalkkaa; innostaa varmasti porukkaa hommiin: Puro näyttää siinä HYVÄLTÄ.

  VastaaPoista
 7. K-A-U-N-I-S!

  Tuli mieleen tuosta toiseks alimmaisesta kuvasta Kaffe Fassetin tilkkutyökirjan yksi peitto, jota olen ihaillut. Mutta kun tuo on villaa ja virkattua, menee se ohitte niin että hurahti!

  Mutta MITEN ehdit tekeen sen noin nopsaan ??? Ei jännetuppitulehdusta? Ei rakkoja? Ei helliä sormenpäitä?

  Olet Oikea Taiteilija!

  VastaaPoista
 8. mirzu: paksu lanka, 5 millin koukku ja paljon automatkailua, siinä se "salaisuus" :)

  paula: aattelin että tämmösen tekemiseen menisi ikuisuus ja hermot. voi miten väärässä olinkaan

  satu: kiitos, minäkin pidän tästä

  annikainen: kattelin ravelryssä norsta tehtyjä vastaavia, muttei se meikäläisen tilipussi sellasiin veny

  raglana: ihan tavallinen mikälie koukku se oli, kato ei meillä päin maailmaa sellasia ihmeellisyyksiä ole. pitäisi varmaan etsiä jostain tähän mätsäävä yksivärinen päiväpeitto ja sitten sen päälle voisi silleen tyylikkään huolimattomasti asetella tän täkin

  outi: olihan novitalla se oma calorimetry ja mitä ties mistä "lainattuja" muita malleja joten eiköhän myös yksi babette menisi siinä sivussa?

  VastaaPoista
 9. villtitossu: tässä on kyllä vähän kaffe fasset värejä, ravelryssä on ollut myös klimtiltä lainattuja vrejä, jotka ovat myös hyvin kauniita.en mä tijä miten se niin nopsaan synty. oli hyvä draivi? ja siitä taiteilijasta nyt sanoisi mitään...

  VastaaPoista
 10. Tää on kyllä mieletön.
  Tykkään värimaailmasta kovasti.

  Aloitin itsekin peittoa Purosta heti kun sain sitä käsiini, tosin tosi paljon tyhmempää ja tylsempää!

  VastaaPoista
 11. Mahtava! Upea! Tuossa on Puron sävyt edukseen, todella kaunis.

  VastaaPoista
 12. Synnytys onnistui. Jälkeläinen on kaiken äheltämisen arvoinen. Ottakaahan tämä viimeinen 'lomaviikko' löysemmin.

  VastaaPoista
 13. Onko sulle vielä kukaan sanonut, että se KAUNIS! ;) Ihan sormia rupesi syyhyttämään, kun vielä paksullla koukulla saisi tehdä ja nopeasti valmistuisi. ;D Tässä kyllä Puro on hyvän näköinen. Kaupassa kun katselin ja hiplailin, en osannut kuvitellakaan näin upeaa jälkeä. Kyöllä saa frouva olla tyytyväinen! :)

  VastaaPoista
 14. Toi on niin kaunis, ja niin isotöinen. En olisi ikinä arvannut, että se on Puroa! Siis valmiiksi raidoittuvaa lankaa. UPEA!

  VastaaPoista
 15. Tosi kaunis, valtavan työn olet kyllä tehnyt.

  VastaaPoista
 16. kauniin tumman puhuva peite! Puro-keriä katsellessa ei äkkiä ajattelisi siitä tulevan näin kaunista pintaa peitteenä. Tämä saa hyvälle mielelle, kun katsoo! :)

  VastaaPoista
 17. Hieno!
  Puro toimii tossa ku junan vessa :)

  VastaaPoista
 18. markka: näissä kolmessa oli minua eniten viehättävät värit, ja tokihan siellä oli pari kummaväriä, mutta ei ne tässä mitenkään haittaa. ei kait se sun nyt niiiin tyhmä ja tylsä ole?

  teija: oli kiva katella mitä väriä milloinkin vyydiltä tuli, ja ihan mukaviahan sieltä tuli :)

  lissu: eikä ollut läheskään niin tuskaista kun ne oikeat synnytykset :D viimonen viikko nautitaan kesästä!

  matleena: rouva on tyytyväinen hän. tommosen toiseksi pienimmän palan (koko n. 10x10 cm) tekemiseen meni noin 15 minsaa, joten niitä tulee aika vauhdilla.

  taija: en olisi jaksanut tehdä tämmöistä itse raidoittaen joten raitalankaa kassiin kiitos

  eila: kiitos!

  kate: tiijäkkö, ei siin niin valtavalta voimainponnstukselta tuntunut. paitsi ne kaksi viimeistä kierrosta reunusta...

  VastaaPoista
 19. Kiva keksintö käyttää Puro-lankaa näin .. ihana lopputulos!

  VastaaPoista
 20. Mitäs se Puro maksaa per kerä? Ulkomaanelävänä en ole oikein kärryillä...

