keskiviikkona, heinäkuuta 15, 2009

Puro-paita oli nopsa neuloa. Perjantaina illalla aloitin. Viikonloppu skipattiin koska ei ollut sopivaisia puikkoja hihoille, ja kehrätäkin piti. Maanantaina hihat, tiistaina kaarroke ja tänä aamuna langanpäät piiloon. Suit sait sukkelaan.

Kuvaaminen olikin sitten toista maata. Malli kun ei halunnut olla kuvattavissa ja juoksi pakoon.
Omaan sänkyyn piiloon.
Välillä kurkittiin peiton alta, joko se häipyi tyhmän kameransa kanssa.
Sitten keekoiltiin mutta ei suostuttu tulemaan sängystä alas.
Ja mielipide kuvaamisesta tuli hyvin selväksi.

Puro-paita
Malli: oma, alhaalta ylös ja kaarroke, niskassa muutama lyhennetty kierros
Lanka: Novita Puro, väri Iltanuotio, menekki n. 6 kerää (osa meni raitojen säätämiseen ja yli jäi ainakin pipon verran.)
Puikot: 6 mm
Fiilis: kiva paita

Puroa on mukava ja joutuisa neuloa. Hiemanhan tämä pehmeys mietityttää noin nyppyyntymisen kannalta. Jälkeenpäin ajatellen ei olisi ehkä haitannut jos olisi tehnyt vähän pienemmillä puikoilla, siten pinta olisi ollut vähän tiiviimpi eikä niin herkkää nyppääntymään.

Pinta on neulottu kahdelta eri kerältä, kaksi riviä per kerä. Aika hyvin raidat pysyivät kasassa, vain toisessa hihassa alkoi pukata mustaa kummaltakin kerältä. Sitä mustaa muuten piisasi tässä värissä, olisi voinut ehkä ottaa toisen kerän jotain toistaa väriä, mutta sitähän nyt on enää turha jossitella.

19 kommenttia:

 1. Tuli tosi kiva paita! Meillä on vähän samanlaista noitten kuvien ottamisen kanssa, ei kuvattavat halua olla paikallaan tarpeeks kauan että sais jotain järkevää kuvaa aikaseks. :)

  VastaaPoista
 2. Nätti pusero, värit oikein passelit poikaviikarille!

  VastaaPoista
 3. marianne17.47

  olitpas nopea, ja tosissaan kivan näköinen paita. täällä etelässa(pk--seutu) en ole nyt villaa neulonut, kun pvl-villa sukkalangastakin hikeentyy kädet.

  VastaaPoista
 4. Tulipa hieno. Tuo iltanuotio oli noista väreistä minun lemppari yhdessä ruskan? kanssa. Pitäsköhän niistä kokeilla vaikka kaulaliinan tekoa.

  VastaaPoista
 5. nina: yleensä pojat ovat oikeita linssiluteita, tunkevat naamansa joka ikiseen kuvaan. mutta sitten välillä...

  eila: nämät tiatavat olla aina unisex värejä, kelpuuttaisin itsellenikin

  marianne: en minäkään yleensä neulo villaisia kesällä, mutta nyt oli vaan pakko. ja onpahan pait sitten valmiina kun tulee syksyn vilpoisat. niihinhän on kuitenkin vielä kaaaaun aikaa

  amelie: siinä ruskassa on kans kivat värit ja kanervassa kans. Tai niissä on keskenään samoja värejä. ai mistäkö tiedän, nooh tiedänpähän vain...

  VastaaPoista
 6. Pusero passeli pikkumiehen menoon. Enka ollenkaan ole satavarma, ettei ko henkilo halunnut olla mallina. Painvastoin!!! Naaman ilmeesta paatellen. Kuvittelepas, jos Han olisi seisonut asennossa aiskan kuvatessa. Niin ei kylla tekisi normaali terve poikalapsi. Ei varmasti! Ja kylla mina ainaskin tykkaan katsella elaivaisia kuvia. Pusuja Hanellen ja sille toiselle vekkulille.

  VastaaPoista
 7. Komea pusero! toivotaan että pysyy kasassa eikä kauheasti nyppyyntyisi :)

  VastaaPoista
 8. lissu: on siitä samaisesta ukkelista yksi toinekin kuva jossa se seisoo hartiat lysyssä ja naama nurinpäin päässä...ja sitten vasta lähti karkuun

  muriska: peukut pystyssä ja sormet ristissä!

  VastaaPoista
 9. Siitä tuli tosi kiva!

  VastaaPoista
 10. Taitaa nuori mies olla mielissään hyvän oloisesta ja näköisestä neuleesta...;)

  VastaaPoista
 11. Vauhdikkaita, hyviä kuvia, vaikka kohde vaikuttaakin hitusen haasteelliselta :) Hyvältä näyttää Puropusero. Mulla on sitä Kanervikkoa. Emmin vielä, mitä siitä tekisi.

  VastaaPoista
 12. Kaunis pusero ja hauskoja kuvia! Toivottavasti paita ei nyppyynny.

  VastaaPoista
 13. Joku on sitten hieman nopea, huhhuh. :) Hyvää jälkeä tuli Purosta, ja näyttäis toimivan hyvin myös leikeissä. Ihania kuvia! :)

  VastaaPoista
 14. jonna: kiitos, minäkin tykkään ja kyllä se poikakin :)

  pirle: kyllä se siitä pitää, piti vaan kikkailla

  outi: jos siitä vaikka pipoa pukkaisi? toimii varmaan hyvin erilaisissa asuteissa

  colibridreams: lasten kuvamaaminen on välillä haasteellista. tai siis aika useinkin.

  vilma: paksu lanka + paksu puikot + lasten koko = ei kauaa nokka tuhise!

  VastaaPoista
 15. Hyvän näköinen paita! Lanka taitaa olla kokeilemisen arvoinen:)

  VastaaPoista
 16. Hyvä idea tuo tilkkupeiton neliöön ommellut palat, itse olen vääntänyt joskus just tuon ongelman kanssa.

  By The Way... Käsien ei pitäisi hikoilla, jos on villasukat jalassa, siksi suunnittelin tekeväni itselleni ohuet villasukat ilman vartta :)

  VastaaPoista
 17. IHANA! Siis sekä paita että poika sen sisällä.

  VastaaPoista
 18. Kiva pusero todella ja vauhdikkaat kuvat! :-) Sain tästä inspiraation, joten toivottavasti et pahastu, jos apinoin ideaasi? Langat on jo ostettu, Ruskaa ja Iltanuotiota.

  VastaaPoista
 19. Aaaw, suloinen, sekä poika että paita :) Pakko kysyä, että aloititko toisen kerän sisältä ja toisen ulkoa vai vaihtelevatko kerien sävyt noin paljon? Haluaisin neuloa jotain samalla tavalla, tulee niin kauniita raitoja.

  VastaaPoista