perjantaina, heinäkuuta 31, 2009

Käytiin kattomassa millaiselta maailma näyttää Keski-Suomessa. Autossa jossa ilmastointi on rikki, on matkanteko toki aika tuskaa, mutta siitäkin selvittiin: ikkunoita vaan auki ja unohtaa selässä valuva hikinoro. Mulla oli toki kamerakin matkassa, mutta harvakseltaan sitä tuli käyteltyä.

Pojat kävivät pulikoimassa rannalla joka päivä, ja pienempi päätti pari kertaa sukeltaakin. Tosin vahingossa ja sitten piti itse onkia sitä veden pinnan yläpuolelle.

Onkimiseltakaan ei vältytty. Tässä vanhempi esittelee itse onkimaansa kirjolohta. Kaikille kalamiehille vinkki, kalan saa näyttämään tosi isolta kun laittaa pienen ihmisen roikottamaan sitä! No totuuden nimissä, on tuo kuitenkin kaksikiloinen vonkale.

Pientä maaseutumatkailua tuli myös harrastettua. Auton nokka kohti Mikkeliä ja sieltähän löytyi vaikka mitä kivaa. Aloitettiin Kenkäverosta, jossa piti tutkia kukkia tarkkaan. Vaikka mitä kivoja lajeja, harmi vaan että oma piha on niin pieni ettei siihen enempiä mahdu. Pojat heittäytivät täysiksi apinoiksi myymälän puolella, joten jatkoimme matkaa Raijan-Aittaan. Paikka on todellakin ei-missään, mutta hyvät opasteet sinne oli. Ovat kuulemma tulossa Ouluun kässämessuille syksyllä.

Mukaan tarttui pellavakankaita
(ihanan pehmoista!) sekä pellavakuitua, jos vaikka kokeilisi kehräämistä sekä vähän Wolli-lankaa tuliaisiksi.

Sitten kartta uudelleen käteen ja etsimään Laurilan Lammastilaa. Pojat menivät ihan puihin kaikkien elukoitten, erityisesti koirien takia. Minä taasen huseerasin myymälän puolella ja matkaan tarttui laama-silkkilankaa, angoralankaa sekä kainuun harmaksen villaa kehrättäväksi.

Ennen kotiin paluuta piti hetkeksi ravistaa pahemmanlaatuisen äitiriippuvuussuhteen kehittänyt jälkikasvu ja paeta yksin Jyväskylään. Ja senhän tietää mihin sitä tuli suunnattua. Ensiksi Pikkulinnaan muka äitin hameeseen sopivaa kirjontalankaa katteleen. Toki sekin löytyi, mutta löytyi sieltä vähän Silke-Tweediä takkia varten, sekä kehruuseen merinosilkkiäkin.

Sieltä raapimaan Titityyn ovea, eikä sieltäkään ihan tyhjin käsin ulos tultu, Cashbahia ja Shibuiknitsin huivilankaa. Sitten olikin jo parempi palata takaisin...

Kotona kotona meitä odottivat asumattomalta tuoksuva koti ja takapihalla kukkimaan intoutuneet daaliat. Yhdessä oli pörriäinen unilla.

Tänään olen yrittänyt virkata täkkiin reunusta, keskiosa on siis valmis. Mutta on niin kuuma ettei pysty. Koko täkki sylissä ja lämpöä liki 30°. Ehei.


16 kommenttia:

 1. Kyllä on ihania lankoja! Ja paljon! :)
  Ja tämä täkki se vaan on kaunis! Hienot värit!

  VastaaPoista
 2. Vitsi mitä ostoksia! Olen kuolannut tuota titityyn cashbahia; kerrohan kokemuksiasi sitten kun saat sen puikoille. Ja tervetuloa takaisin kotikaupungin lauteille! Meillä on uusi lattiatalja: kissa ei jaksa enää liikkua päivisin. Ottaa kyllä yöllä takaisin, mitä päivässä menetti..