  Ajattelin vain, että jos se on jossian 5 euron hujakoilla, niin 34 kerää on jo aika auts :D Tosin, on se hieno ;)

  VastaaPoista
 21. Jo tekovaiheessa ihastelin noita yhteensointuvia värejä ja lopputulos on aivan uskomattoman ihana. Kyllä tuommoisen peiton alla passaisi päikkärewitä nukkua...

  VastaaPoista
 22. Siis uskomattominta tässä projektissa on se, miten nopeasti se valmistui..! Siis yleensähän yhtälö virkkaus+lanka=peitto ei yleensä koskaan ole vaaterissa vaan epäyhtälö suuntaan tahi toiseen. Että hienoisesti ihailen tätä mestariteosta salaa. Ja hienohan se on. Ja NÄPPÄRÄÄ miten langat sopivatkin noin helposti yhteen :)

  VastaaPoista
 23. Aivan ihanan värinen! Mukavan tummat sävyt.

  Hävetyksen kauhistus iskee, kun oma isoäidinneliöpeitto lojuu keskeneräisenä kaapin perimmäisessä nurkassa. Jonkin verran olen paloja kiinnitellyt yhteen, mutta värit ovat alkaneet jo tympiä, joten lieneekö valmistuu ikinä.

  VastaaPoista
 24. hanni: munsta raidoittuvista langoista tulee oikeastaan kivempiä kun niitä vähän härnää eikä vaan suoraan neulo mitä kerältä tulee

  tikru: toivottavasti tästä ei jää pökäleet radan varrelle niin kuin junan vessoista joskus ennen :D

  seijasisko: no ei tää ihan mun keksintö ole, mm. noroa on käytetty näin (ja sehän mulla oli esikuvana)

  tupuna: kiitos!

  nunt: prismassa kerä maksaa 3,20. eihän se silleenkään mikää halpa ole, mutta meillä kun oli niitä poonuksia niin niillä tuli maksett iso osa

  tuija: vielä tssä on viikon verran lomapäiviä jolloin päikkäreitä voisi harrastaa. tosin on sen verran lämmin että tää on vähän turhan kuuma. mut syksymmällä!

  maiju: kuten sanottu paksu lanka on kaiken aa ja oo. silla tulee nopsaan. ja lisäksi kun ei tartte vaihdella alnkoja kesken lappausten niin sekin noputtaa. ja se että virkkaa paloja työn edetessä yhteen

  tess: eikä sitten sanaakaan mun heksin peitosta. taitaa hämähäkki kutoa seittiä sen päälle. noh, eipä paljoa kiinnosta...jos sitten taas ensi keväänä?

  VastaaPoista
 25. Just. Menin sanattomaksi. :)

  VastaaPoista
 26. Tämä on aivan mielettömän ihana!!! Mieleen tuli heti ajatus, että mullahan sattuu myös olemaan muutama ylimääräinen kerä puroa laatikossa ja muutama viikko lomaa tulossa ... hmp.

  VastaaPoista
 27. Kovasti on peittoasi kehuttu ja aivan aiheesta. Se on todella ihana, puro on kyllä tuossa edukseen

  VastaaPoista
 28. Se on kyllä hieno ja hyvän värinen!

  VastaaPoista
 29. Aivan älyttömän hieno peitto!

  VastaaPoista
 30. On se kyllä aivan ihana kokeilu! Kyllä siihen kelpaa kääriytyä syksyn iltoina :)

  VastaaPoista
 31. Tahdonpa minäkin sanoa, että kaunis. Ihanan syksyinen värimaailma, tuohon kelpaa kietoutua takkatulen ääreen...)

  VastaaPoista
 32. Todella upea peitto! Kyllä, nyt sitä Puroa on pakko ostaa...

  VastaaPoista
 33. Eipä tässä muuta voi sanoa kuin VAU! :D

  VastaaPoista
 34. Todella hyvän näköinen! Mahtava!

  VastaaPoista
 35. :DD Ihana! Siis kaupasta aina puro kerä, litra maitoa ja johan peitto langat on äkkiä kasassa;) Oli hyvä vinkki tuo langan ostaminen kulutuksen mukaan:) Eipä jää ylimäräiset kerät nurkkiin pyörimään.

  VastaaPoista
 36. Alina23.33

  Ooh, onpa upea! Lanka pääsee tosiaankin oikeuksiinsa, täytynee itsekin testata, vaikka ensin Puro hieman epäilyttikin. Ja uskomattoman nopeasti se valmistui, itse nitkuttelin virkattua sängynpeittoa sivuprojektina 6 vuotta... Lanka oli kylläkin kalalankaa ja koukku 1,25 ;)

  Alina

  VastaaPoista
 37. kylläpä olet vauhdikkasti tehnyt tuon. Aivan upea!

  VastaaPoista
 38. Se on i-ha-na! Mutta nyt mun vaan tarvii ihan täydellisesti blokata tää muisto, koska 1) mun ranteet ei kestäis, 2) mullei oo tota ohjetta, 3) mullei oo varaa. Mut onneks olkoon kyllä, todellaki upee peitto :).

