torstaina, kesäkuuta 11, 2009

Sain kaiveltua ompelukoneen ja saumurin villakoirien seasta köökin pöydälle. Onnistuin jopa langoittamaan saumurin alle puolessa tunnissa joten surrur ja pränprän ja tunika oli valmis! Nopsa ommella kun mikä. Jos ei siis yritä saada tolkkua englanninkielistä ohjeesta, joka ainakin minulle oli silkkaa ohutta yläpilveä.

Kunpa vaan olisi tekovaiheessa tajunnut pari seikkaa. Tohon keskelle ei olisi tarvinnut tehdä leikkaussaumaa vaan kankaan olisi voinut leikata yhtenä kappaleena. Nyt siinä on sauma ja saumassa on kuminauha. En tiedä onko se kiva vai ei. Mutta siihen on nyt tyytyminen.

Samoin hihat voisivat olla pidemmät. Nyt ne jää vähän hankalasti kainaloon ja hankaavat. Oli miten oli, niin kyllä tän kanssa voi elää ja ihan vaikka töissäkin pitää. Ainakaa kukaan ei rumaksi haukkunut. Tunikaa siis.

Nyt saunaan ja sitten megakarkkimässypussin kanssa sohvalle. Matalapainetta.

Vähänkö näytän plösöltä kuvissa! Argh! Ja miten luonnollinen hartiat kumarassa pönötysasento. Toinen argh!

15 kommenttia:

 1. Minun hoksottimeni taitavat olla hitaansorttiset, koska en mina tajunnut tuota saumaa, enka noita hihoja jotenkin epaonnisiksi. Nosta vain molemmat rinnukset pystyyn ja nauti karkeista! On muuten nattia kangasta.

  VastaaPoista
 2. No ilmeisesti oli nopea tehdä! Huh, multa menis muutama tunti tuommoisen väsäämisessä.. Tosi hieno on!

  Plösöltäpä hyvinnii, juu. :P

  VastaaPoista
 3. Tuon myötä nyt ainakin tuli kesäolo :)

  Sama sauna- ja herkunsyöntikuvio oli täälläkin eilen; sielunkumppani on ollut viikon työmatkalla... Ja plösöä on yleensä vaan kuvissa, ei oikeesti - ainakaan mulla.

  VastaaPoista
 4. Mistä sä ohjeen pongasit, toi on JUST mun näkönen paita :D Tai kai se ois aika helppo päätellä itekin ehkä emt.. :)

  VastaaPoista
 5. Plösöllä tarkoittanet mielialaa ja matalapainetta, kuvista sellaista en onnistu tavoittamaan. Mistä ihmeestä löysit tuon kankaan? Hyvältä näyttää.

  VastaaPoista
 6. Hyvältä näyttää!

  VastaaPoista
 7. Tosi kiva! Mistä tuo kaava olikaan? Entä kangas?

  VastaaPoista
 8. lissu: ei ne jutut ehkä silleen kauneusvirheitä ole, mutta ne olisi voinut tehdä toisin. Otamme opiksi.

  nina: kyllähän siihen nyt tunnin, vähän toista saa väkisinkin menemään, mutta silti aika vähän.

  pirle: kuvahan lihottaa ainakin viisi kiloa, eikös? oikeasti toki olen kuin pieni keijukainen...

  mirzu, outi ja hennak: kangas on Oulun Löytö-Palasta, sinne jäi vielä pakan loppu. Kaavan olen ostanut Iinulta ja kaavan nimi on Imke.

  mari&samma: kiits!

  VastaaPoista
 9. Siitäpä tuli hyvännäkönen. Mulla olis varmaan tsiljoona tunikaa, mutta näytän kaikissa plösöltä tai raskaana olevalta, joten olen jättäny ne kauppoihin/kangaspakalle.

  VastaaPoista
 10. Onpa nätti! Kangas sopi tosi hyvin tunikan malliin. Ihmettelen vaan mitenkä kerkeät työt ja laspet ja huushållin ja käsityöt. Onko sinun vuorokaudessa enemmän tuntia kun meidän muitten????

  VastaaPoista
 11. amelie: mulla onkin jo pervosuhde tämmösiin olemammalomalla-tunikoihin. no tämmönen suhteellisen harmiton pervosuhde sallittakoon.

  hanne: kyllä mulla on ihan sama määrä tunteja kuin tavallisilla kuolevaisillakin. mää ompelin, mies rassasi motskaripärräänsä, pienin katsoi late lammasta ja meni sitten isänsä kanssa rassaamaan pyörää (tai hermoja) ja isompi poika juoksenteli jossain pihalla. huusholli pärjäsi itsekseen.

  VastaaPoista
 12. Ihailua ja taputuksia (taas). Vahinko ettei meikalaisen vartalolle tuommoiset tunikat sovi ollenkaan. Naytan niissa lahinna tynnyrilta. Harmi.

  VastaaPoista
 13. Not bad at all :) Kangas on kaunista ja mun mielestä näytät sopivan kokoiselta tunikaasi. Kiitos myös huumorinsävyisestä matalapaineesta :)

  Mulla on tuontapainen kaava nyt Iinulta, olikos se Mamu-design Imke... Lyön vetoa, että en ole paras malli sille kaavalle, mutta pakkohan on yrittää pysyä teidän nuorten perässä :)

  VastaaPoista
 14. elena: tämmösiin pittäsi oikeastaan aina ottaa joku ohut ja hyvin laskeutuva niin vältytään tynnyreiltä ja perheenlisäysuteluilta. Mutta kyllähän se totta on että pukevampiakin vaatekappaleita löytyy

  eliisa: meidän nuorten perässä :DD kyllähän tästäkin mallista saa "varttuneemmankin" oloisen. ajattele vaikka jotain ohutta yksiväristä pellavaa

  VastaaPoista