  VastaaPoista
 3. Vau, varmasti mukana reissu, kun tehtiin lankakauppojen mukaan. ;oDD
  Tuo peitto näyttää aika herkullisen väriseltä!

  VastaaPoista
 4. Tuo laamasilkkilanka kuulostaa mielenkiintoiselta! Silketweedit ovat ihan liian ihania:)

  VastaaPoista
 5. peppiina: kivajoa lankoja tarttu mukaan ihan sopivainen määrä, joillekin on jopa suunnitelma.

  outi: cashbah on tosi pehmoista ja ainaskin tässä pumpkin värissä on upea väri. olihan se tosi tyyristä, mutta olkoot. lauteista puheenollen pohdin tässä pitäiskö lämmittää sauna.

  pirjo-riitta: no se sana maaseutumatkailu-sana oli ihan vaan hämäystä. ei kait kukaan (perheenjäsen) lähde mun mukaan jos sanon että mennään käymään lankakaupassa?

  eila: laamasilkki tuntuu aivan ihanata, pehmoista ja kaikkea! ja tuoksukin on mukana :) silke-tweedin värisävy on tosi kaunis tumma violetti. sitä ei ollut kuin 7 kerää, toivottavasti ne riittävät

  VastaaPoista
 6. Tuon peiton värit ja koko peitto on aivan ihana!
  Niin se vaan maailma on aika pieni; meillä taitaa olla yhteinen kyläpaikka Laukaassa eräässä suururakan alaisessa koulurakennuksessa...

  VastaaPoista
 7. tuija: maailma on pieni. visiteerasimme kyseisessä paikassa viime tiistaina :)

  VastaaPoista
 8. Ihania lankaostoksia:) Tuo kainuunharmaksen villa on ihanan helposti työstettävää. Laamasilkki on kanssa semmoista jännän tuntuista lankaa, jossa ei tuoksu laama vaan silkki.

  VastaaPoista
 9. Joo, saisko noi kaikki violetit langat ja sitten tuon testin.

  Ei mulla muuta.

  Kiitos ja näkemiin :)

  VastaaPoista
 10. Hieno kalasaalis pojalla!
  Mukavan kuuloinen rengasmatka ja ostokset näyttävät suorastaan herkullisilta.

  VastaaPoista
 11. Pienet miehet rakastavat luontoa ja eläimiä. Ovat tulleet sukuun!!! Enemmän heille semmoisia kokemuksia. Silla aikaa sinä saat huseerata lankojen kanssa. Hienoja saaliita saitte kalana ja lankoina. Tuo pellavajuttu kiinnostaa erityisesti.

  VastaaPoista
 12. Kenkävero ja Laurila ovat ihania paikkoja! Ja en miä tiennytkään, että PikkuLinnassa on kehrättävääkin...

  VastaaPoista
 13. villa lankala: ja harmas on myös aikas rasvaista. kunhan tässä joku päivä kerkiän niin rukki pyörii ja pyörii! ja laamasilkki on niin ihanaa että!

  nunt: vai ihan tilauksen teit :D

  satup: ne wollit ovat muuten sinulle. kunhan autossa voi olla ilman että sinne sulaa kiikutan ne sinulle

  lissu: pitäisi vaan olla vähän enemmän niitä taputeltavia koiria lähipiirissä. sängyn alla majailevia villakoiria ei lasketa

  villasukka: ei niitä kehrättäviä mitää röykkiötä ollut, siinä kassanvieressä silleen puolihuolimattomasti houkuttimena muutama.

  VastaaPoista
 14. Lupaava testikkeli!

  Taannoinen puropaitakin on eri metka. Ja epeli myös.

  VastaaPoista
 15. Voi pientä miestä! :)

  Ihana peite:)

  VastaaPoista
 16. Blogissani on sulle tunnustus, käy kurkkaamassa :)

  VastaaPoista