  VastaaPoista
 39. Erittäin hyvin onnistunut testi! Upea!

  VastaaPoista
 40. Anonyymi9.52

  Aivan mielettömän hieno peitto, huh! Ihana.

  VastaaPoista
 41. Aivan täysin hullun hommaa, mutta upea se on :D ja tosi nopeasti valmistui!!

  VastaaPoista
 42. UPEA!!! Olet nähnyt tuossa todella paljon vaivaa ja tulos on HIENO!

  VastaaPoista
 43. Wau. Upea. Tahtoo tuollaisen kanssa.

  VastaaPoista
 44. wilmiina13.59

  Testaaminen on kannattavaa : )

  Ihana peitto! Tuossa on kaikki kohdallaan. Puro sopii malliin täydellisesti. Syysiltoina siihen kääriytyisin ja neuloisin kaikessa rauhassa...

  VastaaPoista
 45. Upea peitto! Huhhuh! Ja mitä vauhtia se valmistui... Toivotaan hartaasti, että kestää käytössä.

  VastaaPoista
 46. Aikamoinen saavutus. Olisko verrattavissa maratoniin?

  VastaaPoista
 47. Huokailen ja ihailen. Babette on ihana ja Puro on ihana ja niiden yhdistelmästä olet saanut ylimaallisen ihanan. Tekisi mieli tehdä sama perässä, mutta noin iso projekti tosiaan hirvittää, jos sen päättää jo etukäteen...

  VastaaPoista
 48. Kathy Merrick5.29

  I apologize for not speaking or understanding Finnish.
  This is beautiful beyond words!
  Is it maybe your own handspun?
  The colors, the square variation, everything.
  Fantastic!

  VastaaPoista
 49. Se on aivan ihana! Nuo värit on jotenkin niin kauniit.

  VastaaPoista
 50. Aivan ihana peitto!!!

  VastaaPoista
 51. Todella hieno! Kekseliästä virkata tilkkuja tuollaisista liukuvärjätyistä langoista. Langanpäitä oli joka tapauksessa varmasti aivan riittävästi... Muistan kun itse joskus virkkasin isoäidinneliöpuseron tavallisia, yksivärisiä villalankoja yhdistellen ja langanpäitä oli lähemmäs tuhat. Hermot olisivat jo vähemmästäkin menneet! ;-)

  VastaaPoista
 52. Anonyymi11.47

  No minä aloitin tekmään isoäidinneliöistä itselleni torkkupeittoa hiihtoloman jälkeisellä viikolla nyt vasta saantu aikaseksi 110klp neliöitä päämäärä on 280klp.

  laku_tini.vuodatus.net

  VastaaPoista
 53. Jessus sentään, UPEA!!!! Niin mun makuuni, että!

  VastaaPoista
 54. Vaikeaa enää tuottaa mitään omaperäistä sanottavaa kaiken edellä sanotun jälkeen. Upea!

  VastaaPoista
 55. Tämä on kyllä parasta, mitä tähän mennessä on Purosta tehtynä tullut vastaan. IHANA!

  VastaaPoista
 56. Oi upean peiton oot teheny. Varmasti on lämminkin ku villaahan tuo puro on.

  VastaaPoista
 57. Vetää melkein sanattomaksi. UPEA. Nyt tiedän, mitä varten Puro on tehty. Voi ihanuutta!!!

  VastaaPoista
 58. Selailin sadepäivän kunniaksi sieltä täältä blogeja ja voi mikä löytö tämä. Ihan mielettömän hieno peitto! Puron värivaihtoja moititaan, mutta tässä peitossa värit sointuu ihan mielettämän hienosti! Wauh :D

  VastaaPoista
 59. Mahdottoman komea!

  VastaaPoista
 60. OuNelaiset kehui tätä peittoa neuletapaamisessa ja oli toki ihan pakko tulla kattomaan, että millaisesta peitosta on kyse ;) Ja onhan se just niin tosi hieno, ku kaikki mainostikin! Oot aivan valtavan homman tehny ja tosi ihanan peiton saanu aikaiseksi. Onneksi olkoon :)

  VastaaPoista
 61. Todella kaunis! Tämä tuli ehdottomasti omalle to do -listalle :)

  VastaaPoista
 62. Kiitos tästä visuaalisesta elämyksestä! Puroa parhaimmillaan! Tämä tyttö marssii tilipäivänä lankakauppaan... Miten ihanaa olisi kietoutua viilenevinä syysiltoina tuollaiseen tilkkutäkkikaunokaiseen!

  VastaaPoista
 63. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 64. Liityn pitkään listaan kiittelijöitä. Ihastuin ensin lankoihin ja Baktuksen jälkeen näin täällä Babetten ja se oli menoa! Peittosi meni suoraan sydämeen kuvioillaan ja väreillään; oma on tulossa kovaa vauhtia.

  VastaaPoista